NewsΕπικαιρότηταΚόσμος

Αποκάλυψη NBC για τους μυστικούς χάρτες της Χαμάς: Ετοίμαζαν επιθέσεις σε σχολεία – “Σκοτώστε όσους μπορείτε”

Αποκαλυπτικές αεροφωτογραφίες της Χαμάς βρίσκονται στα χέρια των ισραηλινών αρχών.

Το αμερικανικό δίκτυο NBC παρουσίασε σε ρεπορτάζ του μία σειρά από χάρτες και αεροφωτογραφίες που φέρονται να ανήκουν στη Χαμάς και να αποτελούν τμήμα ενός σχεδίου επιθέσεων σε σχολεία του Ισραήλ. Συγκεκριμένα, φαίνεται να σχεδιάζονταν επιθέσεις σε σχολεία στο κιμπούτς Κφαρ Σαάντ με την εντολή “σκοτώστε όσους περισσότερους μπορείτε, αρπάξτε ομήρους και φύγετε γρήγορα για την Γάζα”.

Αποκάλυψη NBC για τους μυστικούς χάρτες της Χαμάς: Ετοίμαζαν επιθέσεις σε σχολεία - "Σκοτώστε όσους μπορείτε" [εικόνες]

Σύμφωνα με το NBC, οι αεροφωτογραφίες φέρουν την ένδειξη “Άκρως απόρρητο” στα αραβικά και όπως επισημαίνεται, “προορίζονταν για υψηλά εκπαιδευμένα μέλη της Χαμάς, ώστε να περικυκλώσουν χωριά και να στοχεύσουν περιοχές όπου βρίσκονται πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών”.

Το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει πως οι χάρτες βρέθηκαν στην κατοχή νεκρών μαχητών της Χαμάς από δημοσιογράφους ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι με τη σειρά τους τους μοιράστηκαν με την ανταποκρίτρια του NBC.

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται ένα ενδεικτικό παράδειγμα, καθώς έχει σημειωθεί μία περιοχή ως “Μάχη μονάδας 1” και δείχνει την επίθεση σε σχολείο, ενώ αλλού γίνεται αναφορά σε “μονάδα μάχης 2” με στόχο να “συλλέξει ομήρους” από το κέντρο νεότητας Μπνέι Ακίβα και το σχολείο της περιοχής.

ΧΑΜΑΣ

Στην επόμενη φωτογραφία, σύμφωναμε το NBC, η Χαμάς καταγράφει το σχέδιό της για έφοδο στο Κφαρ Σαάντ στα ανατολικά, ενώ άλλη μονάδα θα ελέγχει την δυτική πλευρά.

ΧΑΡΤΕΣ ΧΑΜΑΣ

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο NBC ότι οι μυστικές υπηρεσίες συλλέγουν παρόμοια στοιχεία με πλάνα επιθέσεων. Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το αμερικανικό δίκτυο φαίνονται και τα μέσα τα οποία θα χρησιμοποιούσαν για τις επιθέσεις τους:”Group 1 Μετακίνηση από Χάμζα: Ενα τζιπ και τέσσερις μοτοσικλέτες. Γκρουπ 2 Αμπντέλ Ραχμάν: ένα τζιπ και τέσσερις μοτοσικλέτες. Σχέδιο απόστασης μεταξύ των ομάδων, 50 μέτρα ανά γκρουπ”.

thetoc.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button