google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΑΣΘ: Δεν διαφαίνεται τέλος στην ταλαιπωρία, αλλά έρχονται… αυξήσεις στα εισιτήρια! | newsontime.gr
Home » , » ΟΑΣΘ: Δεν διαφαίνεται τέλος στην ταλαιπωρία, αλλά έρχονται… αυξήσεις στα εισιτήρια!

ΟΑΣΘ: Δεν διαφαίνεται τέλος στην ταλαιπωρία, αλλά έρχονται… αυξήσεις στα εισιτήρια!

Written By news on Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 | 12:27 μ.μ.

Συνεχίζεται και σήμερα, Κυριακή, η απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουν οι Θεσσαλονικείς με την επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Τέλος στο «μαρτύριο» των κατοίκων της πόλης δεν διαφαίνεται, αλλά αντιθέτως διαφαίνεται νέα επίθεση στις… τσέπες τους, καθώς ο ΟΑΣΘ προανήγγειλε ότι σχεδιάζει… αύξηση, και μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητη, στις τιμές των εισιτηρίων από το νέο έτος!

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και έχουν τραβήξει από το περασμένο Σάββατο «χειρόφρενο», αφήνοντας την πόλη χωρίς αστικές συγκοινωνίες και χωρίς μέσο μαζικής μεταφοράς. Στη Θεσσαλονίκη δεν εκτελούνται ούτε καν δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας και τα μόνα λεωφορεία που κινούνται είναι τα ειδικά αμαξίδια για τα ΑμεΑ.

Η επίσχεση εργασίας συνεχίζεται σήμερα για όγδοη συνεχόμενη μέρα, με αποτέλεσμα η καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης στις δουλειές τους να έχει εξελιχτεί σε πραγματικό «Γολγοθά». Μετά από τόσες μέρες ταλαιπωρίας, η οργή των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος για την κατάσταση που βιώνουν αυξάνεται συνεχώς, έχοντας ως… αποδέκτες, τόσο τους εργαζόμενους όσο και την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι απέρριψαν προχθές, Παρασκευή, τις προτάσεις του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και αποφάσισαν τη συνέχιση της απ’ αόριστον επίσχεσης. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση δηλώνει ανυποχώρητη δια στόματος του κ. Σπίρτζη, ο οποίος σημείωσε ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στους «εκβιασμούς» των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Και ενώ τα λεωφορεία παραμένουν εδώ και τόσες μέρες ακινητοποιημένα και η οργή των Θεσσαλονικέων αυξάνεται συνεχώς (ενώ την ίδια στιγμή ιδιώτες επιχειρηματίες δηλώνουν «έτοιμοι» να συμβάλλουν με κάθε τρόπο, αλλά και να κάνουν δυναμική είσοδο στην αγορά των αστικών συγκοινωνιών αν αυτή ανοίξει και σπάσει το μονοπώλιο του ΟΑΣΘ), ο ΟΑΣΘ έκρινε ότι είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να ανακοινώσει νέα αύξηση –την πολλοστή στα χρόνια της κρίσης– στις τιμές των εισιτηρίων!

Η «νέα τιμολογιακή πολιτική» που σκοπεύει να θεσμοθετήσει ο ΟΑΣΘ (που, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, θα είναι «και πάλι χαμηλότερη» από την αντίστοιχη στην Αθήνα) θα αφορά αφενός τα απλά εισιτήρια και αφετέρου τις μηνιαίες κάρτες, όπου η αύξηση σχεδιάζεται να υπερβαίνει το… 50%. Ειδικότερα, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης επισήμανε ότι η τιμολογιακή πολιτική που σχεδιάζεται να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2017, θα είναι τριζωνική. 

Όπως ενδεικτικά ανέφερε, για τους χρήστες της αστικής συγκοινωνίας που διανύουν ως και 6 χλμ., το κόστος του εισιτηρίου από 1 ευρώ που είναι σήμερα θα κυμαίνεται στα 0,97-0,98 λεπτά, από 6 χλμ. έως και 15 χλμ. θα ανέρχεται στο 1 ευρώ, από 15 χλμ. έως και 25 χλμ. στο 1,15-1,17 ευρώ και από 25 χλμ. και απεριόριστα θα παραμείνει στα 2 ευρώ.

Πέραν τούτων, αναμένονται και αναπροσαρμογές στη μηνιαία κάρτα που προμηθεύονται οι πολίτες. Τα σχέδια του ΟΑΣθ προβλέπουν να αυξηθεί η τιμή της από τα 30 ευρώ, σε 47ευρώ-48 ευρώ. «Καμία αλλαγή δεν προβλέπεται στην τιμή των καρτών εξαμήνου και έτους», σημείωσε ο κ. Στεφανίδης.


Η νέα αυτή τιμολογιακή πολιτική του ΟΑΣΘ, αν τελικά εφαρμοστεί, αναμένεται να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2017. Υπό τν προϋπόθεση, πάντα, ότι μέχρι τότε θα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και πάλι στη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία!


Πηγή : northpress.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου