NewsΕλλάδαΕπικαιρότητα

Στο «μικροσκόπιο» το κινητό του σταθμάρχη

Οι έρευνες για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση.

Οι έρευνες για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση. Ωστόσο στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται το τηλέφωνο του σταθμάρχη το οποίο και έχει κατασχεθεί, ενώ είναι θέμα ωρών η έκδοση νέων ποινικών διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Από το κινητό του σταθμάρχη οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία για άλλους εμπλεκόμενους αλλά και αν υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στον ίδιο και τον άτυχο μηχανοδηγό.

Όπως έχει αναφέρει και στην παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επιβεβαιώνεται πως τις τελευταίες ημέρες οι έρευνες επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και αναμένεται ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες ακόμα και ώρες να ασκηθούν νέες διώξεις. Ειδικότερα, αυτές θα αφορούν πρόσωπα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, όπως αυτό του επιθεωρητή που όρισε τον 59χρονο σταθμάρχη ως μοναδικό σταθμάρχη της βάρδιας και ήταν το πέμπτο συνεχόμενο βράδυ που εργαζόταν.

Νέα διώξεις για τρία πρόσωπα

Η ανακρίτρια της υπόθεσης εξέτασε ως μάρτυρες σταθμάρχες που υπηρετούν στη Λάρισα και άλλους εργαζόμενους του ΟΣΕ, ενώ στα χέρια της βρίσκονται τα πορίσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων για την υπόθεση αναζητώντας τι πραγματικά συνέβη και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, oι δύο εξειδικευμένοι επιστήμονες συνέταξαν και παρέδωσαν πόρισμα στις ανακριτικές αρχές, αφού ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας Απόστολο Τζαμαλή.

Τα πολυσέλιδα πορίσματα είναι πλέον στην κατοχή των ανακριτικών αρχών και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περιέχουν κρίσιμα στοιχεία που «φωτίζουν» τα αίτια του δυστυχήματος και τις ευθύνες αυτών που σε πρώτη φάση το προκάλεσαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως ακόμη και εντός της ημέρας θα ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις.

Μέχρι στιγμής, η διαδικασία έχει προχωρήσει για την απόδοση ποινικών ευθυνών, σε αυτήν τη φάση, στον επιθεωρητή που τοποθέτησε τον προφυλακισθέντα σταθμάρχη στις νυχτερινές βάρδιες, ενώ στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται και πρόσωπα που εμπλέκονται στην τραγωδία στα Τέμπη, όπως στον σταθμάρχη της προηγούμενης βάρδιας που όφειλε να είναι στο πόστο του ως τις 11 και έφυγε νωρίτερα. Το περιβάλλον του προηγούμενου σταθμάρχη επιμένει πάντως ότι έφυγε κανονικά στην ώρα του.

 

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button