Auto - MotoFormula 1NewsΑθλητικά

GP Ιαπωνίας: Στην κορυφή του FP2 ο Oscar Piastri δίχως ανταγωνισμό

Ο Oscar Piastri σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του GP Ιαπωνίας, με τους Lewis Hamilton και Charles Leclerc να ακολουθούν. Συνολικά, ελάχιστοι σημείωσαν γρήγορους χρόνους, μη θέλοντας να ρισκάρουν με τις μεικτές συνθήκες.

Η πρώτη μισή ώρα του FP1 πέρασε με σχεδόν μηδενική δράση στην πίστα της Σουζούκα. Μόνο οι Lewis Hamilton και Daniel Ricciardo είχαν βγει για ενδεικτικό γύρο, και οι δύο με την μέση γόμα.

Αμφότερων οι ομάδες πίστευαν ότι η μήκους 5,8 χιλιομέτρων πίστα είχε στεγνώσει αρκετά, αλλά ανακάλυψαν ότι το ρίσκο είναι μεγάλο, η βροχή επιστρέφει και έτσι δεν συνέχισαν.

Ο καιρός χειροτέρεψε φυσικά στο μεσοδιάστημα και για να δούμε ξανά μονοθέσιο σχεδόν πέρασε όλο το πρώτο μισάωρο. Τελικά, ο Oscar Piastri ήταν ο πρώτος τολμηρός και χρησιμοποίησε τα ενδιάμεσα ελαστικά για τους πρώτους του γύρους του FP2, πριν ανακαλύψει ότι «δεν έχει τόσο νερό» και μπήκε για αλλαγή.

Ωστόσο, οι πρώτοι επίσημοι χρόνοι σημειώθηκαν με ενδιάμεσα ελαστικά από τους Tsunoda και Ricciardo που βρίσκονταν δίχως κανέναν ανταγωνισμό στο 1-2.

Ο Oscar Piastri άρπαξε με ευκολία την πρωτιά στα τελευταία λεπτά, καθώς η πίστα είχε στεγνώσει αρκετά και είχε πλέον μαλακή γόμα. Αυτό έδωσε την ευκαιρία και σε αρκετούς ακόμα οδηγούς να βγουν με σλικ ελαστικά έστω για δύο τρεις γύρους δοκιμών.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Hamilton να ανέβει στη 2η θέση της κατάταξης με τον Charles Leclerc να κλείνει την πρώτη τριάδα. Και οι δύο σημείωσαν τους χρόνους τους στο τέλος με την μαλακή γόμα.

antenna.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button