NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνία

Τρισάγιο σήμερα για τον Κωνσταντίνο και αποκαλυπτήρια του μνήματος στο Τατόι (video)

Τρισάγιο στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα τελεστεί σήμερα στο Τατόι, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του μνήματος.

Το τρισάγιο θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο μετά από απόφαση της οικογένειας των Γλύξμπουργκ και γι’ αυτό έχει απαγορευτεί η είσοδος στον κόσμο, στο Τατόι.

Ερωτηματικό αποτελεί τι θα αναγράφεται στην επιγραφή του μνήματος. Πριν από τρεις ημέρες μπήκαν τα μάρμαρα, τα οποία φτιάχτηκαν στα πρότυπα των άλλων δύο τάφων, του Παύλου και της Φρειδερίκης. Τοποθετήθηκε ένα μάρμαρο στο έδαφος, ένας μεγάλος σταυρός και γύρω γύρω μαρμάρινο χαλίκι.

Χθες πραγματοποιήθηκε τρισάγιο για τις 40 ημέρες από τον θάνατό του στην Μητρόπολη. Κάτω από ισχυρά μέτρα της αστυνομίας, οι 200 καλεσμένοι βρέθηκαν στην Μητρόπολη Αθηνών για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Λίγο μετά τις 11:00 έφτασαν στη Μητρόπολη Αθηνών τα μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου, η σύζυγός του Αννα Μαρία, τα παιδιά Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα μετά συζύγων. Νωρίτερα στη Μητρόπολη έφτασαν οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Σοφία και Ειρήνη. Τα παιδιά του Παύλου και εγγόνια του τέως βασιλιάς Κωνσταντίνου ήταν, επίσης, στο πλευρό της οικογένειάς τους.

Παρόντες ήταν επίσης οι Νότης Μηταράκης, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Άδωνις Γεωργιάδης, Αλκιβιάδης Στεφανής, Μάκης Βορίδης, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας και η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Μετά την ολοκλήρωση του μνημόσυνου η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης, χαιρέτισε τον κόσμο και ακολούθως μετέβη στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου προσέφερε καφέ στους παρευρεθέντες στο μνημόσυνο.

 

Πηγή:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button