google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 «Μα καλά, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερά;» | newsontime.gr
Home » , » «Μα καλά, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερά;»

«Μα καλά, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερά;»

Written By news on Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016 | 12:06 μ.μ.

Διαβάζω και ακούω πολλούς, φίλους και γνωστούς, ακόμα και δεξιούς, να ισχυρίζονται: «Μα καλά, αυτοί οι Συριζαίοι τι αριστεροί είναι; Στα λόγια μόνο. Στην πράξη ακολουθούν σκληρές πολιτικές λιτότητας». Συνεχίζω να εντυπωσιάζομαι πόσο η αριστερή ιδεολογία και κουλτούρα που επί δεκαετίες εγκαθιδρύθηκαν στην ελληνική κοινωνία και κατέστησαν κυρίαρχες έχουν δυστυχώς μπολιάσει τους πάντες. Προφανώς, αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο Τσίπρας και οι σύντροφοι δεν είναι αριστεροί, έχουν στο μυαλό τους ότι υπάρχει μία άλλη αριστερά. Μία αριστερά κοινωνικά ευαίσθητη, δίκαιη, ανθρώπινη, παραγωγική, δημιουργική, αναπτυξιακή. Και αναρωτιέμαι: Πού είναι αυτή η αριστερά; Μάλλον στο μυαλό ορισμένων. Όχι στην πραγματική ζωή, όχι στον πραγματικό κόσμο. Μόνο στο φαντασιακό, παράλληλο σύμπαν, που ψευδώς είχε δημιουργήσει η κυρίαρχη αριστερή κουλτούρα επί δεκαετίες στην Ελλάδα. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να ακούσετε αυτήν την τραγική αλήθεια, μπας και βγείτε από τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες σας. Η αριστερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Η αριστερά είναι η λιτότητα, οι φόροι, το μεγάλο κράτος, η καταπολέμηση της ανοιχτής κοινωνίας και οικονομίας, η απέχθεια στην αγορά, στην ιδιωτική πρωτοβουλία, η καταδίωξη κάθε επιχειρηματικής δράσης, η γραφειοκρατία, η ισοπέδωση των πολιτών, η επικράτηση των ημέτερων της κομματικής νομενκλατούρας. Και η κυβερνώσα αριστερά (όχι αυτή που υπάρχει στη φαντασία σας) ούτε ανθρωπιστική είναι ούτε πραγματικά «κοινωνικά ευαίσθητη» ούτε κάποιο «ηθικό πλεονέκτημα» έχει. Η κυβερνώσα αριστερά παντού και πάντα είναι αυταρχική έως ολοκληρωτική και η εξουσία της οδηγεί στην κατάλυση των ελευθεριών του ατόμου, στην υποταγή στο κράτος – κόμμα και στην εξαθλίωση, που δεν είναι μόνο οικονομική.

Αυτό έχει συμβεί όπου κι αν έχει κυβερνήσει η αριστερά, η κομμουνιστική αριστερά, διότι αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν μέχρι την Κίνα του Μάο, από τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου μέχρι τη Γιουγκοσλαβία του Τίτο, από την Αλβανία του Χότζα μέχρι τη Βόρειο Κορέα της οικογένειας Κιμ, από την Κούβα των αδελφών Κάστρο μέχρι τη Βενεζουέλα του Τσάβες και του Μαδούρο, αυτή είναι η αριστερά: φτώχεια, εξαθλίωση, κατάλυση των ελευθεριών, καταπίεση, υποταγή στο κράτος – κόμμα, που μετατρέπεται σε αφέντη. Δεν υπάρχει ούτε ένα διαφορετικό παράδειγμα. Δεν υπάρχει ούτε μια χώρα όπου επικράτησε η κομμουνιστική αριστερά και να άνθησε η ελευθερία ή να ευημέρησε ο λαός. Και προκαλώ όποιον έχει αντίρρηση να μου εισφέρει έστω μία περίπτωση διαφορετική από αυτές που περιγράφω. Δεν υπάρχει!


Ο Τσίπρας και η παρέα του είναι απόγονοι της κομμουνιστικής αριστεράς. Ακόμα κι αν διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Σταλινικό ΚΚΕ, δεν παύουν να είναι κομμουνιστές. Ας μην ξεχνάμε ότι Φλαμπουράρης, Παππάς, Φίλης, Σκουρλέτης ήταν «Μπανιάδες». Ακόμα και ο Δραγασάκης ήταν πριν από δεκαέξι χρόνια υποψήφιος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και είχε χάσει για μόλις τρεις ψήφους από την Αλέκα Παπαρήγα. Όλοι τους διακατέχονται από τα (εκφυλισμένα) οράματα της αριστεράς της Κατοχής. Και είναι βέβαιο ότι αν η Ελλάδα δεν ανήκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση κι αν δεν ελεγχόταν οικονομικά από τους δανειστές, η προσπάθειά τους αυτή θα ήταν πολύ εντονότερη. Όμως, και τώρα ακόμα η προσπάθεια τους να ελέγξουν τη δικαιοσύνη και την τηλεοπτική, και όχι μόνο, ενημέρωση, είναι ενδεικτική των προθέσεών τους.Το ξέρω ότι θα υπάρξουν ακόμα και πολλοί μη αριστεροί που θα νομίσουν ότι είμαι κάπως υπερβολικός. Βλέπετε, τόσες δεκαετίες που η αριστερά εξιδανικεύτηκε στο μυαλό των Ελλήνων, έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στη συλλογική συνείδησή μας. Αλλά ακόμα το αντέχω. Γιατί φοβάμαι αυτό που έρχεται αν δεν αντιδράσουμε έγκαιρα. Γιατί φοβάμαι ότι εκτός από την οικονομική κατάρρευση, που επέρχεται μετά βεβαιότητας και θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερη φτώχεια τους πολίτες αυτής της χώρας, η καθεστωτική αλλαγή που επιχειρείται είναι ό,τι πιο επικίνδυνο υπάρχει. Για όλους εμάς που πιστεύουμε με ζέση στα ιδανικά του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και του φιλελευθερισμού. Που θέλουμε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη, σύγχρονη, μεταρρυθμιστική, δημοκρατική, προοδευτική, αναπτυξιακή, δημιουργική δημοκρατία. Μακριά από κάθε είδους ολοκληρωτισμό, μακριά από το ναζισμό και το Σταλινισμό. 


Του Γιάννη Λοβέρδου


Πηγή : vradini.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 

Copyright © 2012 - 2021. newsontime.gr

powered by Blogger