NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτική

Ηλίας Κασιδιάρης: Νέες αντιδράσεις για το τρικ του ώστε να ξεπεράσει το «μπλόκο» για τις εκλογές

Την έντονη αντίδραση του πολιτικού κόσμου έχει προκαλέσει η μεθόδευση του νεοναζί και καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασσιδιάρη,

Την έντονη αντίδραση του πολιτικού κόσμου έχει προκαλέσει η μεθόδευση του νεοναζί και καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασσιδιάρη, να τοποθετήσει στην ηγεσία του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματός του, τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο.

«Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει στους φασίστες να πολιτεύονται. Αυτό, εντούτοις, δεν σημαίνει ότι μπορούν να πολιτευθούν ελεύθερα κόμματα, με υποψήφιους που έχουν εγκληματήσει, όπως είναι οι Χρυσαυγίτες, πρόσωπα δηλαδή καταδικασμένα για δολοφονίες και για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», δήλωσε ο Ομότιμος καθηγητής Νομικής πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος.

«Η κυβέρνηση έχει λάβει ούλα τα μέτρα ώστε αρνητές της Δημοκρατίας να μην μπούνε στο Κοινοβούλιο», δήλωσε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βουλτέψη.

Αποφασίζει ο Άρειος Πάγος

Το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου μέχρι τις 5 Μάιου θα αποφασίσει για το εάν θα επιτρέψει το κόμμα Κασιδιάρη να συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές με τους συνταγματολόγους να εμφανίζονται βέβαιοι ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί.

«Ο Άρειος Πάγος έχει όχι απλώς το δικαίωμα, αλλά καθήκον, να αποκλείσει το συνδυασμό του συγκεκριμένου κόμματος από τις επερχόμενες εκλογές», ανέφερε ο συνταγματολόγος, Κώστας Μπουτόπουλος.

Με δεδομένη την παρουσία του Ηλία Κασιδιάρη στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ο πρώην αντιεισαγγελέας θα πρέπει να αποδείξει στον Άρειο Πάγο ότι η συμμετοχή ενός ηγετικού στελέχους της ναζιστικής Χρυσής Αυγής δεν αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία.

«Όταν όμως υπάρχει εμπειρία από την δράση των ηγετικών στελεχών της χρυσής Αυγής, όπως καταγράφεται στην ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αυτή θα ήταν μια ακατόρθωτη απόδειξη», είπε ο καθηγητής Δίκαιου και Διοίκησης ΕΑΠ, Χαράλαμπος Ανθόπουλος.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, κάθε κόμμα θα υποβάλει σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 2 Μαΐου την αίτησή του με τους υποψηφίους.

megatv.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button