NewsΔελτίο ΝοηματικήςΕπικαιρότητα

Δελτίο στη Νοηματική ΣΚΑΪ 04/01/2023 (video)

Ειδήσεις. Ο ΣΚΑΙ παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής και ομιλίας.

Χαίρετε κυρίες και κύριοι

Νέες απειλές Ερντογάν, με τους πυραύλους τα Tayfun. ‘’τους φτιάχνουμε με τέτοιο τρόπο που η Ελλάδα πανικοβάλλεται. Οι εφημερίδες κάνουν πρωτοσέλιδα, λένε: κοιμάστε’’

‘’Ο Τούρκος. στέλνει τον Tayfun από τη Σμύρνη’’ Είπα στους συνεργάτες μου ότι πρέπει να αυξήσουμε την εμβέλεια του στα 1.000 km

Φυσικά, όταν μεταδόθηκε αυτή η είδηση τι άρχισαν να λένε οι Έλληνες; Θα χτυπήσουν την Αθήνα. κάτσε φρόνιμα συμπεριφέρσου Καλά. Εμείς… δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν, ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Στην ρητορική των απειλών επέμενε και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν. με τον Γιάννη Οικονόμου να στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα. η Ελλάδα είναι μία χώρα ισχυρή, που επιδιώκει την σταθερότητα, αλλά είναι ανυποχώρητη στα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία. Είναι μία χώρα που ούτε απειλείται, ούτε τρομοκρατείται, ούτε έτεροπροσδιορίζεται σε κανένα ζήτημα, πολύ περισσότερα στα κυριαρχικά της δικαιώματα ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Είχε προηγηθεί το νέο, απειλητικό ‘’Κρεσέντο’’ του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας, δηλώνοντας κατά παράβαση του Διεθνούς δικαίου Ότι Η Τουρκία δεν δέχεται επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια.

 

Και ‘’αυτό’’ θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα, ανέφερε ο Ιμπραήμ Καλίν. Διπλό επεισόδιο χθες το βράδυ στα ανοιχτά της Κω, με πρωταγωνιστές Τούρκους διακινητές μεταναστών. ταχύπλοο που μετέφερε μετανάστες εντοπίστηκε από το λιμενικό. το σκάφος αποβίβασε 20 μετανάστες στην περιοχή θερμά, νότια της Κω. Ακολούθησε καταδίωξη με τον χειριστή να επιχειρεί επανειλημμένα να εμβολίσει το Ελληνικό σκάφος. Το πλήρωμα του περιπολικού προέβη σε ρίψη βολών, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη δύο αλλοδαπών χειριστών,

 

Περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε ένα ακόμα ταχύπλοο, το οποίο αποβίβασε περίπου 20 αλλοδαπούς. Ακολούθησε καταδίωξη με τον χειριστή να επιχειρεί επανειλημμένα να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος. το πλήρωμα έριξε προειδοποιητικές βολές και στη συνέχεια βολές ακριβείας στους εξωλέμβιος κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους. Οι δύο επιβαίνοντας συνελήφθησαν.

Αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στην στεριά έξι αλλοδαπούς που είχαν αποβιβαστεί από το σκάφος. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν σε λεωφορείο ακόμα 37 άτομα.

Έκτακτη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο υγείας για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε φάρμακα το κύμα ιώσεων και γρίπης σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε φάρμακα πρώτης ανάγκης, προκαλούν προβληματισμό Και ανησυχία, ειδικότερα στους γονείς, που δυσκολεύονται να βρουν αντιβιοτικά και αντιγριπικά για τα παιδιά.

‘’Γενόσημα και εισαγωγές εξασφαλίζουν επάρκεια φαρμάκων στη χώρα μας’’, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας. Ο Θάνος Πλεύρης εξήγησε ότι επειδή η παραγωγή είναι κυρίως σην Ασία, οι χώρες της κρατούν τα φάρμακα, για να καλύψουν τους δικούς τους πληθυσμούς, υπογραμμίζοντας ότι στα νοσοκομεία και στα φαρμακεία του υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στα νοσοκομεία και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Σήματα κινδύνου εκπέμπουν οι ειδικοί, αναμένοντας ‘’τσουνάμι’’  γρίπης και ιώσεων το προσεχές χρονικό διάστημα. ‘’ίσως στα νοσοκομεία θα πρέπει να καταρτίσουν ειδικό σχέδιο τις επόμενες τρείς, τέσσερις εβδομάδες’’ ανέφερε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.

