NewsΕγκληματικότηταΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνία

Μεσολόγγι: «Μετανιώνω που δεν είπα την αλήθεια από την αρχή»

«Θυμήθηκε» ο κρεοπώλης και έδωσε νέα εκδοχή για την μοιραία βόλτα

Ο 50χρονος κρεοπώλης, που κατηγορείται για την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, φαίνεται πως… άρχισε να «θυμάται» όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της εξαφάνισης του 31χρονου, χωρίς βέβαια να ομολογεί το έγκλημα. Απολογούμενος στην ανακρίτρια, ο κατηγορούμενος τα «γύρισε» και έδωσε μία νέα εκδοχή για την βόλτα που έκανε με τον Μπάμπη εκείνη τη νύχτα. Οι ισχυρισμοί του, βέβαια, δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, που αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Κατά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο κατηγορούμενος φαίνεται πως ξεδίπλωσε ξαφνικά ένα τρίτο σενάριο για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, μία εκδοχή διαφορετική απ’ όσα είχε ισχυριστεί στη μητέρα του Μπάμπη και σε δικούς του φίλους. Φέρεται να παραδέχτηκε αυτή τη φορά ότι πήγε με τον Μπάμπη στον κάμπο και ότι πέρασαν μπροστά από τα φωτοβολταϊκά, ενώ «θυμήθηκε» πως για 40 ολόκληρα λεπτά έκαναν βόλτα στον κάμπο για να περάσει η ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο κρεοπώλης φέρεται να είπε στην ανακρίτρια: «Ο Μπάμπης μου είχε δανείσει 6.500 ευρώ και τα είχα επιστρέψει τα Χριστούγεννα. Συναντηθήκαμε και κινηθήκαμε με το αυτοκίνητό μου προς την περιοχή, όπου υπάρχει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Κάναμε βόλτες για περίπου 40 λεπτά. Ο Μπάμπης δεν μου είπε τον λόγο που κάναμε αυτές τις βόλτες αλλά και εμένα μου άρεσε, γιατί περνούσε η ώρα.

Όταν τελείωσε η βόλτα γύρισα και τον άφησα στη διασταύρωση των ΤΕΙ. Όταν τον συνάντησα είχε μια θήκη με όπλο, δεν ξέρω τι όπλο ήταν. Όταν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, τον ρώτησα αν θα πάει για κυνήγι και αυτός μου είπε ότι κάπου τον περιμένει κάποιος».

Για ποιον λόγο είπατε σε φίλο σας ότι τον αποβιβάσατε και κάνατε αναστροφή;

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη βλακεία που είπα και το μετανιώνω που δεν είπα την αλήθεια από την αρχή. Εκεί τον άφησα, στη διασταύρωση των ΤΕΙ, μόνο του».

Για ποιο λόγο είπατε στην αστυνομία ότι η βόλτα στον κάμπο του Ευηνοχωρίου κράτησε 20 λεπτά;

«Δεν το θυμόμουν και δεν είχα το κινητό μου για να βλέπω την ώρα».

Γιατί δεν αναφέρατε στη μητέρα του ότι πήγατε βόλτα όταν σας ρώτησε, “είσαι ο τελευταίος που τον είδες; που είναι το παιδί;»

«Γιατί δεν ήξερα ότι αγχωνόταν και δεν το θεωρούσα σημαντικό. Στην αστυνομία το απέκρυψα αυτό το γεγονός, γιατί δεν ήξερα ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί όταν με ρωτούσαν και δεν ήξερα για ποιο λόγο με προσήγαγαν, ούτε τους ρώτησα ούτε μου είπαν ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί».

Και γιατί όταν αυτός ο φίλος σας, σας παρότρυνε να μείνετε στο Μεσολόγγι για να βοηθήσετε στις έρευνες, καθώς είχατε δει τον Μπάμπη πριν αυτός εξαφανιστεί, εσείς του είπατε «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»; Φοβόσασταν ότι κάποιος θα σας κατηγορήσει; 

«Δεν θεώρησα σημαντικό να αναφέρω όλη τη διαδρομή. Την φράση την είπα γιατί με είχε καλέσει ένας γείτονας και μου είχε πει ότι είχε πάει η αστυνομία στο σπίτι μου».

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, με διάταξη του ανακριτή, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα λάβει δείγματα από τα νύχια, τα ρούχα και τα παπούτσια του Μπάμπη, προκειμένου να εντοπιστεί οποιοδήποτε νέο στοιχείο, ενώ στη συνέχεια θα γίνει αντιπαραβολή του γενετικού υλικού, με το DNA που θα πάρουν από τον κρεοπώλη.

enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button