NewsΕλλάδαΕπικαιρότητα

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την ταφή του Κωνσταντίνου

Άννα Μαρία, Φίλιππος, Τατιάνα και Σοφία στο Τατόι από το πρωί της Πέμπτης - Δείτε βίντεο με τις εργασίες

Στον προαύλιο χώρο του Ναού της Αναστάσεως στο Τατόι οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου.

Το πρωί της Πέμπτης τα μέλη της οικογένειάς του Κωνσταντίνου έφτασαν στα άλλοτε βασιλικά κτήματα, συνοδεία αστυνομικής δύναμης και η κεντρική πύλη του κτήματος έκλεισε σε κάμερες και δημοσιογράφους, προκειμένου ανενόχλητοι να επιθεωρήσουν το χώρο.

Ποιοι συγγενείς του Κωνσταντίνου βρίσκονται από το πρωί στο Τατόι

Στο Τατόι έφτασαν πρώτοι η σύζυγος του εκλιπόντα Άννα -Μαρία , ο γιός του Νικόλαος με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάντνικ, ο μικρότερος γιος του Φίλιππος καθώς και η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία.

Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την κηδεία

Ο τέως βασιλιάς μετά την εξόδιο ακολουθία, που θα ψαλεί στη Μητρόπολη Αθηνών θα ταφεί δίπλα στους γονείς του, τον πατέρα του Παύλο και τη μητέρα του Φρειδερίκη, που ετάφη τελευταία στο Τατόι το 1981, όπως ήταν και η προσωπική του επιθυμία.

Από χθες στο κτήμα , που έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές από την πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021, γίνονται εργασίες καλλωπισμού οι οποίες ξεκίνησαν παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Πρωταρχικός στόχος είναι να απομακρυνθούν οι καμένοι κορμοί των δέντρων από τον περίβολο της εκκλησίας και να καθαριστεί ο χώρος εν όψει της ταφής και της έλευσης μελών βασιλικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη, καθώς τα σημάδια της εγκατάλειψης είναι εμφανή.

Από νωρίς το πρωί σκαπτικά μηχανήματα, μπουλντόζες και φορτηγά φτάνουν στο κτήμα προκειμένου οι εργασίες να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς και να ολοκληρωθούν έγκαιρα.

 

Πηγή: vradini.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button