NewsΔελτίο ΝοηματικήςΕπικαιρότητα

ΑΝΤ1 News – Δελτίο στη Νοηματική 18/05/2023

ΑΝΤ1 News – Δελτίο στη Νοηματική

Παρουσιαστής: Λευτέρης Πράσινος

Παρουσιάστρια Νοηματικής: Τόνια Παπαντωνάκη

κυρίες και κύριοι, Καλησπέρα σας.

Στα χαρακώματα βρίσκονται οι πολιτικοί αρχηγοί, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα των εκλογών και στόχο τη συσπείρωση της κομματικής τους βάσης και την ψήφο των αναποφάσιστων.

Την ανάγκη εμπέδωσης της σταθερότητας μέσω μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε την πρόταση Τσίπρα, περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού, συνταγή παραλυσίας και ακυβερνησίας. Επικαιροποίησε το ‘’άνοιγμα’’ του προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ενώ αποκάλυψε, για πρώτη φορά, ότι, εφόσον επανεκλεγεί, η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της νέας διακυβέρνησης.

Για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο πρωθυπουργός καυτηρίασε την πολιτική εργαλειοποίηση, όπως είπε του πένθους των συγγενών των θυμάτων και επέμεινε πως όλες οι ευθύνες θα αποδοθούν. Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει σε Πέλλα Ημαθία και Καστοριά.

Η συμμετοχή στις κάλπες θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, καλώντας τους πολίτες να διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και πάλι στον πρωθυπουργό για την υπόθεση των υποκλοπών και για τα Τέμπη και ζήτησε από τις προοδευτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επόμενος σταθμός της προεκλογικής εκστρατείας του Αλέξη Τσίπρα είναι, σήμερα, το Ηράκλειο της Κρήτης. Απέναντι στα σενάρια για τη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού, στέκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος Απόψε θα πραγματοποιήσει την κεντρική πολιτική του ομιλία στο Θησείο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝ.ΑΛ. επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα και δεσμεύτηκε ότι, θα αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή, με στόχο τη συγκρότηση σταθερής κυβέρνησης, με ορίζοντα τετραετίας.

Να μην υποκύψουν οι πολίτες σε εκβιαστικά διλήμματα, ζήτησε, από την Πάτρα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος θα μιλήσει, απόψε, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, στην πλατεία Συντάγματος. Το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα απέκλεισε, σε σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη του, ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, σημειώνοντας πως τους θεωρεί όλους αναξιόπιστους.

Παράλληλα Άφησε υπαινιγμούς για το λογισμικό που επεξεργάζεται το αποτέλεσμα των εκλογών. ο Γιάννης Βαρουφάκης θα μιλήσει, απόψε, στην Πάτρα.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το τρίχρονο κοριτσάκι, το οποίο, ο πατέρας του, χθες, το παρέσυρε με το αγροτικό αυτοκίνητο του, κάνοντας όπισθεν για να ξεπαρκάρει, σε χωριό στην Κίσσαμο Χανίων. Η μικρή εξακολουθεί να βρίσκεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων του νοσοκομείου Ηρακλείου, με τους γιατρούς να κρίνουν την κατάσταση της υγείας της, πολύ σοβαρή, καθώς έχει υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μάλιστα λένε πως τα επόμενα δύο 24ωρα είναι κρίσιμα. Σε βάρος του 48χρονου πατέρας σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Μία ηλικιωμένη έχασες σήμερα νωρίς το πρωί, τη ζωή της, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο ημι-υπόγειο διαμέρισμα της, στο Αιγάλεω.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν άμεσα στο σημείο εντόπισαν την 82χρονη, χωρίς τις αισθήσεις της στο πλατύσκαλο. Η γυναίκα είχε λιποθυμήσει από τις έντονες αναθυμιάσεις, εξαιτίας των οποίων έχασε τη ζωή του και ο σκύλος της. Το αρμόδιο τμήμα της πυροσβεστικής έρευνα τα αίτια της Φωτιάς.

Στην Τουρκία τώρα, τις δυνάμεις τους ανασυντάσσουν τα δύο στρατόπεδα Ερντογάν και κιλιτσντάρογλου, ενόψει του Δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, στις 28 Μαΐου. Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε την στρατηγική που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, κάτι που θα κάνει σε λίγη ώρα, στην συνεδρίαση της και η συμμαχία των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έχει υποβάλει ενστάσεις για περισσότερες από 3.000 κάλπες.

