NewsΕλλάδαΕπικαιρότηταΠολιτική

ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ Ο θηλυκός Πολάκης των social media.

O βίος και η πολιτεία της «εθνικής θυγατέρας» που ξεκατινιάζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - Μέγα ερώτημα με ποιον δεν έχει τσακωθεί

H τελευταία αήθης επίθεση της Έλενας Ακρίτα κατά της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο μιας μακριάς λίστας διαδικτυακών επιθέσεων στους πάντες και προφανώς όπως δείχνει η μέχρι τώρα στάση της, είναι αποφασισμένη να τσακωθεί με όλο τον κόσμο. Οι καθημερινές αναρτήσεις της στο διαδίκτυο πυροδοτούν ξανά και ξανά κόντρες, καθώς δεν αφήνει τίποτα επί της δημόσιας σφαίρας να περάσει ασχολίαστο. Προφανώς έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα για όσα θεωρεί… κακώς κείμενα. Ωστόσο, το δηκτικό και ειρωνικό ύφος των κειμένων της και οι άστοχες έως προσβλητικές και ενίοτε χυδαίες παρατηρήσεις που συχνά πληκτρολογεί προσβάλλουν την τιμή και θίγουν την υπόληψη δημόσιων προσώπων. Βεβαίως, αν και η Ακρίτα πιστεύει ότι μπορεί να προσβάλλει τον οποιονδήποτε, δεν φαίνεται να είναι το ίδιο ανεκτική στη σκληρή κριτική, καθώς έδειξε ιδιαιτέρως θιγμένη όταν η δημοσιογράφος Σοφία Γιαννακά τη χαρακτήρισε «η εθνική μας χωροφύλαξ».

«Κατίνα και κουτσομπόλα»

Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζει απτόητη να κουνάει απαξιωτικά το δάχτυλο μπροστά στα πρόσωπα όσων μπαίνουν στο στόχαστρό της. Βέβαια η ίδια περιγράφει τον εαυτό της ως… ασυμβίβαστη και περήφανη, επειδή όπως λέει ποτέ δεν μασάει τα λόγια της και προφανώς πιστεύει ότι εκτελεί κάποιο χρέος. Αυτοί όμως που έχουν πέσει θύματά της έχουν διαφορετική άποψη. «Κατίνα και κουτσομπόλα» την αποκάλεσε κατά το παρελθόν η κόρη του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης τη χαρακτήρισε «ένα κοινό ψώνιο που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της», ενώ ο πανεπιστημιακός Γιώργος Βέλτσος την έχει πει «θορυβώδη κυρία των social media».

Είναι άφθονα τα παραδείγματα αναρτήσεών της που έχουν προκαλέσει «πόλεμο», καθώς είναι γεμάτα απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Και δυστυχώς είναι ουκ ολίγοι όσοι έχουν πέσει θύματα της κακεντρέχειάς της. «Μπαίνουν σε ένα μπαρ τρεις άνθρωποι και ένας Μπογδάνος», έχει γράψει για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ενώ για τον Άδωνι Γεωργιάδη έχει ποστάρει το εξής: «Ο πρώην πωλητής νανογιλέκων με υφάκι εμείς τα χτίσαμε αυτά τα μαγαζάκια».

Μάλιστα, σε συνέντευξή της εκείνη την εποχή η κ. Ακρίτα αναφερόμενη στις κόντρες της με τον τότε βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη το 2020, είχε πει: «Αν ανοίξω διάλογο με ένα τέτοιο είδος ανθρώπου παίζω το παιχνίδι του. Επειδή μπορώ να έχω καλούς δικηγόρους και να πάω μια ιστορία μέχρι το τέλος θα τους πατήσω κάτω. Τη θρασυδειλία την αντιμετωπίζω έτσι».

Dress code αποτροπιασμός

Βεβαίως, δεν γλίτωσε από τα φαρμακερά βέλη της ούτε και η ντυμένη με ολόσωμη μαύρη φόρμα Νίκη Κεραμέως που πήγαινε σε κηδεία. Ο… dress code αποτροπιασμός της Ακρίτα εκφράστηκε στο ποστ: «Με αγριεύει πολύ. Σοβαρά τώρα. Δυστοπία». Είχε προηγηθεί βεβαίως το «στόλισμα» στον Μάρκο Σεφερλή για «το ήθος του trash» που θα έφερνε στο «Παλλάς». Και ταυτόχρονα η εκδήλωση συμπαράστασής της στις «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που έχουν υποφέρει αγρίως από μια κάκιστα εννοούμενη σάτιρα», εννοώντας τα επιθεωρησιακά νούμερα του ηθοποιού στο «Δελφινάριο».

