News

Ολλανδία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα-Τουλάχιστον ένας νεκρός και πάνω από 30 τραυματίες

Τι ανακοίνωσαν οι ολλανδικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τριάντα τραυματίστηκαν όταν τρένο στην Ολλανδία εκτροχιάστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες μετά τη σύγκρουσή του με μηχάνημα έργου (γερανό).

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Ολλανδίας, προσθέτοντας πως μετά τον εκτροχιασμό ένα από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας πήρε φωτιά.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για σύγκρουση της επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία. Ωστόσο, η τελευταία ανακοίνωση από την υπηρεσία διαχείρισης των ολλανδικών τρένων κάνει λόγο για σύγκρουση του τρένου με μηχάνημα έργου πάνω στις σιδηροτροχιές (γερανό).

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, το τρένο που εκτροχιάστηκε πραγματοποιούσε το βραδινό δρομολόγιο από το Λέιντεν προς τη Χάγη.

Μετά τον εκτροχιασμό το μπροστινό μέρος του τρένου κατέληξε σε λιβάδι, ενώ ξέσπασε φωτιά στο πίσω μέρος του τρένου, όπως είχε γίνει στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η φωτιά πλέον έχει κατασβεστεί.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στην περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση, κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στο Άμστερνταμ.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button