NewsΕπικαιρότηταΚόσμος

Aεροπορική τραγωδία στο Κίεβο (video)

O Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών που σκοτώθηκε στη συντριβή ελικοπτέρου μίλησε στο OPEN

Πριν περίπου πέντε μήνες ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι, που σκοτώθηκε σήμερα (18/1) στο Κίεβο όταν συνετρίβη ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε, είχε μιλήσει στο OPEN για την εκρηκτική κατάσταση στην χώρα που πλήττεται από τα ρωσικά χτυπήματα.

Ειδικότερα, μιλώντας στη δημοσιογράφο του OPEN, Αδαμαντία Λιόλιου, ο Μοναστίρσκι είχε αναφερθεί στον -με βάση τα έως τότε στοιχεία- αριθμό των νεκρών αμάχων κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Σύμφωνα με τα στα στοιχεία της αστυνομίας, 5.000 άμαχοι. Αλλά εγώ λέω αυτόν τον αριθμό με βάση μόνο την ταυτοποίηση σορών, με βάση τις εκταφές, τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών ερευνών για αμάχους που σκοτώθηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας. Αυτός ο αριθμός βέβαια δεν είναι ακριβής. Καταλαβαίνουμε ότι ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερος. Δεν έχουμε πρόσβαση στις κατεχόμενες περιοχές και καταλαβαίνουμε ότι μόνο στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν δεκάδες χιλιάδες άμαχοι», είχε σημειώσει.

Όσον αφορά στην πυραυλική επίθεση στο κέντρο της πόλης Βίνιτσα, που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2022, ο κ. Μοναστίρσκι είχε δηλώσει: «Μπορώ να πω ότι έγινε εγκληματική ενέργεια. Τις συνέπειες του τρομερού χτυπήματος και της φοβερής τραγωδίας, εσείς ειδικά η ίδια τα είδατε, τα αποτελέσματα ήταν ότι η μικρή Λίζα και άλλα παιδιά που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε αυτή την τραγωδία. Ήδη ξέρουμε ποιος έκανε το έγκλημα, ποιος σήκωσε τα αεροπλάνα, με ποιου εντολή απογειώθηκαν, ξέρουμε το πλήρωμα του αεροπλάνου και αυτά τα πρόσωπα θα λογοδοτήσουν».

 

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button