NewsΕκλογές 2023ΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτική

Εκλογές 2023: Σφοδρή κόντρα για την φορολόγηση και τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων

Σταθερό προβάδισμα και αυτοδυναμία της ΝΔ ακόμη και σε επτακομματική Βουλή κατέγραψε η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσίασε χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Σταθερό προβάδισμα και αυτοδυναμία της ΝΔ ακόμη και σε επτακομματική Βουλή κατέγραψε η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσίασε χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Με τη διαφορά απ΄τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπερνά τις 19 μονάδες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώνει την προσοχή του στη διατήρηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ρίχνει το βάρος του στις λαϊκές συνοικίες της πρωτεύουσας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου κατέγραψε σημαντικές απώλειες.

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων για τις προγραμματικές τους θέσεις και προμετωπίδα τις προτάσεις τους για τη φορολογία των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πως αγαπούν την υπερφορολόγηση και πως έχουν κρυφή ατζέντα στα προγράμματά τους.

«Όταν όμως πιέζουμε, αυτή τη στιγμή και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, «πού θα βρείτε τα λεφτά;», αρχίζει και αποκαλύπτεται η ατζέντα, η κρυφή ατζέντα των φόρων. Το είδαμε πριν από τις εκλογές με τις τοποθετήσεις του κ. Κατρούγκαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, το βλέπουμε τώρα με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αρχίζει και ψελλίζει ότι θα αυξήσει διάφορους φόρους. Σε ένα πράγμα είναι απολύτως ενωμένοι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ: αγαπούν εξίσου την υπερφορολόγηση. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη με πολιτικές μείωσης των φόρων και θέλουμε να τις συνεχίσουμε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Κερατσίνι, μίλησε για την ανάγκη φορολόγησης των ισχυρών προκειμένου να ευεργετηθεί η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

«Ναι τους ισχυρούς πρέπει να φορολογήσουμε εκτάκτως. όχι τις επιχειρήσεις που προσπαθούν με υγιείς μεθόδους σε μια δύσκολη συνθήκη ανταγωνισμού να έχουν κάποια κέρδη. Τα υπερκέρδη 7-8 μεγάλων επιχειρήσεων πρέπει να φορολογήσουμε εκτάκτως για να πάρει ανάσα η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του κατηγόρησε τη ΝΔ πως κάνει πολιτική με fake news στην οικονομία και ζήτησε το κόμμα του να γίνει βασικός πρωταγωνιστής.

«Αυτός ο διάλογος δεν θα γίνει με όρους επικοινωνιακού ολοκληρωτισμού από τη ΝΔ. βλέπω καθημερινά να βομβαρδίζουν με fake news τον ελληνικό λαό. Για μένα πήχης είναι αυτή η δημοκρατική παράταξη με την ιστορία της τη κοινωνική της βάση και τις ιδέες της να ξαναγίνει πρωταγωνιστής και βασικός ιδεολογικός αντίπαλος της ΝΔ», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο πολιτισμός είναι στοιχείο όλης της εργατικής λαϊκής πάλης. Απαραίτητο στοιχείο στη πολιτική τη κοινωνία, για τους νέους ανθρώπους, για όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα ηλικίας. Γι’ αυτό λέμε, πιο δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η άποψη της Ελληνικής Λύσης είναι ξεκάθαρη στη φορολόγηση Ελλήνων. Οριζόντιος φόρος 15%, έσοδα, έξοδα σε μια δεξαμενή ότι περισσεύει το φορολογείς 15%», επεσήμανε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Η αντιπαράθεση για τα προγράμματα συνεχίστηκε και στα πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών.

«Πρέπει να υπάρχει κάποιος που θα κοστολογεί προγράμματα. Έχουμε κάνει πρόταση να είναι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλοτε αποφεύγει άλλα στελέχη λένε ναι. Αυτό θα ήταν κάτι πολύ ενδιαφέρον θα μπορούσε ο πολίτης να γνωρίζει κάθε πρόνοια πρόβλεψη του προγράμματος των κομμάτων», τόνισε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

«Η προτεραιότητά μας είναι να μειώσουμε τους άδικους έμμεσους φόρους όπως έχουν κάνει σε όλη την Ευρώπη και συντηρητικές και προοδευτικές κυβερνήσεις. Θα φορολογήσουμε, όχι στα κέρδη στα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη», επεσήμανε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Μιλάμε για μειώσεις φόρων. Δραστική μείωση φόρων στον ΦΠΑ και στον ειδικό φόρο κατανάλωση. Μείωση φόρων στην εργασία και την κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος, του χαρτοσήμου της προκαταβολής φόρου», σχολίασε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Τα ζητήματα της φορολόγησης πολιτών και επιχειρήσεων έχουν βάλει φωτιά στην πολιτική αντιπαράθεση.

megatv.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button