NewsΔελτίο ΝοηματικήςΕπικαιρότητα

ΑΝΤ1 News – Δελτίο στη Νοηματική 18/02/2023

ΑΝΤ1 News – Δελτίο στη Νοηματική

Εκφωνητής δελτίου: Λευτέρης Πράσινος

Μετάφραση νοηματικής: Γιώργος Στάθης

 

Κυρίες και Κύριοι, Καλησπέρα σας.

Τρείς άνθρωποι μεταξύ των οποίων ένα παιδί, ανασύρθηκαν, σήμερα, ζωντανοί, από τα ερείπια κτιρίου, στην Αντιόχεια της νότιο-ανατολικής Τουρκίας, 296 ολόκληρες ώρες, μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό. Κόντρα στις πιθανότητες, αυτά τα θαύματα ‘’τροφοδοτούν’’ με ελπίδα τους διασώστες, για την ανεύρεση κι άλλων επιζώντων. Ο Συνολικός αριθμός των νεκρών από το ‘’χτύπημα’’  του εγκέλαδου, σε Τουρκία και βόρεια Συρία, ξεπερνά πια τις 45.000.

 

Έχουν περάσει 11 μέρες, πλέον, από τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, στην Τουρκία και στην βόρεια Συρία. Νέα βίντεο ντοκουμέντα, από κάμερες κλειστού κυκλώματος, καταγράφουν τη δεύτερη καταστροφική δόνηση των 7,6 ρίχτερ. ‘’Φεύγουν τα κτίρια, λες και είναι φτιαγμένη από τραπουλόχαρτα. Κόσμος τρέχει να προφυλαχτεί σαν αλλοπαρμένος. 45.000 και πλέον άνθρωποι νεκροί. Και ενώ κάθε μέρα απελπίζονται οι διασώστες ότι, έχουν εξανεμιστεί λόγω του παρελθόντος χρόνου, αλλά και των συνθηκών οι ελπίδες, για την ανάσυρση ζωντανών, θαύματα γίνονται μπροστά στα μάτια τους.

300 περίπου ώρες μετά τα ‘’χτυπήματα’’ του εγκέλαδου στην Αντιόχεια, τρείς ακόμα άνθρωποι είδαν το φως της ημέρας.

Ανάμεσά τους και ένα παιδί. και στο Χατάι,  βρέθηκαν δύο ζωντανοί νοσηλευτές στα ερείπια νοσοκομείου. Είπαν πως τρέφονται με έντομα, λουλούδια, και χώμα.

ΤΑΧΑ ΕΡΝΤΕΜ – ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ.

Όταν  στάθηκα στα πόδια μου, έπεσα ξανά από τους μετασεισμούς. Κατάλαβα ότι ήταν μεγάλος σεισμός. Επτά με δέκα δευτερόλεπτα μετά, το σπίτι μας έπεσε. Δεν είχαν φτάσει στην πόρτα όταν μου έπεσαν τα μπάζα. Ακόμα και όταν τραβούσα το βίντεο. Αισθανόμουν τους μετασεισμούς, η στέγη σωριαζόταν πάνω μου… Ο λόγος που τράβηξα το βίντεο ήταν το ότι η στέγη έπεφτε βαριά όλο και περισσότερο πάνω μου, που νόμισα ότι θα πέσω να πεθάνω.

 

Νεκρός εντοπίστηκε όμως ο διεθνής ποδοσφαιριστής από την Γκάνα, ο 31 ετών, Κριστιάν Ατσού. Ο παίκτης της ‘’Χατάι Σπορ’’ βρέθηκε στα χαλάσματα 12ώροφης πολυτελούς πολυκατοικίας. Τον είχε ειρωνευτεί και η τύχη. Θα μπορούσε να είχε φύγει, από την πόλη, 5,5 ώρες πριν σειστεί η νοτιοανατολική Τουρκία.

 

Ματαίωσε το ταξίδι του, για να γιορτάσει, μαζί με την ομάδα, ένα γκολ. Οι υπηρεσίες πρόνοιας και μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγράφουν σοβαρά συμπτώματα μετατραυματικού άγχους,

όχι μόνο μεταξύ των σεισμοπαθών, που είδαν ζωές, και περιουσίες να αφανίζονται, αλλά και μεταξύ των πολιτών, που δεν επλήγησαν από τους σεισμούς, έχουν, όμως, επηρεαστεί από την ανθρωπιστική καταστροφή.

 

Ειδική μνεία στην Ελληνική βοήθεια προς την Τουρκία, έκανε μιλώντας σε φίλους της Νέας Δημοκρατίας, στο Μόναχο της Γερμανίας ο πρωθυπουργός, πλέκοντας το εγκώμιο της ΕΜΑΚ  ενώ έστειλε μήνυμα εκ νέου μήνυμα στην Άγκυρα.

 

‘’Κάποιοι έλεγαν πως θα έλθουν νύχτα στα νησιά μας,  τελικώς πήγαμε εμείς νύχτα, για να βοηθήσουμε’’, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. επιμένοντας ότι, η Αθήνα είναι ανυποχώρητη ως προς την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Καυστικώς ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα, πάνω στο τρακτέρ, στην Καρδίτσα και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε μείνει ίδιος και απαράλαχτος, λέγοντας ότι, τάζει χωρίς αντίκρισμα.

