NewsΕκλογές 2023ΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνίαΠολιτική

Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών – Τι είπαν Τσιόδρας και Σπυρόπουλος

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA»

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των απολογισμό των κομμάτων.

Για τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών μίλησε ο κ. Τσιόδρας.

«Είχαμε χθες τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Είχαμε και α’ γύρο. Όσο λάθος είναι να μηδενίσουμε το αποτέλεσμα του α’ γύρου, τόσο λάθος είναι να πεις ότι το συμπέρασμα βγαίνει από τον β’ γύρο. Το καντράν δείχνει σήμερα ότι 8 Περιφέρειες, επτά με στελέχη της ΝΔ, και 1 συνεργασία η Κρήτη, 4 Περιφέρειες με στελέχη προερχόμενα από τον ευρύτερο χώρο της ΝΔ, και 1 Περιφέρεια στην αντιπολίτευση. Αυτός είναι ο χάρτης. Όταν κατεβαίνεις στις εκλογές, κατεβαίνεις με στόχο να κερδίσεις. Είχαμε δώσει πολιτικό χαρακτήρα στη «μάχη» για τις Περιφέρειες και τις 3 μεγάλες πόλεις. Και στελέχη για παράδειγμα ο κ. Κουρέτας στη Θεσσαλία, ήθελε να πάρει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Κασσελάκη, γιατί ήξερε ότι αυτό δε θα του προσέδιδε δυναμική, αλλά θα τον μείωνε», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας: «η ΝΔ έχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό, αλλά δεν έχει το 51%. Στον β’ γύρο κρίνεται το εάν θα πάρεις το 50+1. Στις Περιφερειακές εκλογές έπαιξε ρόλο το τι έργο έχει κάνει ή δεν έχει κάνει, ο κάθε περιφερειάρχης».

Αναφορικά με τον δήμο Αθηναίων: «Ο κ. Μπακογιάννης πήρε στην 1η Κυριακή 41% και την 2η 44%. Οι κ.κ. Δούκας και Ζαχαριάδης είχαν 28%. Υπήρξε μία αντισυσπείρωση απέναντι στον κ. Μπακογιάννη. Υπήρχε ένα κύμα να αλλάξει κάτι στον δήμο Αθηναίων. Ο κ. Μπακογιάννης πλήρωσε πολύ τον «Μεγάλο Περίπατο». Ο κ. Αγοραστός στη Θεσσαλία πλήρωσε τις καταστροφικές πλημμύρες και ό,τι έγινε. Οι πολίτες καταλόγισαν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση, το ίδιο και στη Λάρισα. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «είμαστε γειωμένοι και τα πόδια μας πατάνε στη γη». Οι πολίτες αξιολογούν κάθε πρόσωπο. για την Πελοπόννησο, εκεί είχαμε τον κ. Πτωχό, ένα καινούριο πρόσωπο. απέναντί του η ΝΔ δεν έχει 52%. Είχε όμως έναν πρώην περιφερειάρχης. Ο κόσμος προτιμά αυτόν που κάνει δουλειά».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σπυρόπουλος: «Η πρώτη σημαντική ήττα του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ»

«Θέλουμε να δούμε μια πραγματική εικόνα των δύο Κυριακών των αυτοδιοικητικών εκλογών. Είναι ξεκάθαρο από το αποτέλεσμα ότι είναι η πρώτη σημαντική ήττα του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. μετά από μία σειρά και λόγους, φαίνεται ξεκάθαρη ήττα της ΝΔ κι του κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Ο κόσμος είδε την αλαζονεία των επιλογών και των συμπεριφορών αυτού του διαστήματος, από υπουργούς και στελέχη της ΝΔ, για παράδειγμα αυτά που είπε ο κ. Αυγενάκης. Η απάντηση των πολιτών ήταν το πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα σε αυτή την αλαζονική συμπεριφορά.

Είναι δεύτερη δύναμη το ΠΑΣΟΚ μετά από τα αποτελέσματα;

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, «είναι δεύτερη δύναμη, κέρδισε Περιφέρειες και Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι τεράστια επιτυχία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Ο κ. Δούκας δεν πέτυχε νίκη επειδή συσπειρώθηκαν δύο δυνάμεις. Έφτιαξε μία πρόταση, ένα πρόγραμμα με ανάγκες της κοινωνίας. Πέτυχε τη συνένωση προοδευτικών δυνάμεων στη βάση της κοινωνίας. Αυτό θα επιχειρήσει να κάνει το ΠΑΣΟΚ απέναντι στην ΝΔ».

megatv.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button