google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Υποκλοπές: Στη Βουλή θα καταθέσουν Δημητριάδης, Μπίτζιος, Λαβράνος & Ντίλιαν. | newsontime.gr
Home » , » Υποκλοπές: Στη Βουλή θα καταθέσουν Δημητριάδης, Μπίτζιος, Λαβράνος & Ντίλιαν.

Υποκλοπές: Στη Βουλή θα καταθέσουν Δημητριάδης, Μπίτζιος, Λαβράνος & Ντίλιαν.

Written By news on Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 | 8:54 μ.μ.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των υποκλοπών καθώς στη βάσανο των ερωτήσεων των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα υποβληθούν τελικά για πρώτη φορά οι κ.κ. Λαβράνος, Μπίτσιος και Ντίλιαν, τα πρόσωπα δηλαδή που φέρονται να έφεραν το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator στην Ελλάδα.

Ενώπιον της Επιτροπής θα βρεθεί και ο πρώην Γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής συμφώνησε να βρεθούν ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τα πρόσωπα που φέρονται να έχουν πρωταγωνιστήσει στην έλευση και λειτουργία στην Ελλάδα του κέντρου των παράνομων παρακολουθήσεων.

Εντός του μηνός

Το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα βρεθεί εκ νέου στην επιτροπή Θεσμών ο άλλοτε εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο άνθρωπος που σύμφωνα με «Το ΒΗΜΑ» αποτέλεσε τη γέφυρα ώστε το Predator να έρθει στην Ελλάδα μέσω των εταιρειών που φέρονται να έστησαν οι επιχειρηματίες Γιάννης Λαβράνος, Φέλιξ Μπίτζιο και ο ισραηλινός πρώην πράκτορας και ιδρυτής της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Intellexa, Ντίλιαν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρέφει τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις επιθέσεις στο πρόσωπό του μετά τις νέες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις υπουργών της κυβέρνησής του, των συζύγων τους αλλά και επιχειρηματιών.

«Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στον βούρκο. Θα πούμε όχι σε αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν πίσω».

«Ο πρωθυπουργός που έχει ρίξει τη χώρα, αλλά και την ίδια του την κυβέρνηση, στον βούρκο των υποκλοπών. Ο πρωθυπουργός που συνεχίζει να κρύβεται σε Ελλάδα και Ευρώπη για το παρακράτος του. Αυτός ο άνθρωπος έχει το θράσος να αποκαλεί τις άθλιες πολιτικές του «δημιουργική πρόταση», ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εμφανίστηκε τώρα πιεστικός προς τη Δικαιοσύνη να κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση δε θα επιτρέψει να ανακοπεί η θετική πορεία της χώρας στην οποία, όπως είπε, συντελείται κοσμογονία.

«Δεν έχουμε δικαίωμα η κοσμογονία που συντελείται να μείνει στη μέση. Να σκιαστεί αρχικά και να διακοπεί στη συνέχεια».

Μήνυση από Γεροβασίλη

Η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για κατασκοπεία μετά και τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα «Documento» του ονόματός της σε λίστα παρακολουθούμενων με Predator.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έριξε το γάντι και στους «γαλάζιους» υπουργούς που βρίσκονται στην ίδια λίστα να πράξουν το ίδιο.

«Είμαι βέβαιη ότι στη χώρα έχει στηθεί ένα δίκτυο κατασκοπείας. Τα μηνύματα λένε ότι αυτό στήθηκε και λειτούργησε με επίκεντρο συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού της χώρας».

Η σύγκρουση αναμένεται σφοδρή μεταξύ των πολιτικών αρχηγών κατά τη συζήτηση της νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για την καθολική απαγόρευση των παράνομων λογισμικών και τις προϋποθέσεις άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου πολιτικών προσώπων την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.Πηγή : megatv.com
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου