NewsΕγκληματικότηταΕλλάδαΕπικαιρότητα

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν σκοτώνεις τα παιδιά σου για έναν “κλαρινογαμπρό”»

Στο βήμα του μάρτυρα ο Μάνος Δασκαλάκης - Τα «καυτά» ερωτήματα του Αλέξη Κούγια

Ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, άρχισε σήμερα Τετάρτη (15-2) να απαντά στις ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια, στη δίκη που διεξάγεται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης του, Τζωρτζίνας.

Η διαδικασία ξεκίνησε με αντιπαράθεση καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κατά την έναρξη της συνεδρίασης αντικατέστησε έναν ένορκο, ο οποίος δήλωσε προσωπικά προβλήματα και πρόβλημα υγείας.

Ο συνήγορος της Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε να προσβάλει την διαδικασία και στη συνέχεια ξεκίνησε η εξέταση του μάρτυρα Δασκαλάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κούγιας είπε έξω από το δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίαση πως στην επόμενη δικάσιμο, δηλαδή στην σημερινή «κάποιος θα βρεθεί κατηγορούμενος», φροντίζοντας να διευκρινίσει πως δεν εννοεί κάποιον νέο κατηγορούμενο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Οι ερωτήσεις

Μόλις ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα ο Μ. Δασκαλάκης ρωτήθηκε από τον Αλ. Κούγια αν θυμάται πόσες καταθέσεις έχει δώσει συνολικά
Κούγιας: Τις θεωρείτε όλες αξιόπιστες;
Δασκαλάκης: Όλες αξιόπιστες
Κουγιας: Θυμάστε ποτέ δηλώσατε την υποστήριξη κατηγορίας;
Δασκαλάκης: Ημερομηνία όχι
Κούγιας: Στις 6/4/22. Μπορείτε να μου πείτε ποια κατηγορία υποστηρίζετε; Πείτε μου τι έκανε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας
Δασκαλάκης: Έγινε 11/4/21 στο Καραμανδάνειο στη Πάτρα
Κούγιας: Τι ώρα μπορείτε να προσδιορίσετε ότι έγινε η απόπειρα;
Δασκαλάκης: Δεν γνωρίζω, μόνο ότι λέει το βούλευμα

Κούγιας: Στις 6/4/22 έχετε κάνει δήλωση που υποστηρίζετε την κατηγορία. Πείτε μου που ποτέ και με πιο τρόπο έδωσε κεταμίνη η κατηγορούμενη στη κόρη σας

Σε αυτό το σημείο η πρόεδρος είπε στον κ. Κούγια πως κάνει παραπειστική ερώτηση προς τον μάρτυρα, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία της υπεράσπισης.

Η εξέταση συνεχίστηκε ως εξής:

Κούγιας: Έχετε στα χέρια σας ένα χαρτί που να δείχνει πως μετά την απόπειρα έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις; Στην δικογραφία υπάρχει έγγραφο και πουθενά δεν φαίνεται να έχει βρεθεί κεταμίνη. Το γνωρίζετε ;
Δασκαλάκης: Το γνωρίζω πως έχουν γίνει τοξικολογικές
Κούγιας: Υποστηρίζετε ακόμη την κατηγορία;

Δασκαλάκης: Την υποστηρίζω
Κούγιας: Που την βασίζετε;
Δασκαλάκης: Στο βούλευμα
Κούγιας: Πείτε μας που έχετε δει στο βούλευμα τον τρόπο που χορηγήθηκε η κεταμίνη
-Δασκαλάκης: Ο τρόπος είναι εικασία
Κούγιας: Γνωρίζετε για πιο λόγο μπήκε η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο;
Δασκαλάκης: Η κατηγορούμενη μου είπε ότι το παιδί είχε ένα τρέμουλο και ένιωσε μια βόμβα στη πλάτη της
Κούγιας: Το παιδί επικοινωνούσε μαζί σας;
Δασκαλάκης: Ναι

Κούγιας: Υποστηρίζετε την κατηγορία της απόπειρας. Σας ρωτάω τι θα κάνετε μετά όταν η κατηγορούμενη αθωωθεί; Οι συνάδελφοι μου σας έχουν εξηγήσει τις συνέπειες ;
– Προεδρος: Δεν μας ενδιαφέρει αυτό .
– Κούγιας : Οι ερωτήσεις μου κ. πρόεδρε θέλουν να δείξουν την αναξιοπιστία του μάρτυρα. Την κυρία κατηγορούμενη την παγίδεψαν. Τους έδωσαν τους δικούς τους δικηγόρους από εκπομπές.

Στη συνέχεια ο συνήγορος της κατηγορούμενης ρώτησε τον Μάνο Δασκαλάκη για την περίοδο που μαζί με την Ρούλα Πισπιρίγκου έβγαιναν στα κανάλια, τη συνέντευξη που είχαν δώσει και τους δικηγόρους που είχαν προσλάβει.

Κούγιας: «Κλαρινογαμπρός» ο Δασκαλάκης

Πριν ξεκινήσει η σημερινή ακροαματική διαδικασία ο Αλέξης Κούγιας έξω από το δικαστήριο προχώρησε σε αιχμηρές δηλώσεις

Ο Αλέξης Κούγιας, συγκεκριμένα, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «θα πρέπει να απαντήσει στις δικές μου ερωτήσεις ο πρώτος μάρτυρας, ο οποίος στηρίζει την κατηγορία. Πολλές φορές στα δικαστήρια, κάποιοι μεταβάλλονται από μάρτυρες σε κατηγορούμενους και δεν μιλάω για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά για την δικονομική συμπεριφορά του».

«Σήμερα αρχίζει η κατάρρευση ενός συστήματος να εγκλωβίσει την λειτουργία της δικαιοσύνης. Κέρδισαν πάρα πολλά από την δημοσιότητα παρουσιαστές και διάφοροι ιατροδικαστές, που εμφανίζονται να μιλούν χωρίς να έχουν κάνει νεκροτομές και να έχουν γνώση της δικογραφίας, και παρασύρουν την κοινή γνώμη», είπε ακόμη ο Αλέξης Κούγιας.

Σε ότι αφορά την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου προσέθεσε ότι «η εξέταση η σημερινή έχει ενδιαφέρον για κάποιες λεπτομέρειες, που περισσότερο αφορούν την εντύπωση, παρά την ουσία της υπόθεσης».

Προσέθεσε ότι «αν είναι αλήθεια η εξωσυζυγική σχέση, που λέει ότι είχε ο κ. Δασκαλάκης, αυτό είναι ένα δικό του θέμα, αλλά οδηγεί σε κατάρρευση όσων υποστηρίζει ότι η κατηγορούμενη σκότωσε τα παιδιά για να τον κρατήσει κοντά της. Δεν σκοτώνεις τα παιδιά σου για έναν “κλαρινογαμπρό”. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν είναι έτσι, όλοι λένε ότι ήταν μια υποδειγματική μητέρα».

 

Πηγή: vradini.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button