Για ένα άρθρο του για τον εκλιπόντα Θάνο Μικρούτσικο στο στόχαστρο της κριτικής της είχε μπει και ο Χρήστος Χωμενίδης, για τον οποίο εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι το σοφό παιδί θα συμβάλει με ζέση και ενθουσιασμό στους νέους ενθουσιασμούς της υπό διαμόρφωσιν ιδεολογίας του Μπογδανισμού και του Τζημερισμού». Βεβαίως, ούτε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα στάθηκε τυχερή, καθώς κι αυτή με τη σειρά της είχε πέσει στα νύχια της Ακρίτα, μιας και υπέπεσε στο… ατόπημα να μιλήσει για τον Καρυωτάκη σε επίσκεψή της ως υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ στην Πρέβεζα την Πρωτομαγιά του 2019. Αποτέλεσμα ήταν να κάνει στην κ. Φλέσσα μια μακροσκελή… διδασκαλία η οποία τελείωνε με το ειρωνικό σχόλιο: «Τελικώς και οι κάργιες και τ’ αηδόνια πολύ σκατόπουλα απεδείχθησαν, πάει, τους ρημάξανε τους ποιητές μας. Αυτά τα ολίγα, αγαπητή κυρία, καλή επιτυχία να ευχηθώ στον άοκνο αγώνα σας για την παιδεία και τον πολιτισμό στην Ελλάδα μας. #μαςτηζητάνεκιαπόάλλεςχώρες».

«Οχετός» κατά Μανωλίδου.

Μέσα στη βιασύνη της να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω, ήρθε ο… οχετός για fake τιτίβισμα που αποδόθηκε στην Ευγενία Μανωλίδου τον Απρίλιο του 2020. Στην επίμαχη ανάρτηση η κ. Μανωλίδου φέρεται να δηλώνει ότι ακολούθησε τον οικονομικό οικογενειακό προγραμματισμό του Άδωνι Γεωργιάδη και πέρασε η οικογένεια για επτά ημέρες με 38,40 ευρώ μαζί με το σούπερ μάρκετ λέγοντας: «Χωρίς να στερηθούμε τίποτα.

Αν θέλουμε μπορούμε». Η υποτιθέμενη ανάρτηση της κυρίας Μανωλίδου, μέχρι να αποδειχθεί ότι ήταν fake, σχολιάστηκε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς από την Ακρίτα. «Αν ήταν μια άσχετη θα το θεωρούσαμε αστείο. Είναι όμως η γυναίκα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Η κυρία αυτή παπαρολογεί αυτάρεσκα σε μια Ελλάδα που έχει γονατίσει. Ντροπή. Μόνο».

Ο κ. Γεωργιάδης όταν ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο μήνυμα είπε: «Αισθάνομαι ότι γινόμαστε ζούγκλα! […] Δεν μπορεί να διακινεί ψεύτικα tweets, να υβρίζει ανθρώπους και αντί να ζητά συγγνώμη να συνεχίζει να υβρίζει». Βεβαίως, όταν ώρες αργότερα κατάλαβε ότι επρόκειτο για fake tweet διέγραψε την ανάρτησή της και ζήτησε… μισή συγγνώμη από την Ευγενία Μανωλίδου και τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς αμέσως μετά επιφύλασσε νέους χαρακτηρισμούς για τη μουσικό, με αναφορές σε τηλεπαιχνίδι που είχε παρουσιάσει στο παρελθόν.

Ποστ γεμάτα χολή και προσβολές

Τον Ιανουάριο του 2020, η «εθνική μας θυγατέρα» Έλενα Ακρίτα ξέσπασε κατά της Μαρίας Δαμανάκη
μόνο και μόνο γιατί είχε ακουστεί η υποψηφιότητάς της για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τότε είχε βγάλει τη χολή της γράφοντας: «Είναι μια έξοχη επιλογή που συσπειρώνει όλους τους Έλληνες: δεν τη θέλει κανείς».

Στην αγωνία της να προλάβει να εκτοξεύσει όλα τα βέλη από τη φαρέτρα της δεν έλειψαν και τα μαθήματα δεοντολογίας και στην Έλλη Στάη. «Οι δημοσιογράφοι δεν χαριεντιζόμαστε κατ’ αυτόν -ή κατ’ ουδένα- τρόπο με τους πολιτικούς», πόσταρε και η «καμπάνα χτυπούσε» για τη γνωστή δημοσιογράφο που έκανε το… λάθος να φωτογραφηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο πριν του πάρει συνέντευξη. Όπως ήταν αναμενόμενο, άστραψε και βρόντηξε η Έλενα, με αποτέλεσμα να γράφει στον «τοίχο» της: «Έρωτας χωρίς ανταπόκριση αν κρίνουμε από το ύφος του; Μετά απ’ αυτό πώς θα του πάρει συνέντευξη;».

