NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνίαΠολιτική

Το χρονικό της εξόδου της Ευγενίας Λουπάκη από τον 105.5 Στο Κόκκινο

Η είδηση είναι ότι η Ευγενία Λουπάκη μετά από 19 χρόνια στον 105.5 Στο Κόκκινο βρίσκεται πλέον εκτός σταθμού. Όχι για ραδιοφωνικούς λόγους, ούτε για δημοσιογραφικούς, αλλά για πολιτικούς. Πολιτικούς και, σχεδόν, εσωκομματικούς.

Η είδηση είναι ότι η Ευγενία Λουπάκη μετά από 19 χρόνια στον 105.5 Στο Κόκκινο βρίσκεται πλέον εκτός σταθμού. Όχι για ραδιοφωνικούς λόγους, ούτε για δημοσιογραφικούς, αλλά για πολιτικούς. Πολιτικούς και, σχεδόν, εσωκομματικούς.

Την αποχώρησή της, τον εξαναγκασμό σε αποχώρηση για να είμαι πιο ακριβής, τον ανήγγειλε η ίδια το Σάββατο το πρωί. Έγραψε, μεταξύ άλλων:

«Το μοναδικό κόμμα μου είναι η Αριστερά, το σπίτι και η οικογένειά μου ήταν το Κόκκινο. Είναι αβάσταχτο προς το παρόν, αλλά θα θυμηθώ ως αυθεντική Κρητικιά τον Καζαντζάκη “Θε μου μη μου δώσεις όσα μπορώ ν’ αντέξω” . Θα το αντέξω λοιπόν, δεν θα επιτρέψω ακρωτηριασμό της αξιοπρέπειάς μου, που τη διαφύλαξα σαράντα πέντε χρόνια στη δημοσιογραφία, από τα οποία τα δεκαεννιά στο Κόκκινο. Εκφράζω την αγάπη και τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου που αγωνίζονται για ανατροπή αυτής της προσβλητικής απόφασης, τους ευχαριστώ και θα είμαι στο πλευρό τους, διότι δεν αφορά μόνο εμένα. Εκφράζω την βαθιά ευγνωμοσύνη μου στους ακροατές και τις αγαπημένες μου ακροάτριες. Θα μου λείψετε πολύ».

Τι είχε προηγηθεί και τι ακολούθησε μετά από αυτή τη δήλωση παραίτησης; Πολλά, πάρα πολλά. Ας δούμε καταρχάς τα πριν. Ξεκινώντας από μία ανάρτηση της Ευγενίας 10 ημέρες πριν που σήκωσε μεγάλο θόρυβο. Η ανάρτηση ήταν υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου και θύμωσε πολλούς οπαδούς και συνοδοιπόρους του Στέφανου Κασσελάκη, όπως τον Νίκο Μωραΐτη παράδειγμα που εδώ και τρεις-τέσσερις μήνες δεν κάνει και τίποτε άλλο από το να γράφει εναντίον των πρώην συντρόφων του.

Έγραψε τότε η Ευγενία: «Χαμογελώντας η Έφη Αχτσιόγλου είπε: -Είναι τουλάχιστον αστείο να λέγεται ότι φύγαμε για τις “καρέκλες”. Μα αν θέλαμε καρέκλες και αξιώματα θα μέναμε και θα δεχόμασταν αυτά που μας πρότεινε ο κ. Κασσελάκης. Εγώ ήμουν χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ ως απλό μέλος, ως βουλευτής ως υπουργός. Ο κ. Κασσελάκης μόλις εμφανίστηκε θέλησε αμέσως να γίνει πρόεδρος. Φαντάζεστε να είχα δεχτεί και να είχα γίνει τομεάρχης πχ Οικονομικών ή Εργασίας και να τον ακούσω να λέει στον ΣΕΒ αυτά που είπε; Η θα έπρεπε να υποστηρίξω δημόσια άλλα από αυτά που η συνείδησή μου υπαγορεύει ή να τον αδειάσω δημόσια».

Εκεί κάπου πετάχτηκε ο Νίκος Μωραΐτης και έγραψε το εξής, ως σχόλιο στο post της Λουπάκη: «Να μην έχεις μία ως κόμμα κι όμως να πληρώνεις δημοσιογράφο για να προωθεί τους διασπαστές σου. Ο ορισμός της πολυφωνίας. Μπράβο στο Κόκκινο!

Το σχόλιο του Νίκου έκανε τόσο μεγάλο θόρυβο που ανάγκασε ακόμα και τον Διευθυντή του 105.5 Στο Κόκκινο να απαντήσει. Έγραψε ο Αδάμ Γιαννίκος: «Αν ήσασταν σε κάποιο κατάστημα και ο υπάλληλος έκανε κάποιο λάθος ή κάτι που δεν σας άρεσε, θα ζητούσατε πάραυτα την απόλυσή του; Θα είχατε λόγο για τη ζωή του εκτός εργασίας; Θα τον ψάχνατε για να ελέγξετε τις απόψεις του; Αν δεν το κάνετε αυτό για έναν οποιονδήποτε εργαζόμενο, τι πιστεύετε ότι σας νομιμοποιεί να το κάνετε για τους εργαζόμενους του ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο; Κάνουμε τη δουλειά μας όπως ξέρουμε και όπως πρέπει. Περιοριστείτε στους ρόλους σας. Και να είστε καλοί.
Εκ της Διευθύνσεως».

Κάπου εκεί τελείωσε ο πρώτος γύρος της Λουπακιάδας. Αλλά είχαμε και συνέχεια με αφορμή ένα νέο σχόλιο της Ευγενίας εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. Το σχόλιο στηριζόταν σε διάφορα ρεπορτάζ, τηλεοπτικά και μη, που έδειχναν τον Στέφανο Κασσελάκη, αυτή τη Διχόνοια (του Αστερίξ) του ΣΥΡΙΖΑ και του Κόκκινου, να έχει βγάλει το σκυλάκι του βόλτα την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το σχόλιο ήταν άστοχο για δύο λόγους. Πρώτον γιατί τα σκυλάκια τα βγάζουμε κάθε μέρα βόλτα ακόμα και στις επετείους. Αν και η Ευγενία δεν στηλίτευσε αυτό αλλά την προβολή. Και, δεύτερον, γιατί οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν και αναπαρήγαγε η Λουπάκη δεν ήταν εκείνης της ημέρας αλλά παλιότερες.

Νέος γύρος διαμαρτυριών. Η Ευγενία βγήκε και ανασκεύασε. Έγραψε: «Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι φωτογραφίες του Στέφανου Κασσελάκη από τη βόλτα του στο Θησείο με τη Φάρλυ, είναι παλιές και έπεσα κι εγώ στη λούμπα των τηλεοράσεων και των σάιτ που τις εμφάνισαν ως χθεσινές. Το παραδέχτηκε και το σάιτ απ’ όπου το είδα. Πάντως εγώ δεν είχα πρόθεση ούτε διάθεση να κάνω αναπαραγωγή fake news. Οπότε απέσυρα αμέσως την ανάρτηση».

Και εκεί αρχίζουν τα τραγελαφικά. Είμαστε στην Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του 105.5 Στο Κόκκινο βράζει από θυμό (δεν είναι η πρώτη φορά). Στην αρχή ανακοινώνουν απόλυση στην Ευγενία Λουπάκη λέγοντάς της ότι πολλές κίτρινες κάρτες έχει πάρει έως τώρα, ήρθε η ώρα να πάρει και κόκκινη κάρτα! Απίστευτο αλλά αληθινό. Στη διάρκεια της ημέρας αλλάζουν απόφαση και της λένε να πάρει 15νθήμερη αναγκαστική άδεια! Το ρεπορτάζ είναι αυτό και ας το αρνείται, εμμέσως, ο Διευθυντής του σταθμού Αδάμ Γιαννίκος. «Πρώτα μου ανακοίνωσε ο διευθυντής ότι κόβεται η εκπομπή μου, μετά ότι άλλαξε γνώμη ο αρχηγός, αλλά πρέπει να πάρω 15 μέρες άδεια για να τον ηρεμήσουν», έγραψε και η Ευγενία Λουπάκη δημόσια χωρίς να τη διαψεύσει κανένας.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου η Ευγενία Λουπάκη δεν πάει στην εκπομπή της. Λόγω ασθένειας. Πραγματικής ασθένειας μπορώ να σας αποκαλύψω μια και μίλησα μαζί της και ήταν εντελώς καταβεβλημένη, ψυχικά και σωματικά.

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου ο Αδάμ Γιαννίκος αναφέρεται στα γεγονότα μέσα από την πρωινή του εκπομπή στον 105.5 Στο Κόκκινο. Και, μεταξύ πολλών άλλων που αφορούσαν την ανάρτηση της Λουπάκη για το σκυλάκι (!), λέει τα εξής: «Πολλή σπέκουλα γίνεται το τελευταίο μέρες για διάφορα ζητήματα. Βλέπω από έγκριτους δημοσιογράφους ότι δημοσιογράφος στο Κόκκινο έκανε ανάρτηση για τον Κασσελάκη και παρολίγο να απολυθεί. Άλλος έγκριτος γράφει ότι στη συγκεκριμένη δημοσιογράφο προτάθηκε να πάρει αναγκαστική άδεια, αναρρωτική. Πώς μπορώ εγώ ως Διευθυντής του σταθμού να δώσω άδεια σε κάποιον που δεν είναι εργαζόμενος στο σταθμό, αλλά προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, ούτε καν τις υπηρεσίες, έχει μικρόφωνο και μιλάει. Δεν εργάζεται, είναι συνταξιούχος. Επίσης, κανένας που δεν είναι εργαζόμενος κάπου, δεν μπορεί να απολυθεί. Αρα, το παραλίγο να απολυθεί η Ευγενία Λουπάκη δεν ισχύει».

Καταλαβαίνετε κι εσείς, δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ, ότι το σχόλιο για τη συνταξιούχο Λουπάκη είναι εντελώς άθλιο. Τι σχέση έχει αυτό το προσωπικό δεδομένο με όλα όσα συνέβησαν; Αφήστε δε που παίζει με τις λέξεις.

Βράδυ Σαββάτου, αργά, η Ευγενία Λουπάκη απαντά στον Αδάμ γράφοντας τα εξής (και επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ):

«Έμαθα πριν λίγο ότι ειπώθηκαν από μικροφώνου από τον διευθυντή του σταθμού κάποια αδιανόητα πράγματα για μένα. Ευτυχώς και -χωρίς να προχωρήσω σε χαρακτηρισμούς – υπάρχουν κι άλλοι και πολύ αξιόπιστοι μάρτυρες που άκουσαν και τα περί “κόκκινης κάρτας” και κοψίματος της εκπομπής που μου είπε από τηλεφώνου, όσο και τα νυχτερινά περί υποχρεωτικής 15νθήμερης τουλάχιστον άδειας. Για παράδειγμα η Διάνα Βουτυράκου που ήταν μπροστά. Άλλωστε η διαρροή που έδωσε η Κουμουνδούρου και δημοσιεύτηκε πανομοιότυπη παντού έγραφε καθαρά για “απόφαση του διευθυντή να ΑΠΟΛΥΣΕΙ τη Λουπάκη που απετράπη με παρέμβαση Καπνισάκη”. Εγώ δεν θέλω σε καμία περίπτωση να κάνω ζημιά στο σταθμό αλλά αν συνεχιστεί η δολοφονία χαρακτήρα θα προστατεύσω τον εαυτό μου».

Σήμερα, Κυριακή, δεν ξέρουμε αν θα έχουμε συνέχεια. Μπορεί. Άλλωστε ο Διχόνοιας του Αστερίξ εδώ βρίσκεται, δεν έχει φύγει, θα γράψει κάποια κεφάλαια αστείας πολιτικής ιστορίας ακόμα.

Αν θέλετε πάντως την προσωπική μου άποψη δεν μπορείς να δουλεύεις στο ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ και να γράφεις εναντίον του αρχηγού του. Δεν λέω ότι όλοι όσοι δουλεύουν στον 105.5 Στο Κόκκινο πρέπει να είναι ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε άλλο, άλλωστε πάντοτε αυτός ο σταθμός, ακριβώς λόγω των εργαζομένων του, ήταν ένας ραδιοσταθμός όλης της Αριστεράς. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι το σημείο να γράφεις εναντίον του Κασσελάκη και μάλιστα εν καιρώ διάσπασης απέχει πολύ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button