google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επίθεση με βιτριόλι: Πώς αξιολογούν οι επιστήμονες την επίθεση. (video) | newsontime.gr
Home » , , » Επίθεση με βιτριόλι: Πώς αξιολογούν οι επιστήμονες την επίθεση. (video)

Επίθεση με βιτριόλι: Πώς αξιολογούν οι επιστήμονες την επίθεση. (video)

Written By news on Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 | 1:38 π.μ.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Στέλιος Στυλιανίδης, καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, προσπαθώντας να ρίξει «φως» στον ψυχισμό της 35χρονης και στο τι την οδήγησε στην αποτρόπαιη πράξη.

Αναλυτικά η συνέντευξη, έχει ως εξείς.

Παρουσιάστρια Κεντρικού δελτίου Ειδήσεων τού MEGA.

Έχουμε συνδεθεί κυρίες και κύριοι, με τον κύριο Στέλιο Στυλιανίδη, ψυχαναλυτή, και καθηγητή κοινωνικής ψυχιατρικής, στο τμήμα ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, να μας βοηθήσετε να καταλάβουμε κύριε καθηγητά τον ψυχισμό της 35χρονης, πως οδηγείται ένας άνθρωπος σε μία τέτοια πράξη χωρίς να βρίσκεται σε κατάσταση εν θερμώ,

Στέλιος Στυλιανίδης: ψυχαναλυτής.

Ό σχεδιασμός της πράξης σε σχέση με αυτό που έγινε έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, λέγατε πριν στο ρεπορτάζ για τα Social media, πιστεύω ότι τα Social media, είναι γεμάτα από εκδηλώσεις φθόνου, καταστροφικότατας, παράνοιας, με αυτήν την εικόνα των stokers, που περιγράφεται, θα έλεγα ότι δεν μπορώ να κάνω  τηλεδιάγνωση, είναι σαφές, πρέπει να εξετάσει κανείς αυτή την γυναίκα ψυχιατρικά, κάτω από συνθήκες κανονικής κλινικής εξέτασης, ωστόσο μπορώ να εικάσω, να υποθέσω, δύο τρία πράγματα για να απαντήσω στο ερώτημά σας.

Πρώτον, ότι μάλλον, πρόκειται για μια σοβαρή διαταραχή προσωπικότητας, αυτό που λέμε αντικοινωνική ψυχοθεραπευτική προσωπικότητα, που διακρίνεται από συναισθηματική σκληρότητα, έλλειψη σεβασμού απέναντι σε οποιοδήποτε κανόνα, και κυρίως, πολύ μεγάλη ανικανότητα να βιώσει, και ενοχή, και την παραμικρή ματαίωση, η απόρριψη μέσα από το Facebook, και τα social media, ας πούμε τις επιθυμίες της, για έναν άντρα, την οδήγησε σε μία καταστροφικότατα που δεν έχει πραγματικά όριο, και είναι ενδιαφέρον ότι επέλεξε το βιτριόλι για να παραπλανήσει τη θηλυκότητα, και τη σεξουαλικότητα της αντιζήλου της.

καταλαβαίνετε ότι αυτά τα άτομα ρίχνουν πολύ εύκολα  το φταίξιμο στους άλλους, και δεν αισθάνονται και δεν βιώνουν την παραμικρή ενοχή. Αυτή όμως η δήθεν κανονικότητα υπάρχει γύρω μας.

Παρουσιάστρια.

Αυτό ήθελα να σας ρωτήσω, κύριε καθηγητά, αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφορούν γύρω μας, δείχνουνε, υπάρχουνε ενδείξεις, υπάρχουνε σημάδια, στο χαρακτήρα τους, στην προσωπικότητά τους, που μπορούμε να αντιληφθούμε ότι έχουνε μια ψυχωτική συμπεριφορά, μια κλινική συμπεριφορά.

ψυχαναλυτής.

Ναι δεν είπα, την λέξη ψυχωτική,

Παρουσιάστρια.

Με συγχωρείται. Εγώ δεν κατάλαβα, το παίρνω πίσω.

ψυχαναλυτής.

Γιατί η ψυχωτική είναι άλλο πράγμα, είναι σχιζοφρένεια, είσαι σοβαρή ψυχιατρική διαταραχή,  εδώ μιλάμε για διαταραχές προσωπικότητας, ενδείξεις τέτοιες μπορούν να υπάρχουν, όπως έλεγα πριν για την αντικοινωνική προσωπικότητα, είναι τα άτομα για παράδειγμα που δεν ανέχονται κανένα ψεγάδι στην αντισειστική τους εικόνα, στην εικόνα του εαυτού της προς τα έξω, και κάθε ματαίωση μπορεί να εκλαμβάνεται σαν απειλή, ή σαν τραύμα, όταν βλέπει κανείς για παράδειγμα τέτοιου τύπου συμπεριφορές πρέπει να είναι σε μία επαγρύπνηση,  

Παρουσιάστρια.

Εκτιμάται λοιπόν ότι αυτή την ναρκισσιστική εικόνα που μας περιγράφετε την αναδεικνύουν τα Social media.

ψυχαναλυτής.

Πιστεύω ότι Social media κάνουν κάτι πολύ χειρότερο πέρα από την ανατροφοδότηση της ναρκισσιστικής εικόνας, και της απόλυτης εξιδανίκευσης της εικόνας, τροφοδοτούν και με φθόνο, και με καταστροφικότητα, και με μίσος, αυτό το οποίο το άτομο τον Ναρκισσιστικό, η το άτομο το ψυχοπαθητικό, δεν μπορεί να αγγίξει, και να φτάσει, και να κατακτήσει, και τροφοδοτεί μέσα από την αλυσίδα του Facebook και των Social media, τέτοιου τύπου συμπεριφορές, και μία κάτι τελευταίο…

Παρουσιάστρια.

Ναι.

ψυχαναλυτής.

Είναι ενδιαφέρον πως θα μείνει τα Μ.Μ.Ε. μπορούν να χρησιμοποιούν ένα βιτριόλι λαϊκισμού όπως και διάφοροι δήθεν ειδικοί ψυχικής υγείας, όταν βάζουμε πολύ μεγάλη άνεση τηλεδιαγνώσεις, η όταν με σεξιστικά σχόλια, και με πικάντικο τρόπο, αρχίζουν να σχολιάζουν τις διαδρομές μέσα από το Facebook αυτών των δύο γυναικών με τις φωτογραφίες.

Παρουσιάστρια.

Γι αυτό εμείς, ζητήσαμε την πληροφορία, και τη γνώμη ενός ειδικού, ενός επιστήμονα. Να σας ευχαριστήσουμε πολύ κύριε, καθηγητά, γι’ αυτή την σύνδεση.

ψυχαναλυτής.


Σας ευχαριστώ.

Δείτε το σχετικό βίντεο. Πηγή : megatv.com
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου