NewsΕπικαιρότηταΠολιτική

Τι θέλουν οι πολίτες εάν δεν εξασφαλιστεί αυτοδυναμία στις κάλπες της 21ης Μαΐου. (video)

Nέα διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη. Πλέον στην πρόθεση ψήφου και με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με 32 μονάδες έναντι 25,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να φθάνει στις 6,5 μονάδες. Η διαφορά στη δημοσκόπηση που παρουσιάσθηκε στις 4 Απριλίου ήταν 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Εικόνα συσπείρωσης εμφανίζει η ΝΔ που βλέπει τα ποσοστά της να ανεβαίνουν ξανά μετά τις απώλειες που κατέγραφε από την τραγωδία στα Τέμπη. Το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται στη δημοσκόπηση της Pulse, που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, πρώτο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες σχετικά με το αν θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας ή νέες εκλογές, σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί αυτοδυναμία στις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Κομβικής σημασίας θεωρείται και η στάση των αναποφάσιστων, οι οποίοι απάντησαν σε ποιο κόμμα βρίσκονται πιο κοντά, λιγότερο από έναν μήνα πριν την προσφυγή στις κάλπες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 41% θα προτιμούσε είτε αυτοδύναμη κυβέρνηση είτε συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, έναντι του 30% που επιλέγει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμη ή συνεργασίας.

Δημοσκόπηση Pulse
Δημοσκόπηση Pulse

Σε ερώτηση τι θα ήταν καλύτερο να γίνει αν στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν προκύψει αυτοδυναμία, το 37% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θέλει να γίνουν προσπάθειες για κυβέρνηση συνεργασίας και αν δεν αποδώσει η χώρα να οδηγηθεί σε δεύτερες κάλπες. Ωστόσο, ένα 34% θέλει νέες εκλογές το συντομότερο και ένα 21% επιθυμεί να γίνει προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας πάση θυσία.

Δημοσκόπηση Pulse

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται στις προτιμήσεις των πολιτών, καθώς το 38% τον θέλει πρωθυπουργό μετά τις επικείμενες εκλογές. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ μόλις ένα 9% συντάσσεται με την πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό τρίτο πολιτικό πρόσωπο.

Δημοσκόπηση Pulse
Δημοσκόπηση Pulse

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με τεράστια διαφορά, καθώς το 56% πιστεύει ότι θα είναι πρώτο κόμμα, έναντι 26% που πιστεύει ότι την πρώτη θέση θα καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Pulse

Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ διατηρεί την πρώτη θέση με 32%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 25,5%. Τα μικρότερα κόμματα εμφανίζονται ενισχυμένα, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να συγκεντρώνει 9,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25 5% και το κόμμα του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη 3%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 11%.

Δημοσκόπηση Pulse
Δημοσκόπηση Pulse

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα με τους αναποφάσιστους, καθώς στην ερώτηση “σε ποια επιλογή είστε πιο κοντά;” το 14% απαντά ΣΥΡΙΖΑ, το 8% ΝΔ και το 5% ΚΚΕ. Από ένα 3% “κερδίζουν” ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση, ποσοστό που φτάσει το 8% για το κόμμα Κασιδιάρη.

Δημοσκόπηση Pulse

Τα σενάρια κατανομής εδρών

Δημοσκόπηση Pulse
Δημοσκόπηση Pulse
Δημοσκόπηση Pulse
Δημοσκόπηση Pulse
Δημοσκόπηση Pulse
Δημοσκόπηση Pulse

thetoc.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button