google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ποια είναι η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι. | newsontime.gr
Home » , » Ποια είναι η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

Ποια είναι η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

Written By news on Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 | 3:41 μ.μ.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αυτό που χαρακτηρίζει την 45χρονη Τζόρτζια Μελόνι που αναμένεται να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας, είναι το σύνθημα "Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια". Άλλωστε συστήνεται ως "γυναίκα, μητέρα, Ιταλίδα, χριστιανή" με αυτή τη σειρά, όπως της αρέσει να λέει.

Σε ένα βίντεο που τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα μεταξύ υποστηρικτών της στην Ιταλία και θαυμαστών της ανά τον κόσμο, αναδεικνύεται ακριβώς αυτό. Το βίντεο είναι υποτιτλισμένο στα αγγλικά και αυτό που παρουσιάζει η Μελόνι ως πυρήνα του προγράμματός της είναι ότι "δεν θέλουμε να μας περιορίσουν σε αριθμούς, να μας ξεριζώσουν την ταυτότητά μας και να γίνουμε σκλάβοι των κερδοσκόπων".

Το όνειρο της Μελόνι: "Να αναβιώσουμε την Ιταλία"

Στα πρώτα λόγια που απηύθηνε στους οπαδούς της, η Μελόνι μίλησε για την αναβίωση της Ιταλίας:

 

"Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη σε όλους τους αγωνιστές, επικεφαλής ομάδων, υποστηρικτές μας και σε κάθε άνθρωπο που -τα τελευταία χρόνια- συνέβαλε στην πραγματοποίηση του ονείρου μας, προσφέροντας καρδιά και ψυχή με αυθόρμητο και χωρίς να επιζητεί όφελος τρόπο.

 

Σε αυτούς που, παρά τις δυσκολίες και τις πιο σύνθετες στιγμές, έχουν μείνει σταθεροί στις θέσεις τους, με πεποίθηση και γενναιοδωρία. Αλλά, πάνω απ' όλα, είναι αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν και πάντα πίστευαν σε εμάς.

Δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη σας. Είμαστε έτοιμοι να αναβιώσουμε την Ιταλία".

Αλλά ποια είναι η Ιταλία που θέλει να αναβιώσει η μικρότερη κόρη μιας οικογένειας από τη Ρώμη που διαλύθηκε όταν ο λογιστής πατέρας κυνήγησε το τυχοδιωκτικό όνειρό του μέσα στο γιοτ Cavallo Pazzo (Crazy Horse) με προορισμό στα Κανάρια Νησιά ακολουθώντας την ερωμένη του; Η Τζόρτζια δεν του συγχώρεσε ποτέ, και στην είδηση του θανάτου του, πριν λίγα χρόνια, είχε να πει: "δεν αισθάνομαι τίποτα, ούτε μίσος". Μια κρίσιμη λεπτομέρεια από το οικογενειακό μυθιστόρημα, ότι ο πατέρας της δεν ήθελε δεύτερο παιδί και είχαν συμφωνήσει με τη μητέρα της να κάνει άμβλωση. Εκείνη στο δρόμο για την κλινική, άλλαξε γνώμη και κράτησε την Τζόρτζια, όπως μεταφέρεται σε αφιερώματα για την Μελόνι.

Η μάνα της οικογένειας, η Άννα, μια παραδοσιακή Σικελή, παχύσαρκη και συντηρητική, έκανε τα πάντα για τις κόρες της, τη μεγαλύτερη Αριάννα και τη μικρότερη Τζόρτζια, μεγαλώνοντας τες φτωχικά σε μια εργατική συνοικία της Ρώμης.

Ποια είναι η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι: Η 45χρονη οπαδός του Μουσολίνι που μεγάλωσε χωρίς πατέρα

Φωνογραφημένη με τη μητέρα και την αδελφή της.

Και πού κατέληξε: Στο να βρει καταφύγιο η 15χρονη Τζόρτζια στο κόμμα των ιδεολογικών κληρονόμων του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Η ίδια λέει ότι γράφτηκε στη Νεολαία του "Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος" οργισμένη από τις δολοφονίες δύο Εισαγγελέων που μάχονταν κατά της μαφίας, γεγονότα που είχαν συγκλονίσει την Ιταλία και τότε θεώρησε το νεοφασιστικό κόμμα ως το μόνο αδιάφθορο από όλα τα πολιτικά κόμματα.

