NewsΕγκληματικότηταΕλλάδαΕλληνική ΑστυνομίαΕπικαιρότηταΚοινωνία

Η ΕΛΑΣ συμμετείχε σε πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση της διακίνησης κλεμμένων οχημάτων

Αποτέλεσμα της δράσης ήταν ο εντοπισμός 505 κλεμμένων οχημάτων, 2.000 κλεμμένων εξαρτημάτων, 16 βαρκών θαλάσσης, 32 εξωλέμβιων μηχανών και 248 πλαστών εγγράφων, ενώ ταυτοποιήθηκαν και 209 διακινητές μεταναστών.

ΗΕλληνική Αστυνομία συμμετείχε, μέσω της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, σε αστυνομική επιχείρηση πανευρωπαϊκής κλίμακας με την κωδική ονομασία «MOBILE 6», για την καταπολέμηση της διακίνησης κλεμμένων οχημάτων και τμημάτων αυτών που διακινούνται ως ανταλλακτικά.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προτεραιότητας «Empact» και υλοποιήθηκε από 9 έως 20 Οκτωβρίου 2023 υπό τον συντονισμό του FRONTEX, με την υποστήριξη της Europol και της Interpol. Σε αυτή συμμετείχαν συνολικά 400 αστυνομικοί από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία.

 

 

Αποτέλεσμα της δράσης ήταν ο εντοπισμός 505 κλεμμένων οχημάτων, 2.000 κλεμμένων εξαρτημάτων, 16 βαρκών θαλάσσης, 32 εξωλέμβιων μηχανών και 248 πλαστών εγγράφων, ενώ ταυτοποιήθηκαν και 209 διακινητές μεταναστών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από ελληνικής πλευράς, πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι οχημάτων και ατόμων σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου καθώς και στα συνοριακά σημεία διέλευσης της χώρας, για τη διακρίβωση υποθέσεων παράνομης διακίνησης μεταναστών, κλαπέντων οχημάτων, μέσων και ανταλλακτικών.

Στη διάρκεια των ελέγχων εντοπίσθηκαν συνολικά:

* 153 κλεμμένα οχήματα

* 4 πλαστογραφημένα κλεμμένα οχήματα

* 16 διακινητές μεταναστών

* 73 μη νόμιμοι μετανάστες

* πυροβόλο όπλο και

* 85 γραμμάρια κοκαΐνης, διαμοιρασμένη σε -119- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button