NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτική

Διαρροή emails: «Καρατομήθηκαν» ο γ.γ. του ΥΠΕΣ και ο γραμματέας Αποδήμων της Ν.Δ.

Ραγδαίες εξελίξεις και σκάνδαλο σε ζωντανή μετάδοση • Αποπέμπονται δύο «γαλάζια» στελέχη μετά την απόσυρση Ασημακοπούλου • Το Μαξίμου επιχειρεί να κλείσει άρον άρον την υπόθεση.

Την παραίτηση του από την θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, υπέβαλε ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, σχετικά με την υπόθεση της διαρροής e-mails Ελλήνων του εξωτερικού προς την Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Η παραίτησή του αναμένεται να γίνει δεκτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα διέρρευσε τον Μάιο του 2023, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης, οπότε ο κ. Σταυριανουδάκης είχε παραμείνει στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κ. Ασημακοπούλου απέκτησε τη λίστα από συνεργάτη του κ. Σταυριανουδάκη, μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Ο γραμματέας Αποδήμων της Ν.Δ., Νίκος Θεοδωρόπουλος, και ο γενικός γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ., Μιχάλης Σταυριανουδάκης

Με την παραίτησή του ο κ. Σταυριανουδάκης αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της διαρροής. Με αφορμή τις εξελίξεις, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών εστιάζουν στο χρονικό σημείο της διαρροής, αντικρούοντας όποια σύνδεση της υπόθεσης της κ. Ασημακοπούλου με την επιστολική ψήφο και την πλατφόρμα εγγραφών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού. Ομοίως και το Μέγαρο Μαξίμου. Πηγές από την κυβέρνηση ρίχνουν ουσιαστικά την πλήρη ευθύνη στον κ. Σταυριανουδάκη επισημαίνοντας ότι ήταν αυτός που είχε την αρμοδιότητα για την πλατφόρμα εγγραφών μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ έχει υποβάλλει -και αναμένεται να γίνει δεκτή- και ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει την υπόθεση ρίχνοντας όλη την ευθύνη στα δύο παραπάνω πρόσωπα – που ανήκουν στον κυβερνητικό και κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ.. Επομένως, εστιάζοντας στο χρονικό σημείο της διαρροής, η κυβέρνηση λειτουργεί εν ολίγοις αποπροσανατολιστικά, χωρίς να καταφέρει να απομακρύνει πλήρως τις σκιές που έχουν διαμορφωθεί γύρω από τη διαβλητότητα της επιστολικής ψήφου.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγη ώρα και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της από τις ευρωεκλογές..

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button