NewsΕπικαιρότηταΚοινωνίαΚόσμοςΠόλεμος

Οι υπ. Εξωτερικών ΕΕ για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Η αποτροπή της κλιμάκωσης του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς και η πίεση για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων στη συνεδρίαση των υπ. Εξωτερικών των κρατών - μελών στο Λουξεμβούργο.

Η αποτροπή μιας κλιμάκωσης του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς και η πίεση για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που αποτελούν τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα εξεταστούν στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών, στο Λουξεμβούργο.

Η συζήτηση θα γίνει ενώ τις τελευταίες μέρες αυξάνονται οι ενδείξεις και εντείνονται οι φήμες ότι ο στρατός του Ισραήλ θα ξεκινήσει μια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα. Θα συζητήσουν επίσης το θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίουςστη Γάζα, όπου η ΕΕ πιέζει προκειμένου να υπάρξει σταθερή ροή τροφίμων και ιατροφαρμακευτικού υλικού, μέσω του συνοριακού σημείου στη Ράφα.

Η στήριξη της ΕΕ θα συνεχιστεί 

Οι Ευρωπαίοι αν και γνωρίζουν ότι η επιρροή τους είναι αρκετά περιορισμένη σε σχέση με εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο θέλουν να εμφανιστούν ενωμένοι σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο με μεγάλες απειλές για την παγκόσμια ειρήνη. Στη σημερινή συνάντηση στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Εξωτερικών θα προετοιμάσουν την συζήτηση που θα έχουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην σύνοδο κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για το συγκεκριμένο θέμα.

Το Συμβούλιο θα εξετάσει επίσης σήμερα τις εξελίξεις και στην Ουκρανία, εστιάζοντας στις δεσμεύσεις προς τη χώρα αυτή στον τομέα της ασφάλειας. Το γενικότερο μήνυμα που θέλουν να στείλουν στην Ουκρανία και στο λαό της, είναι ότι η στήριξη της ΕΕ θα συνεχιστεί και δεν πρόκειται να επηρεαστεί από την κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Το ίδιο μήνυμα αναμένεται να στείλουν επίσης και οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο τέλος της εβδομάδας.

dw.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button