NewsΕγκληματικότηταΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνία

Συνελήφθη ο “δράκος” των Εξαρχείων.

Αυτός είναι ο "δράκος των Εξαρχείων" - Πρόκειται για έναν 23χρονο Σύρο, σεσημασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, αφού είχε προφυλακιστεί το 2022 στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού.

Στη σύλληψη του “δράκου των Εξαρχείων” προχώρησε η Αστυνομία το βράδυ της Τρίτης (21/11), καθώς τον εντόπισε στην οδό Ερεσσού στην πλατεία Κάνιγγος και του πέρασε χειροπέδες.

Ο άνδρας, που έχει διαπράξει αλλεπάλληλες επιθέσεις σε γυναίκες, με σκοπό να τις βιάσει, στην περιοχή των Εξαρχείων, αναγνωρίστηκε από βίντεο περιστατικού την προηγούμενη Πέμπτη, όταν επιτέθηκε σε 52χρονη γιατρό στην είσοδο πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 23χρονο Σύρο, σεσημασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, αφού είχε προφυλακιστεί το 2022 στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού από τις οποίες και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2023.

Η φωτογραφία του είχε δοθεί σε όλες τις περιπολίες Ασφάλειας, Τάξης, Άμεσης Δράσης και στις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. που “χτένιζαν” την περιοχή των Εξαρχείων και την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

Συνελήφθη ο "δράκος" των Εξαρχείων": Οι Αρχές τον εντόπισαν στην πλατεία Κάνιγγος- Το βεβαρημένο παρελθόν και η φυλακή

Το βίντεο ντοκουμέντο από την είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Στουρνάρη είναι αυτό που βοήθησε στην ταυτοποίηση του δράστη, αφού το πρόσωπό του διακρίνεται με αρκετά μεγάλη ευκρίνεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τις τελευταίες μέρες είχαν γίνει 3 καταγγελίες με τα ίδια χαρακτηριστικά, που αποδίδονται στο ίδιο πρόσωπο. Η πρώτη στις 18 Νοεμβρίου στις 14:30 το μεσημέρι. Με θύμα ένα 13χρονο κορίτσι, που δέχτηκε επίθεση στις σκάλες του γυμναστηρίου που βρισκόταν.

Ακολούθησε η πισώπλατη επίθεση στην 29χρονη που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας και 10 λεπτά αργότερα ακόμα μία σε 27χρονη γυναίκα και πάλι σε δρόμο των Εξαρχείων.

Το βίντεο ντοκουμέντο που τον “έκαψε”

Ωστόσο, ο “δράκος των Εξαρχείων” αποπειράθηκε να βιάσει και άλλη μια γυναίκα, 52χρονη παθολόγο, σε είσοδο πολυκατοικίας, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στις 17:12.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, ο άντρας -που φοράει την ίδια βερμούδα, όπως είχαν περιγράψει τα θύματά του, αλλά διαφορετικό μπουφάν- βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και περιφέρεται. Ακολούθησε την 52χρονη παθολόγο που διατηρεί ιατρείο εντός του κτιρίου.

Η γυναίκα καλεί το ασανσέρ και ο άνδρας την παρακολουθεί αγχωμένος, ψάχνοντας την κατάλληλη στιγμή να της επιτεθεί: μόλις δηλαδή το θύμα μπει στο ασανσέρ.

Στη συνέχεια ο άνδρας επιτίθεται στη γυναίκα, η οποία αντιδρά και βάζει τις φωνές, αφού από το ασανσέρ βγαίνει συνάδελφος της γυναίκας και κυνηγά τον δράστη ο οποίος τρέπεται σε φυγή.

 

Ο γιατρός που τον κυνήγησε και έσωσε τη συνάδελφό του περιέγραψε στο Mega την επίθεση που δέχτηκε η γυναίκα.

“Ευτυχώς ήταν κάτι που έληξε χωρίς να υπάρχει κάποιο δυστύχημα. Είχε πραγματικά παγώσει. Η φωνή της βγήκε ίσα ίσα, δεν κατάλαβα τι είχε πάθει”, είπε αρχικά.

“Φτάνοντας άκουσα τις φωνές και τράβηξα την πόρτα απότομα. Είπα “θα αφήσετε το ασανσέρ ελεύθερο;”. Δεν είχα εντύπωση ότι κάτι κακό συνέβαινε. Με το που ανοίγω την πόρτα βγαίνει σφαίρα αυτός. Την είδα ότι ήταν κάτωχρη από τον φόβο της, κρατούσε τα πράγματά της”, συμπλήρωσε ο συνάδελφος της γυναίκας.

 

 

Τα χαρακτηριστικά του δράστη και τα ρούχα που φοράει

Ο δράστης περιγράφεται ως ξανθός, μετρίου αναστήματος με γαλάζια μάτια και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.

 

ΔΡΑΚΟΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

 

 

ΔΡΑΚΟΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

 

“Πιστεύω ότι τρόμαξε με τη φωνή που έβαλα. Η εικόνα που είδα ήταν αυτόν πάνω της ακριβώς. Μετά δεν έδωσα πολλή σημασία σε αυτόν, προσπάθησα να ηρεμήσω την κοπέλα. Ήταν τόσο τρομοκρατημένη και μάζευε το μπουφάν της. Όπως φάνηκε της είχε επιτεθεί για να την βιάσει. Στην ουσία την βρήκαμε στη μέση του δρόμου. Η κοπέλα ήταν σε σοκ. Κοιτάξαμε να τη συνεφέρουμε μήπως είχε χτυπήσει κιόλας. Μου είπε “πήγε να με βιάσει””, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

“Εγώ στην αρχή νόμιζα ότι πήγε να την κλέψει. Αυτό το λίγο που πρόλαβα να δω, είδα την πάλη, χτυπιόντουσαν κάτω”, συμπλήρωσε.

Τα 3 θύματα παραμένουν σε κατάσταση σοκ και ζητούν από τους αστυνομικούς να αξιοποιήσουν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, ώστε κανένας άλλος να μη βρεθεί στη δική τους θέση.

Στο Live News μίλησε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει την κοπέλα που έπεσε θύμα επίθεσης του “Δράκου των Εξαρχείων”.

“Άκουσα φωνές και βγήκα έξω. Μου βγήκε αυθόρμητα μία κραυγή, δεν ξέρω πως το έκανα, αλλά αυτό φαίνεται λειτούργησε αποτρεπτικά. Ο άνθρωπος έφυγε, αλλά δεν του έδωσα πολύ σημασία. Κράτησα τα χαρακτηριστικά του”, είπε.

“Το κορίτσι ήταν σε κατάσταση σοκ. Την βάλαμε μέσα στο κατάστημα να της δώσουμε νερό, πήρε πολύ ώρα να συνέλθει. Στην αρχή νόμιζα ότι πήγε να την κλέψει, δεν είδα πως ξεκίνησε. Μου είπε ότι πήγε να την βιάσει”.

thetoc.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button