NewsΕκλογές 2023ΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτική

Συνεχίζεται η κόντρα για τη Ροδόπη – «Πολιτική αλητεία η επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη» καταγγέλει η ΝΔ

Η προεκλογική περίοδος επικεντρώνεται στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στις εκλογές στην Ροδόπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε χθες, Δευτέρα, με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά και στην συνέχεια κατήγγειλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εργαλειοποίηση της ΕΥΠ και την Ντόρα Μπακογιάννη για εκβιασμό της μειονότητας στη Θράκη.

Παράλληλα, με αφορμή τη συνάντηση Τσίπρα – Σαρμά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια εμπλοκής του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το θάρρος να αναδείξει το θέμα», ανέφερε στο MEGA o Ευρυπίδης Στυλιανίδης, υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για εργαλειοποίηση του ζητήματος.

«Σαφώς το πρόσημο του ροζ χρώματος στη Ροδόπη δεν είναι ιδεολογικό ή πολιτικό. Βεβαίως, την πρώτη Κυριακή όλοι ψηφίσαμε τους βουλευτές που επιθυμούσαμε στη Ροδόπη, αλλά υπήρξαν και μηχανισμοί που είτε απαξίωναν είτε παρενέβαιναν υπέρ κάποιων για να δημιουργήσουν αυτόν τον σχηματισμό. Αυτό το είδαμε σε Ξάνθη και Ροδόπη», είπε αρχικά.

«Υπήρχε το θάρρος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τραβήξει την κουρτίνα και να το αναδείξει και πανελληνίως και διεθνώς και να στείλει τα κατάλληλα μηνύματα, ότι εμείς στη Θράκη, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, έχουμε οικοδομήσει με πολύ κόπο μία ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία που σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα και είμαστε αποφασισμένοι να την υπερασπιστούμε με οποιοδήποτε κόστος, όταν εργαλειοποιείται από κάποιους για να στείλουν άλλα μηνύματα», είπε.

Ακόμη, ο κος Στυλιανίδης τόνισε πως Έλληνες πολίτες της περιοχής, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, έχουν καταγγείλει περιστατικά καταπίεσης και χειραγώγησης, ενώ ανέφερε πως ο πρόεδρος της ΝΔ είδε τα όρια να ξεπερνιούνται και γι’ αυτό ανέλαβε δράση.

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλει απόπειρες χειραγώγησης και παρεμβάσεων

«Το να εκπροσωπήσεις τη Θράκη στην ελληνική Βουλή και να προσπαθείς να βρεις λύσεις δεν είναι πάντα εύκολο. Ο καθένας προσπαθεί αν δει τα πράγματα από τη δική του πλευρά», είπε στο MEGA ο Αχμέτ Ιλχάν, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

«Κάποιοι ενοχλήθηκαν από αυτή τη δράση και ήθελαν ένα μοντέλο βουλευτή της μειονότητας, που να ασχολείται με τα κλασικά δικαιώματα της μειονότητας, να μιλά μόνο γι’ αυτή και να μην εργάζεται για όλους, ανεξαιρέτως θρησκείας και καταγωγής».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε περιστατικά όπου επιχειρήθηκε να χειραγωγηθεί η Θράκη: «Είχα την ευαισθησία πριν από δύο χρόνια να αναφερθώ σε συγκεκριμένες δράσεις του προηγούμενου Τούρκου πρόξενου Μουράτ Εμέρογλου, ο οποίος – μπορώ να πω – ότι είχε υπερβεί τα διπλωματικά του όρια. Παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι διπλωμάτες φημίζονται για την αξιοκρατία τους, ο συγκεκριμένος είχε προχωρήσεις σε ενέργειες χειραγώγησης, να επιβάλει δικούς του υποψηφίους μέσα στα κόμματα και να κάνει παρεμβάσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο Αχμέτ Ιλχάν τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί μία λύση και να πέσουν οι τόνοι, ενώ υποστήριξε πως σημαντικό είναι να καλλιεργηθεί το αίσθημα της εμπιστοσύνης.

«Πολιτική αλητεία των τρολς του ΣΥΡΙΖΑ η επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη»

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί για εκβιασμό της μειονότητας από την Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή της δηλώσεις που είχε κάνει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Ροδόπη.

«Αυτό το παιχνίδι που έπαιξαν τα τρολλάκια του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Ντόρας Μπακογιάννη μόνο ως πολιτική αλητεία μπορεί να ερμηνευθεί. Η κα Μπακογιάννη είναι από τις πολιτικές προσωπικότητες που ακόμα και με προσωπικό κόστος έχουν μπει μπροστά να υποστηρίξουν τα δικαιώματα της μειονότητας σε Ελλάδα και εξωτερικό», είπε στο MEGA ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Ο κος Στυλιανίδης ισχυρίστηκε πως η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε σε μία σειρά από παρεμβάσεις που έκανε για τη μειονότητα, το επίπεδο διαβίωσής της και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της, τονίζοντας παράλληλα πως εκείνο που ζήτησε η πολιτικός από τη μειονότητα είναι ενδυνάμωση, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων.

megatv.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button