Παίρνει αποστάσεις από τις φασιστικές της ρίζες

Σήμερα, παίρνει αποστάσεις από τις φασιστικές ρίζες της: "Στο DNA των "Αδελφών της Ιταλίας" δεν υπάρχει νοσταλγία για τον φασισμό, τον ρατσισμό ή τον αντισημιτισμό. Υπάρχει αντίθετα μια απόρριψη κάθε δικτατορίας: παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος", έλεγε το καλοκαίρι στο βρετανικό Specator.

 

Τι γίνεται όμως με τα μέλη του κόμματός της που έχουν φωτογραφηθεί να κάνουν τον φασιστικό χαιρετισμό; "Είναι μια μικρή μειοψηφία", λέει. "Πάντα έλεγα στους επικεφαλής των ομάδων του κόμματός μου, ακόμη και σε εσωτερικά σημειώματα, να ασκούν τη μέγιστη δυνατή αυστηρότητα με οποιαδήποτε εκδήλωση ανόητης νοσταλγίας, γιατί αυτοί που νοσταλγούν τον φασισμό δεν μας χρησιμεύουν. Είναι μόνο οι χρήσιμοι ηλίθιοι της αριστεράς".

 

Οι αντίπαλοί της όμως υποστηρίζουν ότι κανείς δεν θα πιστέψει ότι τα "Αδέλφια για την Ιταλία" δεν έχουν καμία σχέση με τον φασισμό μέχρι να αφαιρέσει την τρίχρωμη φλόγα - το παλιό σύμβολο του μουσολινικού κόμματος- από το έμβλημα του κόμματος. Γιατί δεν το κάνει;

 

"Η φλόγα στο έμβλημα των "Αδελφών της Ιταλίας" δεν έχει καμία σχέση με τον φασισμό, αλλά είναι η αναγνώριση της πορείας που έκανε η δημοκρατική δεξιά στην ιστορία της δημοκρατίας μας. Και είμαστε περήφανοι για αυτό", είναι η απάντηση που προτιμά να δίνει.

 

Πρόσφατα η Μελόνι κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία της. Στο πολυσέλιδο βιβλίο της αφιερώνει λίγες σειρές στο κεφάλαιο φασισμός. Γράφει: "Δεν φοβάμαι να επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι δεν πιστεύω στη λατρεία του φασισμού" και περιγράφει τους αντισημιτικούς νόμους του Μουσολίνι του 1938 ως "απεχθείς". Σε ερώτηση δημοσιογράφων γιατί τόσο μικρή αναφορά στον φασισμό, η απάντηση που δίνει είναι: "Είναι κάτι που δεν μου ανήκει". Το ερώτημα είναι, ποιος την πιστεύει.

Μουσολίνι: "ένας καλός πολιτικός"

Το μακρινό πια 1996 ωστόσο, δεν είχε κανένα πρόβλημα να υποστηρίζει στη γαλλική τηλεόραση, που από νωρίς είχε εντοπίσει τη νεαρή που ανέβαινε στην ιταλική ακροδεξιά, ότι ο Μουσολίνι ήταν "ένας καλός πολιτικός".

Η πολιτική της ανέλιξη

Στο σχολείο διέπρεψε, αλλά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πάει στο πανεπιστήμιο και αντ' αυτού εργάστηκε ως μπέιμπι σίτερ, νταντά, σερβιτόρα σε μπαρ, πωλήτρια και δημοσιογράφος, πριν γίνει πολιτικός πλήρους απασχόλησης.

Το 2006, η Μελόνι στα 29 της, θα γίνει η νεότερη αντιπρόεδρος του ιταλικού κοινοβουλίου και το 2008, στα 31 της, η νεότερη υπουργός, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Νέας Γενιάς στην τελευταία κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

melono figlia

Η Μελόνι είναι μητέρα της 6χρονης Ζινέβρα και δηλώνει ότι "ποτέ" δεν θα έκανε άμβλωση, παρότι υποστηρίζει τον νόμο περί αμβλώσεων της Ιταλίας που το επιτρέπει έως και την 90η μέρα της κύησης. Η ίδια δεν είναι παντρεμένη με τον πατέρα της κόρης της, έναν τηλεοπτικό δημοσιογράφο στα κανάλια του Μπερλουσκόνι, γιατί αν και πιστεύει στις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες, εκείνος δεν συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις.
Πηγή : thetoc.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου