NewsΕγκληματικότηταΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνία

Νέα Φιλαδέλφεια: Ενώπιον των ανακριτών οι πρώτοι συλληφθέντες χούλιγκαν

Δρακόντεια μέτρα στην Ευελπίδων

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε πριν από λίγο η πρώτη ομάδα από τους 105 συλληφθέντες χούλιγκαν για την δολοφονική επίθεση κατά οπαδών της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο Μιχάλης Κατσουρής.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Ντράπηκα να την κοιτάξω, ήθελα να της ζητήσω συγγνώμη» – Συγκλονίζει ο γιατρός της μητέρας του Μιχάλη

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν με δύο κλούβες της αστυνομίας από την ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον των τριών ανακριτών. Τα μέτρα στα δικαστήρια είναι ισχυρά, με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται εντός του χώρου.

Τις απολογίες των κατηγορουμένων θα λάβουν η 25η τακτική ανακρίτρια που ορίστηκε για την κύρια ανάκριση και ο 14ος και η 20ή που ορίστηκαν ως επίκουροι στο έργο της συναδέλφους τους.

Δέκα κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σήμερα ενώπιον κάθε ανακριτή, ενώ έχουν οριστεί και δύο εισαγγελείς γνωμοδοτήσεων. Αύριο, Σάββατο 12 Αυγούστου, θα βρεθούν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών άλλοι 30 κατηγορούμενοι, ενώ οι τελευταίοι 45 θα απολογηθούν την Κυριακή 13 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι για τη διαδικασία έχουν επιστρατευθεί από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, Χριστόφορο Λινό, τρεις διερμηνείς στα Κροατικά και ένας στα Αγγλικά.

Είναι πιθανό κάποιοι εκ των κατηγορουμένων να ζητήσουν νέα προθεσμία για την απολογία τους, καθώς φαίνεται μόλις χθες να προσέλαβαν συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί επί της δικογραφίας. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να έχουν απολογηθεί μέχρι και την Κυριακή, οπότε λήγει το πενθήμερο που ορίζει ο νόμος για τις κρατήσεις μέχρι την απολογία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στις 12:30 οπαδοί της ΑΕΚ έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Κατηγορούνται για κακουργήματα

Οι συλληφθέντες χούλιγκαν κατηγορούνται για βαριά αδικήματα. Συγκεκριμένα, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα, που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά.

Υπενθυμίζεται ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη αλλά σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους, καθώς ο δράστης του εγκλήματος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί και ταυτοποιηθεί.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:

*εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

*ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)

*έκρηξης (κακούργημα)

*κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

καθώς και τα πλημμελήματα:

*διατάραξη κοινής ειρήνης

*επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

*φθορά ξένης ιδιοκτησίας

*βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)

*παράνομη οπλοφορία

*οπλοχρησία

*κατοχή φωτοβολίδων

Κροατικά ΜΜΕ δημοσίευσαν λεπτομέρειες για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν οι συλληφθέντες Κροάτες χούλιγκαν κατά τις απολογίες τους στους ανακριτές για την δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια και την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα ανεπίσημες πληροφορίες που μεταδίδει το κροατικό κανάλι RTL, οι συλληφθέντες αναμένεται να ισχυριστούν ότι ως μέλη των Bad Blue Boys δεν χρησιμοποιούν μαχαίρια στις συγκρούσεις με οπαδούς άλλων ομάδων. Για να υποστηρίξουν αυτόν τον ισχυρισμό αναμένεται να φέρουν ως παράδειγμα τα πρόσφατα επεισόδια στο Μιλάνου κατά τη διάρκεια των οποίων ένα μέλος των Bad Blue Boys έφερε τραύματα από μαχαίρι αλλά κανείς οπαδός της αντίπαλης ομάδας δεν τραυματίστηκε με μαχαίρι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συλληφθέντες δεν αναμένεται να ρίξουν την ευθύνη για τα αιματηρά γεγονότα στους Έλληνες συλληφθέντες, που αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες.

Η λίστα των υπόπτων για την δολοφονία του Μιχάλη

Σφίγγει ο κλοιός για τον δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη κατά τη διάρκεια της καταδρομικής επίθεσης των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να περιορίσουν την λίστα με τους υπόπτους της δολοφονίας και να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο, που κατάφερε την μοιραία μαχαιριά στο χέρι του 29χρονου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι βασικοί ύποπτοι είναι ένας Κροάτης, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες. Τόσο ο Αλβανός όσο και ο Κροάτης κατά τη σύλληψή τους, είχαν πάνω τους αναδιπλούμενους σουγιάδες με αίμα και αμέσως διαχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, ως ύποπτοι για τη δολοφονία.