Ο Ερντογάν τάχθηκε υπέρ της σταθερότητας και έδειξε ότι θα στοχεύσει στις ψήφους των εθνικιστών, δηλώνοντας ότι εφόσον επανεκλεγεί, ο ακροδεξιός σύμμαχος του, Μπαχτσελί, θα είναι και ο επόμενος πρόεδρος της τουρκικής Βουλής.

Από την άλλη στρατηγική της αντιπολίτευσης – σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι να καταστρέψει την αντίληψη που δημιούργησε ο Ερντογάν ότι, ο Κεμάλ κιλιτσντάρογλου είναι με το Φιλοκουρδικό κόμμα και την τρομοκρατία. Παράλληλα θα επιδιώξει να κερδίσει τις ψήφους των εθνικιστών που πήγαν στον Ιντζέ ενώ θα επισημάνει στους Τούρκους ψηφοφόρους πως, εάν επανεκλεγεί ο Ερντογάν θα υπάρξει μεγαλύτερη οικονομική κρίση και ακρίβεια.

Σύντομη ματιά τώρα και σε άλλα θέματα από τη διεθνή Επικαιρότητα, αρχίζοντας από τη σφοδρή κακοκαιρία στην Ιταλία, που έχει προκαλέσει, μέχρι στιγμής, τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων. Τα εναέρια πλάνα αποκαλύπτουν το εύρος της καταστροφής στην Ιταλία. Οι σφοδρές πλημμύρες, για δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες στις περιφέρειες Εμίλια-Ρομάνα και Μάρκε έχουν προκαλέσει θύματα και αγνοούμενους. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Η Ιταλική κυβέρνηση διέθεσε 10 εκατομμύρια ευρώ, για την αντιμετώπιση των πρώτων άμεσων αναγκών.

Τοποθετώντας σάκους με άμμο οι κάτοικοι της Βοσνίας,

 

ΝΤΑΒΟΡ ΜΠΟΖΙΝΟΒΙΤΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΡΟΑΤΙΑΣ

– Η Κλιματική αλλαγή δεν είναι ζήτημα μόνο για τους επιστήμονες,  δεν είναι θεωρητικό ζήτημα, ήδη βιώνουμε τις συνέπειες.

Τον Κώδωνα του κινδύνου, για την κλιματική αλλαγή κρούουν οι επιστήμονες και προετοιμάζουν την νότια Ευρώπη, για ένα καλοκαίρι υψηλών θερμοκρασιών και μεγάλης ξηρασίας. Ορισμένες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, υποφέρουν ήδη από έλλειψη νερού, τα αποθέματα υπογείων υδάτων έχουν εξαντληθεί οι αγρότες θα είναι η πρώτη που θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες.

Στην Γαλλία ο Νικολά Σαρκοζί καταδικάστηκε σήμερα, σε δεύτερο βαθμό, σε φυλάκιση τριών ετών, το ένα από τα οποία χωρίς αναστολή, για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής, μία κύρωση που είναι πρωτοφανής για ένα πρόεδρο της χώρας. Οι ίδιες ποινές επιβλήθηκαν στον δικηγόρο του Σαρκοζί και σε έναν πρώην υψηλόβαθμο δικαστή.

Ο Σαρκοζί θα μπορέσει να εκτίσει το ένα έτος της ποινής, χωρίς αναστολή που του επιβλήθηκε, εκτός φυλακής, φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Παράλληλα, το εφετείο στέρησε από τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, τα πολιτικά δικαιώματα του για τρία χρόνια, πράγμα που του Απαγορεύει να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί.

Να ρίξουμε τώρα και μία ματιά στο χρηματιστήριο της Αθήνας, Όπου ο γενικός δείκτης τιμών βρισκόταν πριν από λίγο, στις 1.138 ,36 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,17%.

Ήταν οι σημαντικότερες ειδήσεις, μέχρι και αυτή την ώρα.

Μπορείτε να δείτε το δελτίο μας και στο διαδίκτυο, στο antennaplus.gr,

O Νίκος Χατζηνικολάου θα είναι κοντά σας στις 6:45, με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

 

Καλό απόγευμα σε όλους.

Πηγή βίντεο: ant1news.gr
Πηγή: newsontime.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button