NewsΕπικαιρότηταΚοινωνίαΚόσμος

Η συγκλονιστική φωτογραφία που τράβηξε ζευγάρι από το φεστιβάλ που αιματοκύλισε η Χαμάς

Ισραήλ: Σχηματίζεται άμεσα κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία Νετανιάχου

Μια συγκλονιστική φωτογραφία τράβηξε ζευγάρι Ισραηλινών που είχε επισκεφτεί το μουσικό φεστιβάλ, το οποίο αιματοκύλισαν οι μαχητές Χαμάς, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Ενώ περίμεναν τον θάνατό τους, σφράγισαν την αγάπη τους με ένα φιλί.

Η Αμίτ και ο Νιρ ήταν ανάμεσα στους νέους που βρέθηκαν μαζί με έναν φίλο τους, τον Ζιβ, στο φεστιβάλ όταν οι μαχητές της Χαμάς άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τουλάχιστον 260 ανθρώπους.

Το ζευγάρι έπεσε στο έδαφος και κρύφτηκε μέσα στους θάμνους περιμένοντας να τους ανακαλύψουν οι αρματωμένοι τρομοκράτες της Χαμάς και να τους εκτελέσουν ή να τους αιχμαλωτίσουν . Χωρίς να ξέρουν εάν σε λίγα λεπτά θα ζουν ή θα πεθάνουν, τράβηξαν μια συγκλονιστική σέλφι με τους δυο τους να δίνουν ένα τελευταίο φιλί για να «σφραγίσουν» την αγάπη τους και να αφήσουν ένα ενθύμιο από αυτή εάν έφευγαν από τη ζωή.

 

Τελικά επέζησαν και δημοσίευσαν τη φωτογραφία – σύμβολο

Και οι δύο επέζησαν τελικά του μακελειού ενώ δύο ώρες μετά ο φίλος τους, που αναζητούσαν αγωνιωδώς, τους τηλεφώνησε για να τους πει ότι διασώθηκε και βρίσκεται με μια άλλη ομάδα ανθρώπων.

Η Αμίτ λίγα 24ωρα μετά δημοσίευσε τη φωτογραφία με την σύντροφό του περιγράφοντας την εμπειρία της: «Ακούς τις σφαίρες να σφυρίζουν δίπλα σου  και οι άνθρωποι απλώς πέφτουν… και οι τρομοκράτες από πίσω μας να κάνουν κύκλους παντού με μοτοσικλέτες και να προσπαθούν απλώς να σκοτώσουν».

«Όταν σου λέω ότι δεν έχω δύναμη, μου λες ότι δεν έχω άλλη επιλογή και ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τρέχουμε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν σταμάτησε να τρέχει με τον σύντροφό της μέχρι που βρήκαν τους θάμνους.

«Οι πυροβολισμοί πέρασαν πάνω από το κεφάλι μου. Οι τρομοκράτες περνούσαν και πυροβολούσαν και εμείς κάνουμε τα πάντα να μην κουνηθούμε», τονίζει.

ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button