NewsΔελτίο ΝοηματικήςΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνία

ΑΝΤ1 News – Δελτίο στη Νοηματική 22/05/2023

Παρουσιαστής Δελτίου: Λευτέρης Πράσινος.
Παρουσιάστρια: Νοηματικής: Τόνια Παπαντωνάκη.

Κυρίες και κύριοι, Καλησπέρα σας και καλή εβδομάδα.

Κέρδη και απώλειες μετρούν τα κομματικά επιτελεία, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, σχεδιάζοντας ταυτόχρονα τις κινήσεις τους για την επόμενη ημέρα. Σύμφωνα με το άρθρο 37 του συντάγματος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκκίνησε τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, αφού από το αποτέλεσμα διαπιστώθηκε ότι, ο αρχηγός του πρώτου κόμματος δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα Βουλή. Το Κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε, νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου παρέλαβε τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως είπε, προτίθεται να επιστρέψει, σήμερα το απόγευμα, τη διερευνητική εντολή στην Κυρία Σακελλαροπούλου, καθώς δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Έτσι ανοίγει κι ο δρόμος, για την επόμενη προσφυγή στις κάλπες, με πιθανότερη ημερομηνία την 25η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και με καταμετρημένο το 99,70% των ψήφων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 40,79% Ο ΣΥΡΙΖΑ 20,07%. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 11,46%. Το ΚΚΕ  7,23% και η Ελληνική Λύση 4,45. Εκτός Βουλής μένουν το κόμμα ΝΙΚΗ με ποσοστό 2,92%, η πλεύση Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2,89%, και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη που απέσπασε το 2,62% των ψήφων. Η Νέα Δημοκρατία επικράτησε σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, πλην της Ροδόπης, που πρώτος αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσοστό συμμετοχής στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές έφτασε στο 60,92%, ξεπερνώντας εκείνο του 2019.

Θα πάμε τώρα στον Γιάννη Τσακίρη, για να μας ενημερώσει καθώς έχουμε μία εξέλιξη, στην διαδικασία των διερευνητικών εντολών Γιάννη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου γίνεται αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε, στον Αλέξη Τσίπρα, και τον ενημέρωσε ότι το απόγευμα θα επιστρέψει τηλεφωνικά, την εντολή που παρέλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 25 Ιουνίου, και ότι την ερχόμενη Κυριακή θα ορκιστεί η βουλή, και τη Δευτέρα Θα προχωρήσουν στην διάλυση της. Οπότε επισπεύδονται οι διαδικασίες για τις δεύτερες εκλογές, να σου πω απλά ότι εδώ συνεχίζουν τη συνεδρίαση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και για το τι θα κάνει τη διερευνητική εντολή, που θα παραλάβει Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες όλα δείχνουν ότι και εκείνος να την επιστρέψει άμεσα, και όπως και όπως μαθαίνουμε Γιάννη υπήρξε και επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη και με τον κύριο Ανδρουλάκη, πριν από λίγο για τον ίδιο λόγο, να σε ευχαριστήσουμε πολύ. Τώρα το απροσδόκητο αποτέλεσμα με τη συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, με διάφορα 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποδέχθηκαν με ικανοποίηση αλλά και χαμηλούς τόνους στην Πειραιώς, ενώ απογοήτευση όπως ακούσαμε επικρατεί και στην Κουμουνδούρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά το αποτέλεσμα της κάλπης, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, που την ανέδειξαν ξανά νικήτρια, κάνοντας λόγο για πολιτικό σεισμό, που καλεί όλους να επιταχύνουν τη διαδικασία για οριστική κυβερνητική λύση στον τόπο, ώστε η πατρίδα να έχει το συντομότερο δυνατόν έμπειρο χέρι στο τιμόνι της, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κύριο Μητσοτάκη, το μήνυμα των πολιτών είναι πολύ συγκεκριμένο, και δεν είναι άλλο από αυτό της ισχυρής αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία. Να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους το ταχύτερο δυνατόν, θέτουν ως προτεραιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να γίνουν άμεσα αλλαγές, προκειμένου να δοθεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους, σε κρίσιμη η εκλογική μάχη. Ο Κύριος Τσίπρας χαρακτήρισε, εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα της κάλπης, επισημαίνοντας ότι, οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες, ενώ επικοινώνησε εχθές το βράδυ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να τον συγχαρεί για την εκλογική νίκη του. Ιδιαίτερα ενισχυμένο από την κάλπη και το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ.

Οι νίκες δεν χαρίζονται, οι νίκες κερδίζονται. Να αγωνιστούμε με Όλες μας τις δυνάμεις, για να έχουμε άλλη μία πολύ μεγάλη νίκη, δήλωσε νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη. Χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. τόνισε ότι, με την ψήφο του ο ελληνικός λαός, έβαλε τέλος στον διχασμό και στην τοξικότητα, καλώντας παράλληλα όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και τους προοδευτικούς πολίτες σε συστράτευση.

Ικανοποίηση από τα αποτελέσματα των εκλογών επικρατούν και στο ΚΚΕ, ενώ δικαιωμένος δήλωσε μετά την εκλογική αναμέτρηση και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Γυρίζουμε σελίδα στο δελτίο, συγκλονίζει η οικογενειακή τραγωδία, που διαδραματίστηκε στη Στρατονίκη της Χαλκιδικής. Ένας 36χρονος και μία 39χρονη εντοπίστηκαν νεκροί από συγγενικό πρόσωπο, μέσα στο σπίτι τους, με τραύματα από καραμπίνα ενώ τραυματισμένος ήταν ο 8χρονος γιος του ζευγαριού, που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, Φαίνεται πως ο 36χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του, και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του, μπροστά στα μάτια του παιδιού τους. Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Δεν κατάφερε να στεφθεί τελικά πρωταθλήτρια Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία της, η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, που ηττήθηκε στον τελικό του Final Four της EuroLeague, από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η… κατάρα της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου ‘’έπιασε’’ και στο Κάουνας της Λιθουανίας, με τους Ερυθρόλευκους να χάνουν με 79 – 78 από την Ισπανική ομάδα, η οποία αύξησε σε 11, τα Τρόπαια της. Τη ζημιά για τον Ολυμπιακό έκανε Τρία δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα, ο Σέρχιο Γιούλ, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο καλάθι. Από πλευράς Ολυμπιακού, ξεχώρισε ο MVP της σεζόν, Σάσα Βεζένκοφ, με 29 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Να ρίξουμε τώρα και μία ματιά στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, Όπου ο γενικός δείκτης τιμών βρισκόταν, πριν από λίγο, στις 1.213,90 μονάδες, σημειώνοντας θεαματική άνοδο 7,20%.

Και σε αυτό το σημείο, το δελτίο μας ολοκληρώθηκε. Μπορείτε να το δείτε και στο Διαδίκτυο, στο antennaplus.gr.

ο Νίκος Χατζηνικολάου θα είναι κοντά σας, στις 6:45, με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Καλό απόγευμα σε όλους!.

Πηγή βίντεο: ant1news.gr
Πηγή: newsontime.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button