NewsΕγκληματικότηταΕλλάδαΕλληνική ΑστυνομίαΕπικαιρότηταΚοινωνία

Ρέντης: Στις κάμερες αναζητούν το δράστη με τη ναυτική φωτοβολίδα

Πληροφορίες για εντοπισμό υπολειμμάτων από το σωλήνα της φωτοβολίδας- Αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα για πυρίτιδα οι προσαχθέντες

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό του δράστη που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τα επεισόδια στο Ρέντη, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά στον μηρό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί του Σαββάτου (09.12.23) για τις έρευνες γύρω από τα τραγικά γεγονότα στο Ρέντη, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου τόνισε πως ορισμένοι από τους προσαχθέντες «αρνήθηκαν είτε να δώσουν αποτυπώματα, είτε τη λήψη DNA είτε να δώσουν δείγμα για την ανίχνευση πυρίτιδας από τα χέρια τους». «Για όλη αυτή τη διαδικασία έχει ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελία», σημείωσε η ίδια.

Η κ. Δημογλίδου, μάλιστα, επεσήμανε ότι υπάρχει παρελθόν για διάφορα αδικήματα για ορισμένα από τα άτομα που είχαν προσαχθεί.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τους 424 που προσήχθησαν στην διεύθυνση Αλλοδαπών, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 423χωρίς να γίνει καμία σύλληψη σχετική με την υπόθεση.

Η μόνη σύλληψη αφορά σε έναν 31χρονο Γεωργιανό που σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράνομη διακίνηση μεταναστών, δηλαδή για υπόθεση που δεν σχετίζεται με τα επεισόδια.

Βρέθηκε μαχαίρι στις τουαλέτες του γηπέδου

Η κ. Δημογλίδου απαντώντας στο ερώτημα, τι θα γίνει με όσους αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα για ίχνη πυρίτιδας καθώς ανάμεσα σε αυτούς μπορεί να βρίσκεται ο δράστης, η κυρία Δημογλίδου δήλωσε ότι «υπήρχαν και κάποια πειστήρια που βρέθηκαν μέσα στο γήπεδο», όπως υπολείμματα από ρούχα και full face κουκούλες, καθώς «κάποιοι αποπειράθηκαν να κάψουν ρούχα μέσα στις τουαλέτες».

Σύμφωνα με την ίδια, βρέθηκε και ένα μαχαίρι στις τουαλέτες του γηπέδου, ενώ εξήγησε πως, μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν κάμερες και εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έξω από αυτό. «Όλα αυτά εξετάζονται για να δούμε αν θα προκύψει κάτι», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας ότι, «αυτό που έγινε στου Ρέντη ήταν «καθαρά δολοφονική επίθεση, μέσα στον αγώνα δεν έγινε τίποτα».

Υπολείμματα ναυτικής φωτοβολίδας κοντά στο γήπεδο

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι κοντά στον χώρο του γηπέδου βρέθηκαν υπολείμματα από ναυτική φωτοβολίδα. Φαίνεται πως είναι μέρος του σωλήνα αλλά όχι ολόκληρος.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για πολύ σημαντικό εύρημα και εστάλη ήδη στη ΔΕΕ για ανάλυση DNA και αποτυπώματα.

Αιμοδοσία για τον 31χρονο αστυνομικό

Την ίδια ώρα, ο 31χρονος αστυνομικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Μάλιστα, σήμερα από τις 8:30 το πρωί έχει ξεκινήσει η αιμοδοσία για τον άτυχο αστυνομικό.

Υπενθυμίζεται πως τραυματίστηκε στου Ρέντη, όταν άγνωστος εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button