NewsΕπικαιρότηταΠολιτική

Η επιλογή Ανδρουλάκη στην Α’ Θεσσαλονίκης και οι αντιδράσεις – Πώς θα «στηθεί» το γραφείο προέδρου στην πόλη

Επιλέγοντας την έδρα αφήνει εκτός Βουλής τον πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή Χάρη Καστανίδη

Τους λόγους που οδήγησαν τον Νίκο Ανδρουλάκη στην επιλογή της έδρας στην Α’ Θεσσαλονικης αφήνοντας εκτός βουλής τον επί χρόνια βουλευτή και πρώην υπουργό Χάρη Καστανίδη αναζητούν τα στελέχη του κόμματος στην πόλη, τα οποία δεν κρύβουν την αντίδραση τους για την απόφαση Ανδρουλάκη εξηγώντας πως αφήνει την πόλη χωρίς εκπροσώπηση.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε το πρωί πως επιλέγει την Α’ Θεσσαλονίκης ευχαριστώντας τον κ. Καστανίδη και τους υποψήφιους του κόμματος για τον αγώνα που έδωσαν.

Η επιλογή Ανδρουλάκη εδράζεται σε τρεις λόγους, όπως τονίζουν πηγές του κόμματος:

1. στο Ηράκλειο και οι δύο βουλευτές πήραν πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών, ενώ η συνολική παρουσία του στο νησί όπου στις τρεις περιφέρειες ήρθε στη δεύτερη θέση σηματοδοτεί την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ.

2. Στο πλαίσιο της ανανέωσης του κόμματος κρίθηκε πως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε ένα νέο στέλεχος.

3. Θα δημιουργηθεί γραφείο προέδρου στην πόλη που θα στελεχωθεί πλήρως για την εκπροσώπηση της πόλης, οι δράσεις του και η παρουσία του θα είναι συχνές γιατί αποδίδει μεγάλη βαρύτητα στην κεντρική Μακεδονία γενικότερα.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ανδρουλάκης και στις εκλογές του Μαΐου είχε επιλέξει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης προκαλώντας τότε την αντίδραση του κ. Καστανίδη που έκανε λόγο για προσωπική προσβολή.

Σε ο,τι αφορά το γραφείο προέδρου θα δημιουργηθεί μια αυτοτελής δομή αποτελούμενη από πολιτικά και επαγγελματικά στελέχη.

Το γραφείο, επιδιώκεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη και θα το επισκέπτεται ο Νίκος Ανδρουλάκης συχνά, ώστε να ενημερώνεται από πρώτο χέρι για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης.

Οι αναφορές που θα γίνονται για τα ζητήματα της πόλης θα προωθούνται στους αρμόδιους κοινοβουλευτικούς τομεάρχες ώστε να γίνονται ερωτήσεις στη Βουλή, ενώ για τα μεγάλα ζητήματα θα παρεμβαίνει ο ίδιος ο πρόεδρος, ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

makthes.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button