google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Χοληστερίνη, η σύγχρονη μάγισσα | newsontime.gr
Home » , » Χοληστερίνη, η σύγχρονη μάγισσα

Χοληστερίνη, η σύγχρονη μάγισσα

Written By news on Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 | 8:23 μ.μ.

Τα τελευταία 40 χρόνια τα Καρδιολογικά προβλήματα βρίσκονται σε έξαρση, αποτελούν δε, την δεύτερη αιτία θανάτου στον δυτικό πολιτισμό. Όταν αυτά προκύπτουν, ξεκινά ένας φαύλος κύκλος αντιμετώπισης τους, χορηγώντας φαρμακευτικές ουσίες, προτείνοντας “Ειδικές δίαιτες”, έτσι ώστε να σκοτώσουν την σύγχρονη μάγισσα που λέγεται Χοληστερίνη. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια,επίσημες οδηγίες από φορείς με ισχύ στον χώρο της υγείας, προτείνουν και έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν και την ηλικία που κάποιοι προληπτικά θα πρέπει να λαμβάνουν αυτά τα φάρμακα αλλά και αυτήν του είδους την διατροφή, ενώ ταυτόχρονα κατεβάζουν συνεχώς τα αποδεκτά επίπεδα της Χοληστερίνης στον οργανισμό. Πάντοτε με πρόσχημα την διατήρηση της καλής υγείας. 

Εκατομμύρια άνθρωποι αλλάζουν τον τρόπο ζωής τους, έχοντας ή μη Καρδιολογικά προβλήματα, έτσι όπως ορίζουν οι “Πάπες” της εποχής μας.

Σήμερα υπάρχουν φωνές οι οποίες σταδιακά πληθαίνουν, που θεωρούν ότι πρόκειται για μια πλάνη. Η Χοληστερίνη είναι η σύγχρονη μάγισσα που έχει ενοχοποιηθεί και καταδιώκεται ανελλιπώς.

Μην τρώτε γιατί αυτά που τρώτε έχουν Χοληστερίνη φωνάζουν,  ενώ γνωρίζουμε ότι η Χοληστερίνη που προσλαμβάνεται από τα τρόφιμα είναι μόλις το 15%. 

Η Χοληστερίνη παράγεται κατά κύριο λόγο από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Πρόκειται για μια στερόλη που βρίσκεται παντού μέσα στο σώμα μας και επαναλαμβάνω παράγεται μέσα σε αυτό (το υπόλοιπο 85%).

Εξυπηρετεί τον φυσικό μηχανισμό κατασκευής και επιδιόρθωσης, και συνδράμει στην φυσική ικανότητα αυτοίασης που έχει το σώμα μας. Η Χοληστερίνη πολύ απλά επιδιορθώνει βλάβες, σε φλέβες και αρτηρίες, φροντίζοντας για την καλή τους λειτουργία. 

Η Χοληστερίνη παράγεται στο Ήπαρ. Η παραγωγή της, είναι ανάλογη των βλαβών που πρέπει να επισκευαστούν. Οι βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό δεν είναι τίποτα άλλο από φλεγμονές. 

Όταν η παραγωγή της Χοληστερίνης αυξάνεται, αυτό απλά σημαίνει ότι οι φλεγμονές στο σώμα μας έχουν και αυτές αυξηθεί. Όσες περισσότερες φλεγμονές, τόσο περισσότερη Χοληστερίνη παράγει το Ήπαρ.

Επιπλέον, βοηθά στο να δημιουργούνται οι ορμόνες.

Όσο η παραγωγή των ορμονών μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και οι ενζυμικέςαντιδράσεις φθείνουν, το Ήπαρ αναγκάζεται να παράγει μεγαλύτερες δόσεις Χοληστερίνης.

Ο εγκέφαλος επίσης, έχει ως βασικό συστατικό την Χοληστερίνη (Μυελίνη), που καλύπτει κάθε νευρικό κύτταρο. Η μνήμη μας εξαρτάται από αυτήν. 

Σύγχρονες έρευνες μάλιστα, αποδεικνύουνπερίτρανα, ότι τα πολύ χαμηλά επίπεδα Χοληστερίνης οδηγούν σε αυξημένη τελικά θνητότητα.

Και η μελέτη του 2011 AIM – HIGHαπό το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής, έδειξε ότι τα χαμηλά επίπεδα της Χοληστερίνης δεν προστατεύουν έναντι των Καρδιακών νόσων. 

Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι ηΧοληστερίνη είναι το δομικό μόριο που βασίζεται το σώμα μας για να μπορεί να υπάρχει και όχι η μάγισσα.  

Σαν τον μίτο της Αριάδνης

Μα που είναι η άκρη του νήματος στο κουβάρι που προκαλεί περισσότερη ζημιά από ότι καλό, και πόσοι “αιώνες” πρέπει να περάσουν για να την ανακαλύψουμε; 

Και εάν δεν είναι η Χοληστερίνη η αιτία όλων αυτών των προβλημάτων, τότε τι; …

Μα... οι φλεγμονές και η μείωση παραγωγής ορμονών από τον ανθρώπινο σώμα. 

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τα ανωτέρω, είναι οι υπαίτιοι, οι πραγματικές μάγισσες, οι αιτίες των σύγχρονων προβλημάτων υγείας που συνεχώς αυξάνονται. Οι αυξανόμενες τιμές της Χοληστερίνης αποτελούν τον δείκτη ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό μας.

Και όσο αποκλείνουμε από το φυσιολογικό, από αυτό που ο ανθρώπινος οργανισμός φτιάχτηκε, από την πρόσληψη τροφών που έχουν την σωστή θρεπτική και ποσοτική αξία, τόσο τα προβλήματα θα μεγαλώνουν.

Όσο το περιβάλλον που ζούμε αλλοιώνεται και ταυτόχρονα επιβαρύνεται, όσο συσσωρεύουμε ανεπάρκεια και τοξικότητα, οι φλεγμονές και η πρόωρη γήρανση των κυττάρων μας θα επιδεινώνεται.  Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η υγεία μας δεν είναι η απουσία της νόσου, αλλά η διατήρηση της φυσικής μας κατάστασης και των προδιαγραφών, για τις οποίες το ανθρώπινο σώμα φτιάχτηκε. 

Εάν θέλουμε Ιατρικά, να αντιμετωπίσουμε την σύγχρονη μάστιγα των Χρόνιων και Αυτοάνοσων Νοσημάτων, πρέπει απλά να φροντίζουμε να διατηρούμε την βέλτιστη κατάσταση του οργανισμού.

Πρέπει να χρησιμοποιούμε εξετάσεις που αφορούν τις τιμές που απεικονίζουν τις πραγματικές μάγισσες. Η καλή υγεία της καρδιάς μας, είναι σε συνάρτηση με την καλή υγεία του οργανισμού μας.

Η μοναδική σύγχρονη Ιατρική Ειδικότητα που πλησιάζει την Ολιστικήν προσέγγιση του “Ιπποκράτη” και βλέπει σε επίπεδο κυττάρου είναι η Λειτουργική Ιατρική. Η μόνη Ιατρική Ειδικότητα η οποία χρησιμοποιεί γνώση και εμπειρία χιλιάδων ετών, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιεί την αιχμή της σύγχρονης Ιατρικής Τεχνολογίας σε αυτόν τον τομέα. 
Είναι η μόνη Ειδικότητα που εξετάζει το σύνολο του οργανισμού, και όχι το όργανο που πάσχει, ενώ χειρίζεται τις αιτίες και όχι το σύμπτωμα.    

Ρύθμιση φυσιολογικών τιμών Χοληστερίνης

 · Δεν επιβαρύνεται το Ήπαρ (ηπατική τοξικότητα) και ο οργανισμός μας με χημικές και τοξικές ουσίες

 · Χωρίς εξαντλητικές δίαιτες (αίσθημα έλλειψη στέρησης από τροφή)

 · Δεν είναι απαγορευτική η λήψη φαρμάκων για άλλα νοσήματα · Αποφυγή πονοκεφάλων και μυαλγιών

 · Αποφυγή κινδύνων ή παρενεργειών από φάρμακα

 · Διατήρηση ή και αύξηση της λίμπιντο και των επιπέδων ενέργειας του οργανισμού

 · Μείωση της κόπωσης

 · Αποφυγή απώλειας μνήμης, ανικανότητας σκέψης, κατάθλιψης και θυμού

 · Χωρίς μείωση των επιπέδων του CoQ 10  

Να είστε πάντα καλά.

Please specify image url


Νικολέτα Κοḯνη


Ιατρός Αντιγηραντικής, Λειτουργικής, Προληπτικής και Αναγεννητικής  Ιατρικής. Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive,  Functional and Regenerative Medicine from A4M (American Academy in  Antiaging Medicine)   


Πηγή : newsontime.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου