NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΚοινωνίαΥγεία

Λείπουν πάνω από 100 φάρμακα, κ. Χρυσοχοΐδη

Η δήλωση του Υπουργού Υγείας περί επάρκειας διαψεύδεται μέσα σε 24 ώρες

Ψεύδεται ενσυνείδητα ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος έσπευσε να διαβεβαιώσει τους πολίτες πως δεν υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά φαρμάκου. Μόλις εικοσιτέσσερις ώρες μετά τις δηλώσεις του κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη περί επάρκειας σκευασμάτων, φαρμακοποιοί ανά την επικράτεια διαβεβαιώνουν πως τουλάχιστον 100 φάρμακα πρώτης γραμμής λείπουν από την αγορά. Σημειώνουν δε, πως κατά περιόδους διαπιστώνεται έλλειψη πολύ βασικών σκευασμάτων, όπως AMOXIL ή AUGMENTIN, κορτιζονούχες σταγόνες για παιδιά και πολλά ακόμη φάρμακα πρώτης γραμμής.

Επειδή λοιπόν έχουν γνώση οι φύλακες, η «Ζούγκλα» δημοσιεύει κατάλογο με σημαντικά και πασίγνωστα σκευάσματα τα οποία λείπουν από την αγορά. Οι ελλείψεις αυτές οφείλονται βέβαια στην παράνομη εξαγωγή φαρμάκων ακόμη και από συνεταιριστικές δομές των ιδίων των φαρμακοποιών, οι οποίες ελέγχονται από ηγετικά συνδικαλιστικά στελέχη του Κλάδου. Η «Ζούγκλα» αποκάλυψε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου τιμολόγιο στο οποίο καταγράφεται η εντελώς παράνομη δραστηριότητα εξαγωγής φαρμάκων από δομές που σχετίζονται με τον κλάδο των φαρμακοποιών.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Μπαλτάς, απέφυγε επιμελώς να απαντήσει στις επανειλημμένες οχλήσεις της «Ζούγκλας». Σιωπή ασυρμάτου από τη συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου των φαρμακοποιών για το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «Ζούγκλας» με τίτλο: «Τι έχει να πει τώρα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου».

Δείτε τη λίστα των σημαντικότερων φαρμάκων για τα οποία πιστοποιείται έλλειψη στην αγορά, όπως διαπιστώνουν και καταγγέλλουν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί:

Μήπως ο κ. Χρυσοχοΐδης θα πρέπει τώρα να αναπροσαρμόσει τις δηλώσεις του λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ίδια την πραγματικότητα; Είπαμε, η Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και όχι του απολύτως ψευδεπίγραφου.

zougla.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button