Οι δύο από τους Έλληνες είναι οργανωμένοι οπαδοί ελληνικής ομάδας και έχουν βαρύ ποινικό μητρώο. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 27χρονος Έλληνας θεωρείται από τους «σκληρούς» οπαδούς και είναι ενδεικτικό ότι έχει φυλακιστεί στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα έχει συλληφθεί 4 φορές:

15/3/2018: συνελήφθη μαζί με άλλα 10-15 άτομα για επίθεση με λοστούς σε κατάστημα στα Πετράλωνα
20/2/2019: λήστεψε με μαχαίρι διερχόμενο στο Ίλιον
7/4/2019: συνελήφθη με μαχαίρι στην Πετρούπολη
6/11/2021: σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ληστεία. Συνελήφθη και προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τον Μάρτιο του 2022, το όνομά του εμφανίζεται και πάλι σε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό γυναίκα, η οποία οργάνωνε επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους. Όμως αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη, η οποία αναβλήθηκε πριν λίγους μήνες.

Το κατάστημά του βρίσκεται πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε στόχος από περίπου δέκα άτομα που επέβαιναν χωρίς διακριτικά σε μηχανάκια. Αφού έσπασαν τζαμαρίες διέφυγαν. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι αντίποινα από οργανωμένους οπαδού άλλης ομάδας.

Ο δεύτερος βασικός ύποπτος είναι επίσης Έλληνας, 27 ετών και είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2022 για συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας. Ο τρίτος Έλληνας βασικός ύποπτος, αναζητείται. Έχει ωστόσο ταυτοποιηθεί από αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες δήλωνε την παρουσία του αλλά και τη συμμετοχή του στη συμπλοκή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στους ελέγχους που έγιναν στα σύνορα τα όπλα δεν εντοπίστηκαν, γεγονός που οδηγεί την αστυνομία στην εκτίμηση ότι τα προμηθεύτηκαν από Έλληνες σκληροπυρηνικούς οπαδούς.

 

Ο αρχηγός των Bad Blue Boys, ο Αυστριακός χούλιγκαν και ο δάσκαλος καράτε

Ο αρχηγός των Bad Blue Boys, ένας από τους αρχηγούς Αυστριακών χούλιγκαν και ένας δάσκαλος καράτε είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για την αιματηρή επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό στην Νέα Φιλαδέλφεια και την δολοφονία του 29χρονου, Μιχάλη.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της κροατικής εφημερίδας Jutarnji List, στην Αθήνα έχει συλληφθεί ο Τ.Τ. ηλεκτρολόγος μηχανικός, εργαζόμενος σε μεγάλη εταιρεία στο Ζάγκρεμπ και επικεφαλής των Bad Blue Boys. Η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι ο Τ.Τ. είχε πάρει μέρος στα εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα στους Bad Blue Boys και τους οπαδούς της Χάιντουκ Σπλιτ στις 14 Απριλίου 2019.

Σε αυτά τα επεισόδια η αστυνομία της Κροατίας είχε συλλάβει 25 άτομα για βανδαλισμό, καθώς κάποιοι πετούσαν καρέκλες και τραπέζια από μία καφετέρια, που βρισκόταν στο ρετιρέ κτιρίου στο Ζάγκρεμπ. Το δημοσίευμα μετέφερε ανεπίσημες πληροφορίες, που ανέφεραν ότι άλλα ηγετικά στελέχη των Bad Blue Boys μετά τα γεγονότα στην Νέα Φιλαδέλφεια κατάφεραν να διαφύγουν με πλοίο στην Ιταλία πριν οι ελληνικές αρχές δώσουν σήμα για ελέγχους. Μέσω Ιταλίας εκτιμάται ότι κατάφεραν να επιστρέψουν στην Κροατία χωρίς να ελεγχθούν στα σύνορα.

Επιπλέον ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας από τους αρχηγούς των οργανωμένων οπαδών της αυστριακής ομάδας Ραπίντ με τα αρχικά Ντ.Κ. και ένας 25χρονος με τα αρχικά Ι.Λ. δάσκαλος καράτε σε κροατικό σύλλογο. Ο επικεφαλής του συλλόγου μίλησε στην κροατική εφημερίδα και επιβεβαίωσε την σύλληψη. «Ναι είναι αλήθεια. Είχα αυτή την πληροφορία από τον καλύτερο φίλο του που ενημερώθηκε από την αδερφή του. Γνωρίζω ότι είναι παθιασμένος φίλαθλος της Ντιναμό και ότι ταξίδεψε για αγώνες στο Λονδίνο και την Λισαβόνα», ανέφερε ο επικεφαλής του συλλόγου, που πρόσθεσε ότι όλοι έχουν πέσει από τα σύννεφα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button