google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Λεκτική επίθεση Πολάκη σε δημοσιογράφο | newsontime.gr
Home » , » Λεκτική επίθεση Πολάκη σε δημοσιογράφο

Λεκτική επίθεση Πολάκη σε δημοσιογράφο

Written By news on Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 | 5:23 μ.μ.

εκφοβισμός δημοσιογράφου και μάλιστα γυναίκας ξεφεύγει από τα όρια και κάποιος θα πρέπει να τον… μαζέψει. Εκτός κι αν για να κάνουν τη δουλειά τους οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να παίρνουν πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων από τον κ. Πολάκη

Ο κύριος(;) Παύλος Πολάκης είναι επιστήμονας, κι όπως κι ο ίδιος έχει δημοσιοποιήσει, μορφωμένος με πτυχία πολλά. Είναι επίσης πρώην δήμαρχος και νυν αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Κατά πολλούς είναι και ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας για να φωνάζει, να απειλεί, να στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους.

Ο ίδιος προ ολίγων ημερών έβγαλε τα ονόματα δικαστών στο διαδίκτυο επειδή δεν τους άρεσε η δουλειά τους. Και ο πρωθυπουργός τον κάλυψε αντί να τον παραιτήσει την ίδια στιγμή για την ωμή παρέμβασή του στη Δικαιοσύνη.

Είναι ο ίδιος υπουργός που με παντελή έλλειψη ευαισθησίας για τους 100 νεκρούς στο Μάτι και τους δεκάδες στη Γαλλία από τις πυρκαγιές, έκανε πλάκα για την ετοιμότητα της Ρένας Δούρου.

Είναι αυτός που περισσότερο ασχολείται με το facebook προκειμένου να «πλακώνεται» διαδικτυακά, παρά με τα μείζονα προβλήματα στην Υγεία. Μια βόλτα στο νοσοκομείο «Αττικόν» που πνίγεται στα ράντζα ή στη Ζάκυνθο που πεθαίνουν άρρωστοι λόγω έλλειψης κρεβατιών στις εντατικές ίσως να τον έπειθε να σταματήσει να παίζει με τα social media.

Τέλος, ο κ. Πολάκης είναι γνωστός για την απέχθειά του στα μέσα ενημέρωσης και στους δημοσιογράφους που δεν τον «λιβανίζουν». Κάποτε θα «φύτευε μέσα στη γη» έναν δημοσιογράφο γιατί δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις του, ενώ είναι γνωστό ότι δεν του αρέσουν τα βοθροκάναλα της διαπλοκής, ακόμη κι αν η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο κόμμα του.

Όλα αυτά όμως είναι τελικά λίγα μπροστά στο ατόπημα που έκανε να απειλήσει δημοσιογράφο, και μάλιστα γυναίκα και να απαιτήσει να σβηστούν φωτογραφίες από το κινητό της.

Την καταγγελία έκανε η δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος Ελένη Στεργίου η οποία με επιστολή της στην ΕΣΗΕΑ περιγράφει την περιπέτεια που έζησε με τον Παύλο Πολάκη και τις «τζάμπα μαγκιές» του και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο στο πλάι του Μεγάρου, κι ενώ έδινε ανταπόκριση στο ραδιόφωνο ο υπουργός με απειλητικό ύφος απαιτούσε να σβηστούν οι τυχόν ληφθείσες φωτογραφίες, αλλά να ελέγξει και το κινητό της σε περίπτωση που έχει και άλλες φωτογραφίες. Όπως τονίζει η κ. Στεργίου, την ανάγκασε υπό τη λεκτική απειλή του, να σβήσει τη φωτογραφία, όπου ο κ. Πολάκης, υπουργός της κυβέρνησης, φαινόταν να εισέρχεται στην πλαϊνή πόρτα του Μαξίμου, που είναι σε δημόσιο χώρο.

Τη στιγμή εκείνη έδινε ανταπόκριση στο ραδιόφωνο, ενώ, ταυτόχρονα, προσπαθούσε να εξηγήσει στον υπουργό πως ο χώρος είναι δημόσιος και πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει έλεγχο στο τηλέφωνό της στο οποίο είχε και προσωπικές φωτογραφίες.

Για ακόμη μια φορά ο κ. Πολάκης χρησιμοποιεί λεκτική βία θέλοντας να επιβάλει το… δικό του δίκιο κατά παράβαση κάθε έννοιας δημοκρατίας. Ο μη σεβασμός στους Θεσμούς που προστατεύονται από το Σύνταγμα και τους νόμους φαίνεται να είναι βασικό χαρακτηριστικό της ιδιοσυγκρασίας του κ. Πολάκη που κάποιος άλλος υπουργός τον χαρακτήρισε απλά… μπρουτάλ.

Ο εκφοβισμός όμως γυναίκας δημοσιογράφου ξεφεύγει από τα όρια και κάποιος θα πρέπει να τον… μαζέψει. Εκτός κι αν για να κάνουν τη δουλειά τους οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να παίρνουν πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων από τον κ. Πολάκη.

Ολόκληρη η επιστολή της δημοσιογράφου στην ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θέλω να σας ενημερώσω για ένα περιστατικό, με το οποίο συνεχίζεται ή κορυφώνεται η αντιθεσμική συμπεριφορά προς το δημοσιογραφικό λειτούργημα και η απαξίωση προς τη δημοσιογραφία:

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου ( περίπου στις 13.00 το μεσημέρι), λίγα λεπτά  μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου  για την κατάθεση ψήφου εμπιστοσύνης.

Ήμουνα η μόνη δημοσιογράφος στα πλαϊνά του Μαξίμου, διότι  όλοι ήταν στην κεντρική είσοδο επί της Ηρώδου Αττικού για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα.

Τότε, κατέφθασε στην πλαϊνή είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου,  με τη μηχανή του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης. Μόλις αντιλήφθηκε  την παρουσία δημοσιογράφου, ζήτησε με επιτακτικό ύφος, να δει το κινητό μου για τυχόν φωτογραφία που έβγαλα έξω από το κτίριο. Μάλιστα, με απειλητικό  ύφος απαιτούσε να σβηστούν οι τυχόν ληφθείσες φωτογραφίες, αλλά να ελέγξει και το κινητό μου σε περίπτωση που έχω και άλλες φωτογραφίες. Μάλιστα, με ανάγκασε υπό τη λεκτική απειλή του, να σβήσω τη φωτογραφία, όπου ο κ. Πολάκης, υπουργός της κυβέρνησης, φαινόταν να εισέρχεται στην πλαϊνή πόρτα του Μαξίμου, που είναι σε δημόσιο χώρο.

Τη στιγμή εκείνη έδινα ανταπόκριση στο ραδιόφωνο, ενώ, ταυτόχρονα,  προσπαθούσα να εξηγήσω στον υπουργό πως ο χώρος είναι δημόσιος και πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει έλεγχο στη συσκευή μου, στην οποία είχα και προσωπικές μου φωτογραφίες.

Μάλιστα, σημειώνω ότι  κ. Πολάκης ζητούσε την παρέμβαση  των παρόντων αστυνομικών, οι οποίοι παρακολουθούσαν αμήχανα το περιστατικό.

Τελικά, ο κ. Πολάκης αποχώρησε και μπήκε στο Μαξίμου όταν αντιλήφθηκε πως συνδέθηκα στον “αέρα” του ραδιοφώνου για να μεταφέρω το ρεπορτάζ από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Δεν σας κρύβω ότι υπέστην σοκ – αισθανόμενη εκτεθειμένη από την πρωτοφανή επίθεση την οποία δέχθηκα, παρά το γεγονός πως ασκώ το επάγγελμα από το 2006. Ωστόσο, έκρινα σκόπιμο να μην αντιδράσω εν θερμώ και για αυτό το περιστατικό κοινοποιείται σήμερα, με καθυστέρηση τριών ημερών, από  σεβασμό στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που ήταν σε εξέλιξη, με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και για να μη συνδεθεί η καταγγελία με τις πολιτικές εξελίξεις. Η συμπεριφορά αυτή του κ. Πολάκη προς δημοσιογράφους δεν είναι πρωτοφανής. Είχε προβεί στην ίδια κίνηση προς φωτορεπόρτερ, τον οποίο ανάγκασε να σβήσει τις φωτογραφίες όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του 2018.  Το περιστατικό δεν καταγράφηκε στην αρμόδια ένωση λόγω

φόβου του ρεπόρτερ, ο οποίος ήθελε να μην κοινοποιηθεί το όνομά του.

Σας ενημερώνω πως εξετάζω το ενδεχόμενο να προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσω την ασφάλεια τη δική μου και των συναδέλφων μου που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, καλύπτοντας γεγονότα σε δημόσιο χώρο.

Περιμένω τις δικές σας ενέργειες και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Ελένη Στεργίου


Πηγή : tanea.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου