NewsΔελτίο ΝοηματικήςΕπικαιρότητα

ΑΝΤ1 News – Δελτίο στη Νοηματική 23/02/2023

ΑΝΤ1 News – Δελτίο στη Νοηματική

Εκφωνήτρια δελτίου: Μαρία Σαράφογλου.

Μετάφραση Νοηματικής: Τόνια Παπαντωνάκη.

 

Κυρίες και Κύριοι, καλησπέρα σας.

 

Η στήριξη των ευάλωτων ομάδων αποτελεί μόνιμη κυβερνητική προτεραιότητα δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Βήμα της Βουλής, στη συζήτηση της τροπολογίας για τις αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Λίγο πριν κηρύξει και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ανακοινώνοντας την ημερομηνία των εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο και έθεσε τα διλήμματα της κάλπης.  Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι οι πολίτες στις εκλογές με την ψήφο τους μία νεα άνοιξη στον τόπο, με μία δεύτερη ισχυρή εντολή σε μία αυτοδύναμη ΝΔ.

Εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφασή του να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή. Στη συζήτηση τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – κινήματος αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίο ζήτησε ισχυρό διψήφιο ποσοστό για να μην εμπλακεί η χώρα, όπως είπε, σε περιπέτειες. Όμηρος στο γραφείο της, έμεινε γιατί δυο ώρες, καθηγήτρια, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Από ομάδα φοιτητών, που, όπως καταγγέλλει, ζητούσαν αναβαθμολόγηση των γραπτών τους. Οι σπουδαστές υποστηρίζουν ότι, την είχαν ενημέρωσε για την προγραμματισμένη διαμαρτυρία τους.

 

Καθηγήτρια ψυχολογίας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, καταγγέλλει πώς κρατήθηκε Όμηρος για τουλάχιστον δύο ώρες, μέσα στο γραφείο της από φοιτητές που την απειλούσαν και την εκβίαζαν, επειδή τους ‘’έκοψε’’ στο μάθημα της.

 

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ.

Μία μικρή ομάδα με τις αθλιότητες της, δηλητηριάζει τη λειτουργία του Τμήματος. Μου ζήτησαν να μη βάλω αρνητική βαθμολογία, στην περίπτωση λαθεμένης απάντησης, σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, κάτι πολύ συνηθισμένο για τον συγκεκριμένο τύπο εξέτασης. Επεμβαίνουν σε ζητήματα ακαδημαϊκής λειτουργίας. Οι σπουδαστές, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν πως το μόνο που ζητούσαν ήταν να γίνει αναβαθμολόγηση.

 

ΦΟΙΤΗΤΗΣ

Μας αντιμετώπιζε με ειρωνικό ύφος, ωστόσο, εμείς μείναμε  -ας πούμε, κρατήσαμε τα προσχήματα προφανώς- στο τέλος των ωρών συνεργασίας αποχωρίσαμε κανονικά. Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στην Πανεπιστημιακή κοινότητα.

 

ΜΑΙΡΗ ΚΟΣΜΙΔΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ

Της μιλούσαν άσχημα και προσβλητικά, και εκείνη και εγώ και όλοι οι συνάδελφοι είμαστε πολλοί ταραγμένοι.

 

Φοιτητές υποστηρίζουν, πως το μόνο που ήθελαν να κάνουν,  ήταν να διαμαρτυρηθούν στη συγκεκριμένη καθηγήτρια. Καθώς όπως λένε αποφάσισε αιφνιδιαστικά να αλλάξει τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών τους.

 

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

Το συγκεκριμένο μάθημα της συγκεκριμένης καθηγήτριας υπήρξε πολύ μεγάλο ποσοστό αποτυχίας. Η ίδια μάλιστα είχε μια απαξιωτική στάση προς τον φοιτητικό σύλλογο.

 

ΦΟΙΤΗΤΗΣ   

Κόπηκαν φοιτητές τελειόφοιτοι οι οποίοι χρωστάνε πλέον μόνο αυτό το μάθημα.

 

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΠΘ

Δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να εφαρμόσει αυτό για το οποίο η πολιτεία την πληρώνει, να κάνει το μάθημά της, τις εξετάσεις και να βαθμολογήσει τα γραπτά όπως η ίδια νομίζει και όπως ο νόμος ορίζει.

 

Καθηγητές της σχολής, με ψήφισμά τους, ζητούν προστασία από το πανεπιστήμιο, για να μπορούν – όπως λένε – να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς να φοβούνται και χωρίς να κινδυνεύουν.

 

Ένας 37χρονος, υπήκοος Αλβανίας έχασε Χθες τη νύχτα τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία.

Ομάδα επτά ατόμων διαπληκτίστηκε έντονα και δύο από αυτούς άνοιξαν πυρ με πιστόλια. μία από τις εννέα σφαίρες έπληξε τον 37χρονο στον ώμο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δύο ώρες Αργότερα εξέπνευσε. Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στους ερευνητές της ασφαλείας ότι το θύμα δεν συμμετείχε στην συμπλοκή και πως παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα. πίσω από το κατάστημα οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα πολυτελές τζιπ, που φαίνεται ότι ανήκει σε έναν από τους εμπλεκόμενους και το όχημα ερευνάται.

 

Εικόνες βιβλικής καταστροφής κάνουν το γύρο του κόσμου από τις ισοπεδωμένες πόλεις στην Τουρκία, τις οποίες εγκαταλείπουν μαζικά οι Τούρκοι, που έχασαν ολόκληρες περιουσίες από τον καταστροφικό σεισμό.

 

Ακόμη ένα βίντεο ντοκουμέντο που κόβει την Ανάσα

 

Ακόμη ένα βίντεο ντοκουμέντο που κόβει την ανάσα. Δεκαεξαώροφη πολυκατοικία στα Άδανα καταρρέει. Οι ελάχιστοι ένοικοί του εκεί που πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν καλύπτονται από σκόνη. Οι υπόλοιποι θάβονται σε αυτό. Οι κάτοικοι της νοτιοανατολικής Τουρκίας είναι βυθισμένοι στην απόγνωση για την εντοιχισμένη στην απόγνωση. Εναέρια πλάνα από την Αντιόχεια αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης την ισοπεδωμένο. σε δρόμο της επαρχίας Χατάι ένα ρολόι στέκει όρθιο. οι  δείκτες του δίνουν 4:10 η ώρα του πρώτου σεισμού, η ώρα που άλλαξε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Μαζεύοντας τα κομμάτια της ψυχής τους αναζητούν στα συντρίμμια ότι μπορεί να σωθεί.

 

ΑΔΕΛΦΟΣ ΘΥΜΑΤΟΣ  

Δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τους νεκρούς. Εμείς που επιζήσαμε προσπαθούμε να σώσουμε ότι έχει απομείνει. Πρέπει να ζήσουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή.

 

Έχοντας χάσει τα πάντα οδηγούνται στον δρόμο της προσφυγιάς. Εγκαταλείπουν τον τόπο τους αναζητώντας μια στέγη για τα παιδιά τους. Μόνο από την Αντιόχεια  φεύγουμε σημερινά δύο χιλιάδες άνθρωποι.

 

ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ

Είμαστε τρομοκρατημένοι μετά από αυτόν τον νέο σεισμό. Σκεφτήκαμε να φύγουμε και πάλι. Να βρούμε μια στέγη.

 

Όσο περνάνε οι μέρες η οργή του κόσμου μεγαλώνει καθώς οι καταγγελίες για κακοτεχνίες που οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Όπως αυτό το ξενοδοχείο που καταρρέει καθώς είχαν κόψει τις κολώνες για να φτιάξω θερμαινόμενη πισίνα στο ισόγειο.

Παρά τις δεσμεύσεις του του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν πως οι υπεύθυνος θα λογοδοτήσουν, η τουρκική κυβέρνηση έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έντονη κριτική τόσο για την πολεοδομική πολιτική της, όσο και για ολιγάρκεια απέναντι  στους σεισμοπαθείς.

Σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση του Τούρκου προέδρου με τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού λαϊκού κόμματος. Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

 

ΚΕΜΑΛ ΚΙΛΙΝΤΣΑΡΟΓΛΟΥ – ΗΓΕΤΗΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Είστε ανίκανοι που συνιστούν απειλή για τον κόσμο. Σταματήστε να επιδεικνύεστε, δεν μπορείτε να φέρεστε ούτε σκηνές, κοντέινερ και κινητές τουαλέτες στους σεισμόπληκτους εδώ και δυο εβδομάδες.

 

ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ανήθικε, ανέντιμε, χυδαίε! Η Ερυθρά Ημισέληνος διανέμει φαγητό σχεδόν σε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

 

Στο Καχραμάνμαρας βρέθηκαν οι υπουργοί εξωτερικών και εσωτερικών, της Γερμανίας για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στο δοκιμαζόμενο Τουρκικό λαό, την ώρα που ειδικοί απεσταλμένοι του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έφταναν στην βόρεια Συρία σε μια προσπάθεια εκτίμησης των  ζημιών και της ανθρωπιστικής κρίσης.

 

Να ρίξουμε μία ματιά στο χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου ο γενικός δείκτης τιμών βρισκόταν, πριν από λίγο 1.113, 82 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,71%.

 

κυρίες και κύριοι εδώ ολοκληρώθηκε το δελτίο στη νοηματική. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε και στην ψηφιακή πλατφόρμα antennaplus.gr.

Αναλυτικά oi ειδήσεις από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 στις 18:45 Με το Νίκο Χατζηνικολάου.

 

Από όλους εμάς, Καλό σας απόγευμα.

 

Πηγή βίντεο: ant1news.gr

Πηγή: newsontime.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button