NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνίαΠολιτική

Ποιον δελφίνο τρέμει ο Κασσελάκης

Δρώντας υπόγεια, ο Νίκος Παππάς έχει ισχυροποιήσει τη θέση του στο κόμμα και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να στείλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από εκεί που ήρθε

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να διατυμπανίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πια είναι «ενωμένος» και τώρα θα ξεκινήσει η… εκτόξευση, η αλήθεια όμως είναι ότι αμφιταλαντεύεται και ο ίδιος ανάμεσα στην ευχή που έχει μετατρέψει σε εκτίμηση και για αυτό άλλοτε θέτει σαν στόχο την πρωτιά και άλλοτε το 17%. Όπως άλλωστε δηλώνει συχνά πυκνά, «υπάρχει σχέδιο», το οποίο όμως «χρειάζεται χρόνο για να δουλέψει». Όσο βέβαια στην Κουμουνδούρου πετούν «τάπες στα βαρέλια» περιμένοντας το σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη όπως οι παραγωγοί του γνωστού ουίσκι το ποτό τους, παράλληλα παίρνουν τη μια μετά την άλλη τις δημοσκοπήσεις που τους δείχνουν πίσω από το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος να δίνει μάχη για να ξεπεράσει τους επικεφαλής των Σπαρτιατών και της Νίκης σε δημοφιλία.

Όσο λοιπόν η κατάσταση είναι αυτή, κάποιοι στο παρασκήνιο συνεχίζουν να «δουλεύουν» ενισχύοντας τις θέσεις τους στην εσωκομματική σκακιέρα. Το πιο ενδιαφέρον μάλιστα είναι πως αυτός που εργάζεται
πιο σκληρά από όλους για να ισχυροποιήσει τη θέση του δεν είναι άλλος από εκείνον που «ακούγεται» λιγότερο από όλους.

Κορυφαίος «παίκτης»

Ο Νίκος Παππάς έχει αναδειχτεί σε κορυφαίο «παίκτη» του εσωκομματικού σκηνικού μετά τη διάσπαση, ελέγχοντας σε μεγάλο βαθμό τον εναπομείναντα μηχανισμό.

Μάλιστα έχει βγάλει το «όνομα» και στους άλλοτε συμμάχους του, που σήμερα βρίσκονται στην ομάδα Πολάκη, δηλαδή την ομάδα που τάχθηκε πρώτη στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη και κατέλαβε κρίσιμα πόστα, κυρίως όμως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Γιώργος Τσίπρας, Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Δώρα Αυγέρη. Η ομάδα του Νίκου Παππά φέρεται να είναι εκείνη που τους βάφτισε «βοσκούς» όπως λέγονται στην εσωκομματική αργκό με σαφή τη δηκτική διάθεση για τον άλλοτε υπουργό αναπληρωτή Υγείας.

Όπως έλεγε προσφάτως σε τηλεοπτική εκπομπή ο Νίκος Σβέρκος, που πλήρωσε τη «διάσπαση» του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τάχθηκε με τη… λάθος πλευρά: «Υπάρχουν διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο. Σε έναν βαθμό, είναι από αυτά τα δημοσιεύματα – όσοι έχουμε κάνει σε εφημερίδες, το ξέρουμε- τα οποία δίνει η μια πλευρά για να δημιουργήσει θέμα. Φαίνεται ότι υπάρχει μια αντιπαλότητα, ανάμεσα σε στελέχη που πρόσκεινται στον κύριο Πολάκη και σε στελέχη που πρόσκεινται στον Νίκο Παππά. Φαίνεται ότι υπάρχει μια ανακατωσούρα. Φαίνεται ότι έχει φτάσει η τριβή σε σημείο που οι μεν, δηλαδή όσοι είναι κοντά στον κύριο Παππά, αποκαλούν εκείνους που είναι δίπλα στον κύριο Πολάκη ‘‘βοσκούς’’».

Παραγκωνισμός της ομάδας Πολάκη

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα Πολάκη και εκείνη του Νίκου Παππά «τα έσπασαν» πριν από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, ο Παππάς, αν και έλαβε μόλις το 8,68% των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές, ερχόμενος τέταρτος και ξεπερνώντας μονάχα τον… Στέφανο Τζουμάκα, πέτυχε μέσα σε τρεις μόλις μήνες να ξαναγίνει ο απόλυτος κυρίαρχος.

Έτσι, ο πρώην υπουργός Επικρατείας παρά το γεγονός ότι μπήκε σε «δεύτερο χρόνο» στο άρμα του Στέφανου Κασσελάκη, ήταν εκείνος που πήρε την πλειοψηφία στις Επιτροπές που θα διοργανώσουν το Συνέδριο,
ενώ οι υποστηρικτές που ανήκουν στην ομάδα Πολάκη μένουν στην… απέξω, δείχνοντας ότι παρά το γεγονός ότι δεν απολαμβάνει μεγάλης εκτίμησης στη βάση, στον κομματικό μηχανισμό έχει έρεισμα. Αυτό το έρεισμα θέλει να αξιοποιήσει σε περίπτωση που οι ευρωεκλογές βγάλουν αποτέλεσμα που θα στείλει τον Στέφανο Κασσελάκη στον «ντάκο».

Ο κύριος 13-0, αποκαλούμενος από πολλούς και ως «αρχιμανδρίτης της ίντριγκας», λοιπόν, κάνοντας δουλειά… μυρμηγκιού και οπλισμένος με υπομονή και επιμονή -άλλωστε δεν είναι χθεσινός στα εσωκομματικά τερτίπια-, περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να πάρει το αίμα του πίσω, αλλά και για να εκπληρώσει το όνειρό του να γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

politic.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button