Βεβαίως δεν χαρίστηκε ούτε σε καταξιωμένους και σχετικά μεγάλης ηλικίας συναδέλφους της, καθώς έχει γράψει με ιδιαιτέρως προσβλητικό ύφος ότι αφού «φίλησαν κατουρημένες ποδίτσες», μετά το «καρασυμπλεγματικό τους εγώ αναδύεται στην επιφάνεια και φτύνουν στα μούτρα των άλλων όλα τα σκατά που κατάπιαν μέχρι ν’ ανέβουν την ανεμόσκαλα». Πιθανόν, όμως, ως αυτόκλητος υπερασπιστής των ηθών του επαγγέλματος και απογοητευμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ -τον οποίο καθ’ ομολογία της ψήφισε και το 2015 και το 2019- απέρριψε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να θέσει υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή το 2019.  Αρνήθηκε λέγοντάς του: «Καλύτερα ψαράς παρά ψάρι».

Ακτιβισμός από τον καναπέ.

Βεβαίως τα επικριτικά σχόλια κατά της Μαρέβας Γκραμπόφσκι έχουν παρελθόν. Όταν η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε δώσει συνέντευξη στους «Financial Times» τον Νοέμβριο του 2020, την είχε «στολίσει» κανονικά: «Σε μια Ελλάδα υπό κατεδάφισιν, η σύζυγος του πρωθυπουργού μάς μιλάει για το μαϊκρονίντλινγκ στου Χάροντς».

Μεταξύ των… θυμάτων που άφηνε στο διάβα της ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για άρθρο του. Του έσυρε τα εξ αμάξης για «τις μίζες του Τσοχατζόπουλου, το φαγοπότι με τα δημόσια έργα και το τρελό γλέντι με τα εξοπλιστικά προγράμματα, το χρηματιστήριο και την παράδοση του Οτσαλάν». Δεν παρέλειψε επίσης να τον «σφυροκοπήσει» γράφοντας ότι «η μεγαλομανία σας -ασορτί με αυτήν της Γ. Αγγελοπούλου- βούλιαξε τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004».

Ο ψηφιακά οργισμένος ακτιβισμός της είχε εκτονωθεί από τον καναπέ της χλευαστικά προς τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας όταν είχε ασθενήσει από Covid, με τη μακάβρια χαριτωμενιά:
«Αρρώστησε ο Αμβρόσιος από κορονοϊό. Μην τον φτύνετε, θα κολλήσετε». Έκτοτε, και αφού δεν πήρε χαμπάρι ούτε την τραγωδία στο Μάτι, το κότερο, τα βοσκοτόπια, τον αψύ Σφακιανό Πολάκη κ.λπ.,
έφτασε ο Δεκαπενταύγουστος του 2019 για να αφυπνιστεί το ραντάρ της υβριστικής γραφίδας της. Επ’ ευκαιρία τότε του εορταστικού μηνύματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πια Αλέξη Τσίπρα, το οποίο ελαφρώς παρέκκλινε προς θρησκευτικές ατραπούς, η κυρία Ακρίτα τον στηλίτευσε με το τηλεγραφικό σχόλιο: «Αλέξη εσύ; #Καμμένε_λείπεις».

«Τι έκανες τα δύο εκατ. ευρώ»

Βεβαίως δεν χαρίστηκε και στην κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα μπλέκοντας χωρίς εξουσιοδότηση στα ενδοοικογενειακά της και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλιακά να διαφυλάξει το κύρος του Μίκη. «Τι έκανες τα δύο εκατομμύρια ευρώ που σου έδωσε ο πατέρας σου από πώληση ακινήτου πριν από τρία χρόνια. Πώς τα ξόδεψες; Πώς διαχειρίζεσαι τα πνευματικά δικαιώματα, όταν μόνο από το συρτάκι του Ζορμπά θα μπορούσαν να ζήσουνε τρεις γενιές;». Όπως ήταν αναμενόμενο, τα αποστάρισμάτα της προκάλεσε την οργή της κόρης του Μίκη, που αποκάλεσε την Ακρίτα.

«Kατίνα και κουτσομπόλα».

