NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΟικονομίαΠολιτική

Νέα εποxή με καλύτερους μισθούς και συντάξεις – Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε υψηλότερες αποδοχές, ρήξεις και μεταρρυθμίσεις

«Το 2024 αφετηρία μιας άλλης, με καλύτερους μισθούς και υψηλότερες συντάξεις», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του

Επίλογο μιας δύσκολης εποχής και αφετηρία μιας άλλης, με καλύτερους μισθούς και υψηλότερες συντάξεις χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2024 στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, προαναγγέλλοντας παράλληλα ρήξεις με τις διαχρονικές παθογένειες της χώρας.

Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, στο κράτος αλλά και στη δημόσια Υγεία και ειδικότερα στις νέες αυξήσεις μισθών στο ΕΣΥ, το πρόγραμμα ανακαίνισης πολλών νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και στην επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 2024 αφετηρία μιας άλλης, με καλύτερους μισθούς και υψηλότερες συντάξεις

«Ο καινούργιος χρόνος γίνεται επίλογος ενός κύκλου με στιγμές που κάποτε μας πλήγωσαν. Ταυτόχρονα, όμως, γίνεται και πρόλογος μιας άλλης εποχής. Με καλύτερους μισθούς, με υψηλότερες συντάξεις, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους. Σε μια πατρίδα της οποίας τα σύνορα θωρακίζονται και οι αμυντικές δυνάμεις εξοπλίζονται», υπογράμμισε και σε άλλο σημείο του μηνύματός του αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα χρειαστεί να γίνουν μέσα στη νέα χρονιά, οι οποίες -όπως δήλωσε- θα ξεβολέψουν κάποιους, αλλά θα ωφελήσουν τους πολλούς.
«Καθώς ο στρατηγικός σκοπός μας είναι ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός, γνωρίζω καλά ότι έχουμε να αναμετρηθούμε με ριζωμένες παθογένειες και με την αγκύλωση της γραφειοκρατίας. Με την αδράνεια και τον συντεχνιακό oχαδερφισμό. Ή την υποτίμηση των περιβαλλοντικών κινδύνων και το πρόβλημα της αργής απονομής της δικαιοσύνης. Γι’ αυτό και απαιτείται ένα ορμητικό κύμα αλλαγών. Που σίγουρα θα ξεβολέψει μερικούς, όμως τελικά θα ευνοήσει τους πολλούς».

«Ριζική λύση κατά της ακρίβειας μόνο οι υψηλότερες αποδοχές»

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, με πρώτο αυτό της ακρίβειας, τονίζοντας ότι ριζική λύση αποτελούν μόνο οι υψηλότερες αποδοχές«Με μέτρα μόνιμα, που θα ισχύουν και μετά τους πρόσκαιρους κλυδωνισμούς, και στόχο, όπως έχω πει, το 2027 ο μέσος μισθός να είναι στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ», σημείωσε, για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό των αδύναμων συμπολιτών μας.

«Η Πολιτεία είναι και θα είναι στο πλευρό τους. Μόνο μέσα στον Δεκέμβριο πάνω από 700.000.000 ευρώ έγιναν στοχευμένες ενισχύσεις. Υπάρχουν, πλέον, μόνιμες μειώσεις τιμών. Και, ταυτόχρονα, οι έλεγχοι και τα υψηλά πρόστιμα πολεμούν την αισχροκέρδεια. Γιατί μια συλλογική δυσκολία δεν μπορεί να γίνεται ευκαιρία για ασύδοτη κερδοσκοπία».

«Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής θα είναι η μεγέθυνση του δημόσιου πλούτου»

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, επίσης, ότι ο στόχος της κυβερνητικής πολιτικής θα είναι η μεγέθυνση του δημόσιου πλούτου, με στόχο αυτός να επιστρέφει στην κοινωνία, ώστε η συλλογική ευημερία να γίνεται ατομική προκοπή, και απηύθυνε κάλεσμα για ενότητα: «Στο κατώφλι του νέου χρόνου δεν ξεχνάμε τα πολλά που έγιναν, ώστε να εντοπίζουμε τα περισσότερα που πρέπει να γίνουν. Και καθώς τα δύσκολα δείχνουν να περνούν, μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι. Είναι στο χέρι μας οι επόμενες μέρες να είναι καλύτερες από τις προηγούμενες. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι, ώριμοι και αποφασισμένοι».

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»

parapolitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button