NewsΕλλάδαΕνδιαφέροντα

Αίθριος ο καιρός της Παρασκευής 6/1/2023

Την Παρασκευή, ανήμερα των Θεοφανίων ο καιρός θα διατηρηθεί σε καλά για την εποχή επίπεδα.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται σε όλη τη χώρα από το ξεκίνημα της ημέρας, με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά όπου μέχρι το μεσημέρι θα διαλυθούν. Είναι πιθανό όμως να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στο νότιο Ιόνιο, αλλά και στο νότιο Αιγαίο, όπου και εκεί θα υπάρξει κάποια παροδική συννεφιά μέσα στη μέρα, που ίσως να συνδυαστεί με διάσπαρτες μικρής έντασης βροχές. Κρύο και ομίχλες αναμένονται νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ σε όλη τη χώρα, με τις ομίχλες να είναι κατά τόπους πυκνές, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών ως προς τις μέγιστες τιμές. Στους 16 στη βόρεια Ελλάδα το μεσημέρι, 18 στα δυτικά, 19 στα νότια και μέχρι 14 στο Θεσσαλικό κάμπο. Ενώ και στο Αιγαίο περιμένουμε το θερμόμετρο να κυμανθεί κοντά στους 17-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο σε δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις σε παρόμοιες εντάσεις μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή νέφωση το πρωί, γενικά αίθριος καιρός, και ομίχλες όμως νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-18, με βορειοδυτικό άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται καλές καιρικές συνθήκες, με αρκετό ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, και ομίχλη το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-16 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

 

Πηγή: megatv.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button