NewsΕπικαιρότηταΠολιτική

Τα αφήνει όλα ανοιχτά ο Τσίπρας: Μία κυβέρνηση μπορεί να στηριχθεί και με την ανοχή

«Δεν θέλω εκ των προτέρων να αποκλείσω κανέναν» απάντησε για τον Γιάνη Βαρουφάκη και πρόσθεσε: «Είναι αστείο αυτός που θα έχει 3% ή 4% να βάζει τους όρους του» - Αντιδράσαμε ακαριαία αλλά σωστά, είπε για Γεωργούλη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε μεταξύ άλλων για την οικογένειά του, τη σχέση του με την Μπέτυ Μπαζιάνα και τους γιους του, για τον θάνατο του πατέρα του και της μητέρας της συντρόφου του.

Μία διαφορετική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή Happy Day και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε μεταξύ άλλων για την οικογένειά του, τη σχέση του με την Μπέτυ Μπαζιάνα και τους γιους του, για τον θάνατο του πατέρα του και της μητέρας της συντρόφου του, ενώ έκανε και κάποιες προσωπικές αποκαλύψεις.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα, τα παιδιά τους και τα… παιδικά πάρτι

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι μαζί με τη σύντροφο του Μπέτυ Μπαζιάνα από το Λύκειο, ότι τον γοήτευσε γιατί είναι ούτως ή άλλως μία γοητευτική γυναίκα, αλλά περισσότερο τον γοήτευσε η προσωπικότητά της.

Είπε ότι εκείνη έχει “τον πρώτο ρόλο” στο σπίτι “και αν δεν τον είχε δεν θα πήγαιναν καλά τα πράγματα”. Ανέφερε ότι το ελάττωμά του ως πατέρας είναι μια δυσκολία να βάζει τα όρια, και πως αυτόν τον ρόλο τον έχει η σύντροφός του. Σημείωσε ότι το θέμα δεν είναι μόνο ο χρόνος και πως οποιαδήποτε δουλειά κάνει κανείς μπορεί να του τρώει πολύ χρόνο, το θέμα είναι ο χρόνος που έχεις με τα παιδιά σου, με τον άνθρωπό σου, να είναι δημιουργικός. Ανέφερε ότι τα παιδιά τους κατάλαβαν ότι ο πατέρας τους είναι πολιτικός όταν τον έβλεπαν στην τηλεόραση συνέχεια. Πρόσθεσε ότι ο δημιουργικός χρόνος έχει να κάνει με το αν μπορείς να επικοινωνήσεις με τα παιδιά, να ακούσεις τις αγωνίες και τα θέλω τους, να μπορείς να είσαι δίπλα τους. Σχολίασε ότι προφανώς υπάρχει δυσκολία όταν βγαίνουν όλοι μαζί και τον σταματούν άνθρωποι για να του μιλήσουν, όμως βρίσκεται πάντα ο τρόπος για οικογενειακές στιγμές, πηγαίνοντας στην εξοχή, είτε βλέποντας μια ταινία.

“Το δουλεύουμε διαρκώς με την σύντροφό μου να είμαστε στο ίδιο πλαίσιο”, είπε. Αποκάλυψε ότι εκείνος έχει αναλάβει το πρωινό ξύπνημα των παιδιών και “αυτός είναι ο λόγος που η Μπέτυ με κατηγορεί ότι διαρκώς τα παιδιά πηγαίνουν αργοπορημένα στο σχολείο”.

Ο Τσίπρας στην Τσιμτσιλή: Πώς ξήλωσαν την τηλεόραση από το σπίτι, οι "χάκερ" γιοι του, το ψαροντούφεκο και τα παιδικά πάρτι

Ανέφερε ότι με τη σύντροφό του χαλαρώνουν με σινεμά και θέατρο, ενώ παλιότερα όταν προλάβαιναν πήγαινα και στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ. Επίσης να τρώνε έξω ή στο σπίτι και με φίλους. Παλιότερα πήγαιναν και σε μπαράκια, όχι ότι δεν το κάνουν και τώρα, είπε. Πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει φίλοι με τους γονείς των φίλων των παιδιών τους, στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησης των παιδιών. Σχολίασε ότι όχι απλά τα συνοδεύει σε παιδικά πάρτι “αλλά χαλάω την πιάτσα, γιατί οι άλλες μαμάδες “τη λέγανε” στους συζύγους τους ότι ερχόταν ο πρωθυπουργός και δεν έρχονταν εκείνοι”. Είπε ότι μοίραζαν τα πάρτι, ότι αυτό τον βοηθούσε να ξεφύγει και να ζήσει σαν κανονικός άνθρωπος και πως όποιο χρόνο είχε ελεύθερο προσπαθούσε να τον διοχετεύσει στα παιδιά.