Κρίσιμη συνεδρίαση του ευρωπαϊκού μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων, με αντικείμενο τον συντονισμό για πιθανή λήψη μέτρων έναντι της έξαρσης, των κρουσμάτων κορονοϊού στην κίνα.

Υπέρ της διενέργειας τεστ κορωνοϊού για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, τάχθηκε η πλειονότητα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Υγειονομικής ασφαλείας.

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κίνας Ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για ελλείψεις βασικών φαρμάκων. Σοροί στοιβάζονται στα κρεματόρια, με την κυβέρνηση της Κίνας να κρατά Ερμητικά κλειστή την ‘’πόρτα’’ της πληροφόρησης σχετικά με τα κρούσματα και τους θανάτους. Οι ειδικοί προβλέπουν Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο θανάτους μέσα σε ένα χρόνο, αλλά οι Κινεζικές αρχές  ανακοινώνουν μόλις πέντε μέσα σε ένα 24ωρο.

Ο Πρωθυπουργός θα προσδιορίσει ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία εκλογών ‘’Από τον Απρίλιο και μετά’’, αναφέρουν κυβερνητικές πήγες, μετά τη Σύσκεψη προγραμματισμού του κυβερνητικού και νομοθετικού έργου, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. οι ίδιες πήγες τονίζουν παράλληλα, ότι ο Πρωθυπουργός είναι συνεπής στη δέσμευσή του, για εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Την παραίτηση του υπέβαλε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας, με αφορμή τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι ενώ ήταν βουλευτής η επιχείρησή του είχε συνάψει συμβάσεις με το δημόσιο, γεγονός το οποίο αποτελεί ασυμβίβαστο τον διαδέχεται η Ελένη Μακρή.

Στην επιστολή παραίτησης, προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Θέμης Χειμάρας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι αναγνωρίζοντας Πως μία ακούσια παράλειψη του, έγινε η αιτία για να φέρει σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετεί και τους ανθρώπους που τον τίμησαν, αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη που του αναλογεί και δηλώνει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

Επὶ μέρες ο κύριος Μητσοτάκης κάλυψε τις παρανομίες και το πλιάτσικο του κυρίου Χειμάρα, ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο βουλευτές, αλλά και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είχαν τα ίδια ζητήματα όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Αλέκος φλαμπουράρης. Ποια ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ; απολύτως καμία. Σχολίασε ο κυβερνητικός Γιάννης Οικονόμου.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αναθεώρησε προς τα πάνω τον απολογισμό της Ουκρανικής επίθεση στην πόλη Μακεγιέφκα στην Ανατολική Ουκρανία, την Πρωτοχρονιά, κάνοντας λόγο για 89 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες. Μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή, η Μόσχα υποστηρίζει την στρατιωτική ηγεσία και κατηγορεί τους νεκρούς φαντάρους της για παράνομη χρήση κινητών τηλεφώνων,

Σύμφωνα με το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο 500 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε επίθεση με το πυροβολικό, στην περιφέρεια της Χερσώνας.

 

Να δούμε τώρα την πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη.

 

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι.

Αύριο Πέμπτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγη  συννεφιά στα βόρεια – βορειοανατολικά.

οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις η έντασή τους 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα βόρεια έως 15 βαθμούς. Και στην υπόλοιπη χώρα έως 17 με 18 βαθμούς.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός οι άνεμοι Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης λίγη συννεφιά οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς.

Στο σημείο αυτό το δελτίο μας ολοκληρώθηκε αναλυτικά όλη τη ζωγραφιά της ημέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ στις 7:50 με τη Σία Κοσιώνη Κυρίες  και κύριοι καλό απόγευμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button