NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνίαΠολιτική

Εξεταστική για τα Τέμπη: Το ρεσιτάλ «γαλάζιας» χυδαιότητας συνεχίζεται

Η πλειοψηφία της Ν.Δ. απαντά στο εξώδικο της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού • Φοβούνται την κατάθεση Γενιδούνια, αρνήθηκαν να τον καλέσουν.

Προσπάθεια να βγει και από πάνω κάνει η πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής, που ανήκει στη Νέα Δημοκρατία, καθώς παρά την κατακραυγή για τα όσα συνέβησαν με τα ιατρικά στοιχεία του νεκρού μηχανοδηγού, παρά το εξώδικο της οικογένειάς του, τώρα δίνει και απάντηση.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη εξέδωσαν ανακοίνωση, απαντώντας στην οικογένεια που έχασε τον άνθρωπό της και διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες και άγγιξαν τα όρια της σκύλευσης νεκρού.

Και τι απαντά; Ότι οφείλει να διερευνά καθετί που μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας και τις προσωπικές ευθύνες εκείνων που την προκάλεσαν.

Οι βουλευτές σπεύδουν, φυσικά, να δηλώσουν ότι δεν θα μπουν σε αντιπαράθεση με καμία οικογένεια που έχασε συγγενή, όμως επικαλούνται στον σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και σχεδόν ζητάνε και τα ρέστα.

Ειδικότερα αναφέρουν τα εξής:

Καταρχάς δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία αντιπαράθεσης με καμιά οικογένεια που έχασε τον άνθρωπο της σε αυτή την τεράστια τραγωδία των Τεμπών.

Σεβόμαστε απόλυτα τόσο τη μνήμη των αθώων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους όσο και τον ανείπωτο πόνο των συγγενών που ζουν το δικό τους Γολγοθά.

Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής οφείλουν να διερευνούν καθετί που μπορεί να οδηγήσει στην ανακάλυψη της ουσιαστικής αλήθειας και να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας και τις προσωπικές ευθύνες αυτών που την προκάλεσαν.

Στα πλαίσια αυτά ενεργήσαμε και θα συνεχίσουμε με γνώμονα την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σεβόμενοι το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό επιτάσσει το χρέος μας προς την πολιτεία.

Η ένταση της προσπάθειάς μας προς την κατεύθυνση αυτή δεν πρόκειται να αμβλυνθεί.

Αρνήθηκαν την κατάθεση Γενιδούνια

Το πόσο σέβονται τη διαδικασία και την πλήρη διερεύνηση των αιτιών πίσω από την τραγωδία το απέδειξαν, πάντως, για ακόμη μια φορά σήμερα, καθώς αρνήθηκαν την κατάθεση του πρώην προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, Κώστα Γενιδούνια.

Ο συνδικαλιστής ζήτησε μόνος του να βρεθεί ενώπιον της Εξεταστικής, καθώς το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στις λίστες, ωστόσο, η πλειοψηφία αρνήθηκε, παρά την υποκριτική στάση του εισηγητή της Ν.Δ., ο οποίος έλεγε ότι ο κατάλογος παραμένει ανοικτός για να προστεθούν κι άλλοι μάρτυρες εάν προκύψει ανάγκη.

Την κλήση του Κ. Γενιδούνια είχε στηρίξει όλη η αντιπολίτευση, με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλη Κόκκαλη, να επισημαίνει απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ «προφανώς φοβάστε, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση», ενώ πρόσθεσε πως με την απόφαση αυτή απαξιώνεται η Επιτροπή και προκύπτουν λόγοι ακυρότητας των εργασιών της.

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button