Ο κ. Τσίπρας επανάλαβε ότι ο ίδιος είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού και ότι έβαλε “βέτο” στη σύζυγό του πως και τα παιδιά θα γίνουν παναθηναϊκοί γιατί η ίδια είναι Ολυμπιακός.

Ο… χάκερ γιος του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε επίσης ότι στο σπίτι τους δεν υπάρχει τηλεόραση, καθώς ο μικρός γιος του κατάφερε να “σπάσει” το parental control της τηλεόρασης, που είχαν εγκαταστήσει με τη σύζυγό του, για να βλέπει μετά το σχολείο. “Ο μικρός βρήκε το σύστημα, το χάκαρε και το έβγαλε. Αυτό έγινε όταν ήταν 7 ετών. Θάψανε τη συσκευή σε μία γλάστρα”, είπε χαρακτηριστικά και τότε αποφάσισαν να βγάλουν την TV από το σπίτι.

Ποια fake news τον ενόχλησαν περισσότερο

Μιλώντας για τα κατά καιρούς fake news που υπήρξαν εις βάρος του, είπε ότι έχει συνηθίσει αυτή την κατάσταση και δεν δίνει σημασία, ωστόσο “κάποια στιγμή αναγκάζεσαι να βγεις και να διαψεύσεις”. Επισήμανε ότι μένουν σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, ενώ τόνισε ότι το πιο ενοχλητικό fake news αφορούσε σε “μια συντονισμένη επίθεση” για την εξοχική κατοικία που νοικιάζει στο Σούνιο. Εκεί είπε ότι υπάρχει ένα όριο και πήγε στη δικαιοσύνη.

Η απώλεια του πατέρα του και της μητέρας της Μπέτυς Μπαζιάνα

Επίσης, ο κ. Τσίπρας μίλησε για την απόφασή του με την Μπέτυ Μπαζιάνα να κάνουν παιδιά όταν αρρώστησε με καρκίνο η μητέρα της, αλλά συγκινημένος μίλησε και για την απώλεια του πατέρα του.

Κληθείς να μιλήσει για την ξαφνική απώλεια του πατέρα του το 2012 και την απώλεια της μητέρας της συντρόφου του από καρκίνο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι όλοι βιώνουν την απώλεια, είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους που μένουν όταν φεύγουν ξαφνικά οι άνθρωποί τους. Από την άλλη, είπε μιλώντας για τον πατέρα του, σκέφτεται πως αυτός ο τρόπος να φεύγει κανείς είναι το καλύτερο γι’ αυτόν που φεύγει, χωρίς να ταλαιπωρηθεί. Είπε ότι τον είχε πάρει τηλέφωνο λίγο πριν και μετά “έφυγε”.

Είπε ότι είχε ιδιαίτερη σχέση με τον πατέρα του, ο οποίος -όπως θυμάται- τον έπαιρνε τηλέφωνο τρεις φορές την ημέρα. Πρόσθεσε ότι ο πατέρας του τον καμάρωνε και πως αν και δεν πρόλαβε να τον δει πρωθυπουργό, είχε τη βεβαιότητα ότι θα συμβεί.

Αναφορικά με τη μητέρα της συντρόφου του, είπε ότι γνώριζαν ότι είχε καρκίνο εδώ και σχεδόν 14 χρόνια και έδωσε μια πολύ γενναία μάχη. Ανέφερε ότι μετά που έμαθαν αυτό το πολύ αρνητικό νέο, πήραν την απόφαση να γίνουν γονείς. Είπε ότι η μητέρα της το πάλεψε, χάρηκε τα εγγόνια της και πως το μήνυμα είναι πως ακόμα και την πιο δύσκολη ασθένεια μπορεί να την παλέψει κανείς. “Και να την παλέψει στους γιατρούς μας στα δημόσια νοσοκομεία που έχουμε εξαιρετικούς γιατρούς. Είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει πρωτοποριακές θεραπείες που της έδωσαν 10 χρόνια ζωής παραπάνω”.

Ο κ. Τσίπρας με αφορμή τις επισκέψεις του στη μητέρα της κ. Μπαζιάνα στο Λαϊκό, σημείωσε ότι πραγματικά είναι υπεράνθρωπη η προσπάθεια που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές και πως αν κάτι πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξει είναι οι υπηρεσίες υγείας. Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να έχουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα και πως πρέπει να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας και το ψαροντούφεκο

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε τέλος και στο χόμπι του, το οποίο δεν είναι άλλο από το ψαροντούφεκο. Όπως είπε: “Τα τελευταία δέκα χρόνια το χόμπι μου είναι το ψαροντούφεκο. Δεν είμαι καλός ψαράς. Ο βυθός σε κάνει να ξεχνιέσαι. Ήταν συγκλονιστική η εμπειρία όταν οδήγησα F-16″.

 

thetoc.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button