google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά για το επίδομα των 800 ευρώ | newsontime.gr
Home » , » Οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά για το επίδομα των 800 ευρώ

Οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά για το επίδομα των 800 ευρώ

Written By news on Σάββατο 18 Απριλίου 2020 | 12:28 μ.μ.

Mέχρι την Παρασκευή του Πάσχα, 24 Απριλίου, θα υποβάλλονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport».

Η καταβολή της αποζημίωσης σε ελεύθερους επαγγελματίες – πλην επιστημόνων – και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων έρχεται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η εφαρμογή που σκανάρει τα χημικά στα καθημερινά προϊόντα
Οι προϋποθέσεις για τα 800 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η ενίσχυση προβλεπόταν για εταιρείες με έως 5 εργαζομένους, αλλά τελικά το μέτρο επεκτάθηκε και σε εκείνες με έως 20 εργαζομένους.

Η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ άνοιξε και οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν έως 24 Απριλίου.

Η δυνατότητα σε εταιρείες με πάνω από 5 εργαζομένους για αίτηση θα δοθεί από την επόμενη Παρασκευή.

Οι οδηγίες για τις αιτήσεις
Η αίτηση υποβάλλεται κάνοντας είσοδο στην εφαρμογή μέσω του Διδακτικού τόπου της ΑΑΔΕ (www.aade.gr/mybusinesssupport)

Η είσοδος σε αυτήν διενεργείται με τη χρήση των κωδικών του TAXISnet.

Προκειμένου να υποβάλετε αίτηση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού, εισέρχεστε στην πλατφόρμα myBusinessSupport, επιλέγετε «Αποζημίωση ειδικού σκοπού (800 ευρώ)» και εισέρχεστε στην εφαρμογή.

Δικαιούχοι αποζημίωσης
Δικαιούστε την αποζημίωση, εφόσον είστε:

· ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι

· ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων,

· επιχείρηση με τη μορφή ομόρρυθμης, ετερόρρυθμης εταρείας, εταιρείας περιορισμένης ευθύνης ή ιδιωτικής κεφαλαιουχικής (ΙΚΕ), με μέχρι και πέντε (5) εργαζόμενους ή χωρίς καθόλου εργαζομένους,

και εφόσον :

· έχετε έδρα ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και

· ενεργό στις 20.03.2020 Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) έναν από τους αναγραφόμενους στον πίνακα της ΚΥΑ 39162/16.4.2020, είτε ως κύριο ή ως δευτερεύοντα του οποίου τα ακαθάριστα έσοδα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στον κύριο ΚΑΔ στις 20.03.2020.

Προϋποθέσεις αποζημίωσης ειδικού σκοπού
Η αποζημίωση ειδικού σκοπού καταβάλλεται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να πληρούνται σωρευτικά:

· να έχετε υποβάλει μέχρι και τις 20.3.2020 δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2018, με ποσό ακαθαρίστων εσόδων (κωδ. 047 της δήλωσης Ε3) μεγαλύτερο του μηδενός.

· να έχετε υποβάλει μέχρι και τις 16.4.2020 όλες τις δηλώσεις ΦΠΑ για τις φορολογικές περιόδους από 1.1.2018 μέχρι και 29.2.2020.

· δεν είστε σε αδράνεια από 1.4.2019 έως τις 16.4.2020, σύμφωνα με τους όρους της ΚΥΑ 39162/16-4-2020.

· αν είστε επιχείρηση με έναρξη εργασιών μέχρι και τις 31.3.2019, δεν έχετε υποβάλει, μέχρι και τις 16.4.2020, πιστωτικές δηλώσεις ΦΠΑ με μηδενικές εκροές για όλες τις φορολογικές περιόδους από 1.4.2019 μέχρι και τις 29.2.2020

· δεν έχει ανασταλεί η χρήση του ΑΦΜ για τη διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών

Η αποζημίωση πρέπει να επιστραφεί, εάν μέχρι και την 30.4.2020 η επιχείρηση καταγγείλει συμβάσεις εργασίας εργαζομένων της που έχουν τεθεί αναστολή ή δεν διατηρήσει τον αριθμό θέσεων εργασίας.

Η αίτηση
Η αίτηση περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο των δικαιούχων και της πλήρωσης των προϋποθέσεων και επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986, με την οποία δηλώνεται ότι ο αιτών δικαιούται την αποζημίωση ειδικού σκοπού σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ 39162/16.4.2020.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ της δικαιούχου επιχείρησης που δηλώνεται στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του TAXISnet της ΑΑΔΕ.

Προκειμένου να υποβληθεί αίτηση για την αποζημίωσης πρέπει να επιλέξετε:

· το αντίστοιχο τετραγωνίδιο της υπεύθυνης δήλωσης,

· το αντίστοιχο τετραγωνίδιο χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

· το πεδίο «Υποβολή αίτησης».

Σε περίπτωση που επιθυμείτε την ανάκληση της αίτησης μπορείτε να μεταβείτε στην αρχική σελίδα και αφού εισέλθετε εκ νέου στην εφαρμογή, να αναιρέσετε την επιλογή « Αιτούμαι τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού» επιλέγοντας το σχετικό τετραγωνίδιο. Στην περίπτωση που εισέλθετε εκ νέου στην εφαρμογή εμφανίζεται το μήνυμα: «Στις (…) ανακαλέσατε την αίτηση χορήγησης αποζημίωσης ειδικού σκοπού»
«Με έκπληξη πολλοί διαπίστωσαν κάτι που ο ΠΟΥ αναφέρει εδώ και χρόνια, ότι δηλαδή η παχυσαρκία είναι νόσος. Η φυσική δραστηριότητα σε συνδυασμό με μια διατροφή στο πλαίσιο του μεσογειακού τύπου είναι το κλειδί για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό. Επιπρόσθετα, τροφές όπως οι ανάλατοι και άψητοι ξηροί καρποί, τα μικρά ψάρια, το αβοκάντο, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές τροφές που θα μας βοηθήσουν να ισχυροποιήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η βιταμίνη D έχει επιβεβαιωμένα πολύ σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του νέου ιού και για το λόγο αυτό, όσοι αντιμετωπίζουν έλλειψη ή ανεπάρκεια θα πρέπει να προσλαμβάνουν την βιταμίνη εξωγενώς», λέει η κ. Δουλγέρη.

Αν και η κατανάλωση της ενδεδειγμένης ποσότητας τροφής είναι ο βασικότερος τρόπος για τον έλεγχο του βάρους, υπάρχουν ωστόσο κάποια τρικς τα οποία μπορούν να βοηθήσουν.

«Αυτές οι ημέρες του εγκλεισμού είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους μας να μαγειρέψουμε στο σπίτι μας! Βέβαια ίσως το κάναμε με λίγο ανορθόδοξο τρόπο! Ψήσαμε όλοι ψωμί, φτιάξαμε κουλουράκια, πίτσες, μακαρονάδες, γλυκά. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που πολλοί είδαν τον δείκτη της ζυγαριάς τους να ανεβαίνει 2-3 κιλά.

Ακόμη και αυτές τις ημέρες που είμαστε στο σπίτι είναι καλό να έχουμε οριοθετημένα τα γεύματα μας και να αποφεύγουμε το τσιμπολόγημα μεταξύ αυτών.

Πώς θα τα καταφέρουμε;

* Καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα λαχανικών

* Πίνοντας πολύ νερό και αφεψήματα χωρίς ζάχαρη

* Καταναλώνοντας φρούτα μεταξύ των γευμάτων μας


Πριν καταναλώσουμε κάτι είναι καλό να περιμένουμε 5-10 λεπτά. Ακόμη και αν θέλουμε να τσιμπολογήσουμε κάτι ας το τοποθετήσουμε σε ένα πιάτο για να αποτυπωθεί η εικόνα του γεύματος στο μυαλό μας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αναστασία Δουλγέρη και προσθέτει καταλήγοντας ότι: «Η ημέρα του Πάσχα ήταν πάντα μια ημέρα συνδυασμένη με το φαγητό! Τσουρέκια, κουλουράκια, κοκορέτσι, μαγειρίτσα, αρνί ή κατσίκι πάντα υπήρχαν στο γιορτινό τραπέζι! Έτσι θα γίνει με το έναν ή τον άλλο τρόπο και φέτος! Όμως, φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει σημασία η επόμενη μέρα! Μην μαγειρέψετε ποσότητες που θα περισσέψουν, μην ξεχάσετε τα φρούτα και τις σαλάτες σας που θα σας βοηθήσουν στο αίσθημα της πληρότητας και του κορεσμού, πιείτε πολύ νερό και αναζητήστε τον ήλιο στις αυλές και τα μπαλκόνια των σπιτιών σας! Αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό για όλους μας! Ίσως θα είναι και το Πάσχα που θα θυμόμαστε όλοι για πάντα. Το Πάσχα που θα είμαστε μακρυά από τους αγαπημένους μας αλλά και τόσο κοντά στην πίστη μας για Ανάσταση και ανάταση».


Πηγή : tanea.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου