google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πάγωσαν οι μαθητές – Εγκληματική η αδιαφορία του δήμου Κορινθίων | newsontime.gr
Home » , , » Πάγωσαν οι μαθητές – Εγκληματική η αδιαφορία του δήμου Κορινθίων

Πάγωσαν οι μαθητές – Εγκληματική η αδιαφορία του δήμου Κορινθίων

Written By news on Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 | 4:21 μ.μ.

Κλείνει 40 χρόνια ζωής ο καυστήρας, όσα και τα χρόνια του σχολείου και αν και εδώ και 8 χρόνια ζητάνε αντικατάσταση, η δημοτική αρχή όχι μόνο αφήνει στο έλεος του χιονιά τους μαθητές και τους δασκάλους αλλά θέτει σε άμεσο κίνδυνο την σωματική τους ασφάλεια.   

Όχι ένα, όχι δύο αλλά οχτώ χρόνια  με αμέτρητα έγγραφα αιτήματα και τηλεφωνήματα προσπαθεί τόσο η διεύθυνση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου όσο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων να ακουστούν στο δήμο Κορινθίων (τεχνικές υπηρεσίες) ότι ο λέβητας θέρμανσης του σχολείου πρέπει να αντικατασταθεί λόγω κακής λειτουργίας, επαναλαμβανόμενων βλαβών και επικινδυνότητας λόγω εκρήξεων και φωτιάς.

Ο κος Πνευματικός ισχυρίζεται πως έχουμε ένα δήμο με γεμάτα ταμεία που όμως αρνείται να ξοδέψει ένα μικρό  ποσό για την ασφάλεια και την θέρμανση των μαθητών δημοτικού σχολείου. Μάλιστα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων,  μετά από έκκληση της διευθύντριας του Σχολείου, υπάλληλος των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου έλεγξε τον καυστήρα και αποφανθεί πως δεν έχει πρόβλημα, παρόλο τα μπαμ μπουμ και τον καπνό που έβγαζε.

«Με πρόχειρες επισκευές συντηρούν κακήν κακώς έναν καυστήρα 40 ετών που μία φτιάχνει, δέκα χαλάει», καταγγέλουν γονείς μαθητών

Σήμερα Τετάρτη 9/1 που τα παιδιά επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες, ο καυστήρας υπολειτουργεί με αποτέλεσμα το σχολείο να μοιάζει με ψυγείο ενώ παράγει επικίνδυνο καυσαέριο. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου πριν λίγη ώρα επισκέφθηκε στο Δημαρχείο τον δήμαρχο Κορινθίων κο Πνευματικό για να παραπονεθεί για την απαράδεκτη κατάσταση στο σχολείο, την 8ετή αδιαφορία και να ζητήσει την άμεση αποκατάσταση του συστήματος θέρμανσης.

Ο δήμαρχος με το γνωστό ειρωνικό του τρόπο όχι μόνο δεν καθησύχασε τους γονείς αλλά τους εξαγρίωσε κιόλας προσβάλλοντάς τους και αμφισβητώντας τις προθέσεις τους. «Δεν θα μας πείτε εσείς αν πρέπει ή όχι να αλλάξουμε τον λέβητα», είπε στο σύλλογο. «Θα στείλω δικό μου άνθρωπο να τον ελέγξει αύριο».

 Αύριο. Δηλαδή όχι σήμετα. Και αύριο οι μαθητές θα επιστρέψουν σε παγωμένες αίθουσες.
Πολύ πιθανόν, όπως πληροφορηθήκαμε, οι γονείς να κλείσουν διαμαρτυρόμενοι το σχολείο.

Δυστυχώς το συγκεκριμένο θέμα με το 8Ο Δημοτικό Σχολείου Κορίνθου έρχεται να προστεθεί στην γενικότερη άσχημη κατάσταση των σχολικών κτιρίων στο δήμο Κορινθίων και την προκλητική αδιαφορία και αναδιοργάνωση της δημοτικής αρχής.


Σ.Σ. Κύριε δήμαρχε για να μην λέτε ότι δεν γνωρίζετε, πάρτε παρακάτω μια ιδέα από την κατάσταση που επικρατεί στο 8ο Δημοτικό Σχολείο και λάβετε υπόψη σας ότι αν έχουν γίνει κάποια έργα έχουν γίνει χάρη του δραστήριου Συλλόγου Γονέων που με την οικονομική ενίσχυση των γονέων, από ιδιωτικές χορηγίες αλλά και με διάφορα events που διοργανώνουν για να συγκεντρώσουν χρήματα προσπαθούν να παρέχουν ένα καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά τους.

Εικόνες ντροπής από το εσωτερικό του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου
Οι βρύσες αλλά και οι τουαλέτες του 2ου ορόφου που θα έπρεπε να είναι στη διάθεση των μαθητών δεν λειτουργούν λόγω υδραυλικής βλάβης
Τα φώτα του διαδρόμου είναι τα περισσότερα σπασμένα


Πηγή : sfedona.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου