NewsΕπικαιρότηταΚόσμος

Γαλλία: Επίθεση ενόπλου στο Παρίσι- Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν την Παρασκευή λίγο πριν το μεσημέρι σε μια πολυσύχναστη γειτονιά του 10ου διαμερίσματος, στο κέντρο του Παρισιού,

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν την Παρασκευή λίγο πριν το μεσημέρι σε μια πολυσύχναστη γειτονιά του 10ου διαμερίσματος, στο κέντρο του Παρισιού, από έναν άνδρα γαλλικής υπηκοότητας που συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με πηγές.

Τα γεγονότα συνέβησαν στην rue d’Enghien, κοντά σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο, σε μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην κουρδική κοινότητα.

Οι αρχες διεξαγουν έρευνα για φόνο, ανθρωποκτονία από πρόθεση και διακεκριμένη βία.

Οι έρευνες έχουν ανατεθεί προς το παρόν στην εγκληματική ταξιαρχία της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού.

Ο προσωρινός απολογισμός είναι τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες, σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού.

Ο 69χρονος δράστης είναι γαλλικής υπηκοότητας, συνταξιούχος μηχανοδηγός και είναι γνωστός για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας το 2016 και τον Δεκέμβριο 2021, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή. Η περυσινή επίθεση έγινε κατά καταυλισμού μεταναστών, μετέδωσε το BFM TV.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει ενδεχόμενα ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την επίθεση..

Ταξιδεύοντας στο βόρειο τμήμα της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανίν είπε στο Twitter ότι επέστρεφε στο Παρίσι «μετά τον δραματικό πυροβολισμό που σημειώθηκε σήμερα το πρωί». «Όλες μου οι σκέψεις είναι με τους αγαπημένους των θυμάτων», συνέχισε.

Επί τόπου, η συγκίνηση ήταν έντονη γύρω από τον δρόμο που ήταν εν μέρει αποκλεισμένος από μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Τα μέλη του πολιτιστικού κέντρου Ahmed Kaya ήταν δακρυσμένα, αγκαλιάζοντας το ένα το άλλο για παρηγοριά, σημείωσε ένας δημοσιογράφος του AFP. Κάποιοι, απευθυνόμενοι στην αστυνομία, φώναξαν «ξαναρχίζει, δεν μας προστατεύετε, μας σκοτώνουν».

Η αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει ένα περιστατικό στο 10ο διαμέρισμα και προέτρεψε το κοινό να μείνει μακριά από την περιοχή.

«Έγινε μια ένοπλη επίθεση. Ευχαριστώ τις δυνάμεις ασφαλείας για την ταχεία δράση τους», έγραψε στο twitter ο αντιδήμαρχος της πόλης Emmanuel Gregoire. «Οι σκέψεις μας για τα θύματα και όσους είδαν αυτό το δράμα».

Μια καταστηματάρχης στην περιοχή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είχε ακούσει επτά ή οκτώ πυροβολισμούς στην οδό Ανγκιέ λέγοντας ότι επικράτησε «απόλυτος πανικός. Κλειστήκαμε μέσα».

 

Πηγή: euronews.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button