NewsΕπικαιρότηταΟικονομία

Οικονόμου: Επίδομα επικινδυνότητας σε πυροσβέστες και εργαζόμενους στην Υγεία

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo

Με τα συλληπητήριά του για τον θάνατο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Το ζήτημα των πλειστηριασμών είναι όμως εκείνο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον με αφορμή την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι για το συγκεκριμένο ευαίσθητο θέμα χρειάζεται ψύχραιμη, ειλικρινή και τεκμηριωμένη αποτίμηση. Επίσης, σημείωσε ότι το πρόβλημα αυτό κληροδότησε η αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για λαϊκισμό και η υποκρισία. Έκανε επίσης λόγο για επιτομή του πολιτικού φαρισαϊσμού από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τους πλειστηριασμούς.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία τόνισε ότι είναι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης η ψυχική υγεία των παιδιών και η μέριμνα για αντιμετώπιση του bullying.

Στη συνέχεια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση που στόχο έχει τις αυξήσεις δικαιωμάτων των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι προχωρά στην αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, το οποίο μάλιστα θα επεκταθεί, όπως είπε, και σε άλλες ειδικότητες. “Προχωράμε σε αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικινδυνότητας, αρχικά για τους εργαζόμενους στην Υγεία και στην Πυροσβεστική” τόνισε ο κ. Οικονόμου.

“Οι πυροσβέστες μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε μια εποχή έντασης των φυσικών καταστροφών. Έχουν υψηλό επίπεδο αίσθηση καθήκοντος και αυταπάρνησης” πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Όσον αφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button