NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτική

Αυτά είναι τα ονόματα των υποψηφίων της ΝΔ στις εκλογές- Ποιοι “κόπηκαν”, τα ονόματα έκπληξη

Από το σύνολο των υποψηφίων της ΝΔ, οι μισοί είναι νέες "είσοδοι", με τη συμμετοχή των γυναικών στο 42%.

Χωρίς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αλλά με τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέως, θα είναι τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, με σχεδόν όλους τους παλαιότερους βουλευτές να είναι εκ νέου υποψήφιοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, είχε άλλωστε εκδηλώσει την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος στις Σέρρες και να κριθεί από τον λαό-όχι από τα πρωτοσέλιδα ή από τον ΣΥΡΙΖΑ- όπως είχε πει στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο, με στελέχη του κόμματος, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου να προβληματίζονται -αμέσως μετά τα Τέμπη– για το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής του ονόματος Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κύβος έτσι ερρίφθη και θεωρείται βέβαιον ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών θα δώσει εκ νέου τη μάχη του σταυρού στις 21 Μαΐου και θα κριθεί από τους πολίτες των Σερρών, έχοντας ωστόσο νωπό το τραύμα της πολιτικής ευθύνης του δυστυχήματος των Τεμπών. Από την άλλη πλευρά, ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα μείνει ανενεργός, όπως λένε συνεργάτες του, αφού σκοπεύει να παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή του τόπου, όποτε το κρίνει απαραίτητο.

Φρέσκος αέρας

Χθες, η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε τους νέους υποψηφίους που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά της, σε μία προσπάθεια ανανέωσης της δεξαμενής των προσώπων που θέλουν να δοκιμαστούν στην πολιτική αρένα. Σύμφωνα με κομματικά στελέχη, πρόκειται για υποψηφίους που είναι καταξιωμένοι στις τοπικές κοινωνίες και στον επαγγελματικό τους χώρο και μοιράζονται το ίδιο όραμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πώς θέλουν να δουν την Ελλάδα το 2027. Από το σύνολο των υποψηφίων, οι μισοί είναι νέες “είσοδοι”, με τη συμμετοχή των γυναικών στο 42%.

Όσο για τα πρόσωπα που είναι ήδη βουλευτές, θα δοκιμάσουν και πάλι την τύχη τους, πλην του Γιώργου Βαγιωνά από τη Χαλκιδική και του Κώστα Τζαβάρα από την Ηλεία. Ο τελευταίος είχε έρθει σε ρήξη με το Μέγαρο Μαξίμου στην υπόθεση των υποκλοπών, ενώ είχε διαφοροποιηθεί και στο θέμα του μοιραίου σταθμάρχη των Τεμπών και της τοποθέτησης του μέσω της κινητικότητας στη Λάρισα. Το μέλλον δεν θα μπορούσε να είναι πλέον κοινό, με τον ίδιο τον κ. Τζαβάρα να το δηλώνει αλλά και τη Νέα Δημοκρατία να μην βλέπει με την ίδια… ζέση το πρόσωπο του Κώστα Τζαβάρα.

Εκτός ψηφοδελτίων θα μείνει η υποψήφια στην Εύβοια, Σοφία Νικολάου, μετά το διπλό “χτύπημα” που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για απευθείας αναθέσεις υγειονομικού υλικού στα σωφρονιστικά καταστήματα αλλά και τα ερωτήματα που τέθηκαν για το σπίτι της στο Ψυχικό, όπως και η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, η οποία επεδίωκε την εκλογή της στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Όλα δείχνουν, ότι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος και στον Έβρο και στη Δυτική Αθήνα.

Νέοι, αλλά “παλιοί”

Στους νέους υποψηφίους πάντως, φιγουράρουν στελέχη που έχουν χρόνια στην πολιτική, αν και σε άλλους χώρους, όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος στην Α’ Αθήνας και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας. Στον ίδιο τομέα υποψήφια θα είναι και η Μαρία Συρρεγγέλα, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας θα δοκιμαστεί στην Ανατολική Αττική.

Στον Βόρειο Τομέα, ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης σήμερα, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα είναι υποψήφιος στην Ηλεία.

Υποψηφιότητες με συμβολισμό

Την τύχη τους θα δοκιμάσουν πρόσωπα από όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Εκτός από τους γιατρούς, τους δικηγόρους και τους πολιτικούς μηχανικούς, υποψήφια θα είναι και μία υπάλληλος εστίασης από τα Ψαρά, η Μαρκέλα Τσάπη, η Άρτεμις Νικηφόρου, εθελόντρια νοσηλεύτρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο Ρέθυμνο, η Δήμητρα Αράπογλου, με σοβαρά προβλήματα όρασης στον Νότιο Τομέα, αλλά και η Θεονύμφη Πασπαλάκη στο Ηράκλειο, η οποία έχασε το χέρι της σε τροχαίο, στην προσπάθειά της να σώσει το γιο της.

thetoc.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button