 

Ο Πρωθυπουργός στρέφει πια το ενδιαφέρον του, στο εσωτερικό, με την επόμενη περιοδεία του να είναι στα τέλη της εβδομάδας, σε Λάρισα και Γρεβενά. Σε προεκλογική ετοιμότητα βρίσκονται τα κόμματα, καθώς Το μόνο που απομένει, είναι να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ημέρα διεξαγωγής των πρώτων βουλευτικών εκλογών της απλής αναλογικής.

 

Σήμερα συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα ανάψει το ‘’πράσινο φως’’, για την τελική έγκριση των ψηφοδελτίων από την κεντρική επιτροπή. Μεγάλη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια θα έχει ο Στενός πυρήνας των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και πρόσωπα που συμβολίζουν το ‘’άνοιγμα’’ της Κουμουνδούρου, τόσο προς τα αριστερά όσο και προς το κέντρο. Ο Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε χθες τους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας, από όπου εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική στον πρωθυπουργό ότι μπροστά στον πανικό του επιχειρεί να εκβιάσει και να υπομονεύσει την εκλογική διαδικασία.

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, έθεσε ως στόχο ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να χαρακτηρίζει την απλή αναλογική ως ένα παράθυρο ευκαιρίας, για την συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας, Απέναντι στην αλαζονεία και τον καθεστωτισμό.

 

Την ερχόμενη Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για το ‘’Market Pass’’, όπως δήλωσε το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ‘’Στούντιο με Θέα’’, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας πως θα υπάρξει εξομάλυνση της αγοραστικής δύναμης.

 

Κληθείς να σχολιάσει παράδειγμα συνταξιούχου, που έμεινε έξω από τις μέχρι τώρα παροχές, είπε ότι, θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών. Για τα αναδρομικά έχουν ήδη υπάρξει ανακοινώσεις, έχουν αυξηθεί οι συντάξεις και όσοι δεν θα δούν αύξηση, θα δουν την εφάπαξ ενίσχυση των 250 ευρώ, είπε ο Υπουργός Επικρατείας.

 

Ανέφερε πως υπάρχει στρέβλωση σχετικά με τους πλειστηριασμούς, τονίζοντας ότι, η απόφαση του Αρείου Πάγου Δεν έχει αλλάξει τις παραμέτρους για τους πλειστηριασμούς, αλλά για τον διαχειριστή. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης σχολίασε ως ‘’ιλαρή’’ την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ, για ‘’κατακρεούργηση της μεσαίας τάξης’’.

 

Τουλάχιστον 15 γυναίκες κρατούσε φυλακισμένες σε ξενοδοχείο της Αθήνας, διεθνές κύκλωμα σωματεμπορίας, το οποίο εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής, σε συνεργασία με την Αμερικανική Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας. Σύμφωνα με την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος προσέγγιζαν, μέσω κλειστής διαδικτυακής εφαρμογής και τελικά έπειθαν γυναίκες από τη Λατινική Αμερική να έρθουν στην Ελλάδα, με υποσχέσεις για υψηλές αμοιβές και πλούσια ζωή.

Στην ουσία όμως της περιόρισαν σε ξενοδοχεία και της υποχρέωναν σε ερωτικά ραντεβού, έναντι αμοιβής.

Ώς ‘’εγκέφαλος’’ του κυκλώματος θεωρείται ένας 37χρονος, ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρίας στη χώρα μας. Τα ερωτικά ραντεβού κλείνονταν μέσω ιστοσελίδας που είχε δημιουργήσει το κύκλωμα. Συνελήφθησαν οκτώ μέλη του, Έλληνες και αλλοδαποί, ανάμεσά τους και ο 37χρονος φερόμενος ως ‘’εγκέφαλος’’.

 

Στην δημοσιότητα δόθηκε, χθες το βράδυ, το σχέδιο της κοινής υπουργικής απόφασης, το οποίο καθορίζει, τις μισθολογικές απολαβές των καλλιτεχνών, αλλά και ορισμένα ζητήματα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνών και του θεάματος μελετούν τη συγκεκριμένη Κ.Υ.Α. και σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη αντίδραση είναι ότι, ναι μεν λύνει κάποια θέματα που αφορούν, κυρίως στις μισθολογικές απολαβές, και στα εκπαιδευτικά ζητήματα, ωστόσο, υπάρχουν ‘’γκρίζες ζώνες’’ που θα συζητηθούν στις συνελεύσεις των Σωματείων. Το σχέδιο το οποίο συντάχθηκε από τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Πολιτισμού αναφέρει πως δημιουργείτε ειδική μισθολογική κλίμακα καλλιτεχνικού έργου, η οποία θα περιλαμβάνει 19 ειδικότητες, με τον μισθό της πρώτης κατηγορίας ο βασικός δηλαδή μισθός να ανέρχεται σε 1037 ευρώ, με δυνατότητα μισθολογικής εξέλιξης.

 

Ταυτόχρονα το σχέδιο Αναφέρει ότι, θα υπάρχει ισότιμη μισθολογική αντιμετώπιση όλων των αποφοίτων δραματικών σχολών και σχολών χορού, ανεξάρτητα από το έτος αποφοίτησης τους.

 

Και σε αυτό το σημείο, το δελτίο  ολοκληρώθηκε.

Μπορείτε να το δείτε και στο διαδίκτυο. στον antennaplus.gr

Η Ρίτσα Μπιζόγλη θα είναι κοντά σας, στις 6:45 με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

καλό απόγευμα σε όλους.

 

 

Πηγή βίντεο: ant1news.gr

Πηγή: newsontime.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button