Ούτε όμως και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου γλίτωσε από τα πυρά της τον Ιούλιο του 2020. Αφορμή κάποιες αναρτήσεις του στο Twitter, με την Ακρίτα να σχολιάζει καυστικά: «Γλυκούλες καλημέρες από τον τέως σύμβουλο επικοινωνίας και Τύπου της ΝΔ κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

Πάντα τέτοια και πάντα τέτοιους να ευχηθώ ολοψύχως στη Νέα Δημοκρατία…». Από την πλευρά του ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου «σήκωσε το γάντι» και ανταπάντησε στην Έλενα Ακρίτα: «Ψάχνουν στο
2014 και το 2016. Τότε που με είχε στοχοποιήσει όλο το “συστηματάκι”. Κάποια εσωτερική ανάγκη τους σπρώχνει πίσω. Αλλά με βαριά νοσούσες περιπτώσεις θυγατέρων δεν ασχολούμαι. Ανθρωπιστικοί
λόγοι γαρ. Εύχομαι περαστικά».

Το «ραντεβού στα… γουναράδικα»

Επίσης τον Δεκέμβριο του 2022 η κόντρα της με την Αφροδίτη Μάνου οδήγησε την τελευταία να προσχωρήσει σε εξώδικο διαμαρτυρίας στο Twitter και να γράφει χαρακτηριστικά πως «εγώ δεν υπογράφω δήλωση μετανοίας για τις πολιτικές και κοινωνικές μου απόψεις. Καλή αντάμωση στα γουναράδικα της Ευελπίδων, λοιπόν».

Η αντιπαράθεση των δύο γυναικών ξέσπασε με μία ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, στην οποία ανέφερε πως έχει υπάρξει εθελόντρια στην «Κιβωτό του Κόσμου» και έχει θαυμάσει τον πατέρα Αντώνιο για το έργο του. «Τον εκτιμούσα και τον εμπιστευόμουν. Έκανα λάθος; Έπεσα έξω; Δεν ξέρω… Περιμένω κι εγώ όπως όλοι μας να ολοκληρωθεί η έρευνα», είχε αναφέρει η Ακρίτα.

Στους ισχυρισμούς αυτούς είχε απαντήσει η Αφροδίτη Μάνου με μια αιχμηρή τοποθέτησή της: «Να υποθέσουμε τώρα, Έλενα (Ακρίτα), ότι ήσουνα συνένοχη του κατηγορούμενου ως παιδόφιλου ιερωμένου; Ότι τον κάλυπτες και ότι όλος ο πολιτικός χώρος που υποστηρίζεις είσαστε παιδόφιλοι και πορνοβοσκοί; […] Τι γρήγορα που ξεθωριάζει η “αλήθεια” τη σήμερον ημέρα…».

Η κόντρα των δύο γυναικών συνεχίστηκε, καθώς η Ακρίτα με νέα ανάρτησή της απάντησε στα όσα έγραψε για εκείνη η Μάνου. «Έγραψα ότι υπήρξα εθελόντρια στην “Κιβωτό του Κόσμου”. Έγραψε αυτό. Μη γίνεις ποτέ Αφροδίτη Μάνου. Μην κάνεις ποτέ το παιδί σου σαν την Αφροδίτη Μάνου», ανέφερε η δημοσιογράφος, μια φράση που έβγαλε την Αφροδίτη Μάνου από τα ρούχα της.

«Ασαπέρα αγόρι μου»

Μία ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα αναφορικά με τη συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες τον Ιανουάριο που μας πέρασε, μετά από πρωτοβουλία του Κασσελάκη, έφερε την οργισμένη αντίδραση της Έλενας Ακρίτα. «Δεν σας καλεί για να περάσετε τούφα όπως έχετε συνηθίσει προφανώς για να αντιδράτε έτσι», ανέφερε μεταξύ άλλων το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με τη βουλευτή του κόμματος να… σηκώνει το γάντι και να απαντά. «Δεν μας παρατάς, ρε Καρανίκα. Ασχολήσου με τα πόδια της Μενεγάκη κι άσε μας ήσυχους. Που τόσους μήνες με τη διάσπαση, έχουμε ξεσκιστεί στη δουλειά και θα μας την πεις κι από πάνω. Ασαπέρα αγόρι μου», έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook, λίγη ώρα μετά το μήνυμα του Καρανίκα. Βεβαίως, ο κατάλογος δεν έχει τέλος, γιατί το ερώτημα δεν είναι με ποιον έχει τσακωθεί αλλά με ποιον δεν έχει τσακωθεί…

political.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button