google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τελικά... δεν μας ψεκάζουν | newsontime.gr
Home » , » Τελικά... δεν μας ψεκάζουν

Τελικά... δεν μας ψεκάζουν

Written By news on Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 | 11:32 μ.μ.

Οι κυβερνήσεις θέλουν να ελέγχουν τους λαούς, αλλά ακόμα και να κατευθύνουν καιρικά φαινόμενα. Για να πετύχουν τους άγνωστους στο ευρύ κοινό στόχους τους ψεκάζουν με χημικά και βιολογικά υλικά, μέσω των καυσαερίων αεροσκαφών. Μία άποψη είναι «για να ελέγχουν τους πληθυσμούς».  Με άλλα λόγια μας «ψεκάζουν». Αυτά σύμωνα με την κυρίαρχη άποψη, αποδίδονται σε οπαδούς «θεωριών συνωμοσίας».

Επιστημονική μελέτη εξέτασε αν ευσταθεί η θεωρία των αεροψεκασμών. Η απάντηση πάντως, δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική για όλους. Ωστόσο το γενικότερο συμπέρασμα είναι πως η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη όχι μόνο λόγω των καυσαερίων των αεροσκαφών, αλλά και τη γενικότερη βιομηχανική ρύπανση. Και αυτό το ζήτημα έχει περιληφθεί στις περιβόητες θεωρίες συνωμοσίας, μόνο που όμως δείχνει να έχει πολλούς οπαδούς σ΄ ολόκληρο τον κόσμο.


Δείτε το ντοκιμαντέρ του zougla.gr για το ζήτημα:


Η Κριστίν Σίρερ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ίρβαιν ανέθεσε σε 77 επιστήμονες να εξετάσουν τα στοιχεία που επικαλούνται οι οπαδοί της θεωρίας των αεροψεκασμών, γνωστή και ως Chemtrail.  Οι 49 εξέτασαν φωτογραφίες με ίχνη συμπύκνωσης, δηλαδή τα ορατά λευκά ίχνη υδρατμών που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα στον ουρανό, και 28 αξιολόγησαν χημικές αναλύσεις από τη σύνθεση της ατμόσφαιρας.Γιατί τα ίχνη συμπύκνωσης παραμένουν στον ουρανό;


Πλήθος οι διαδικτυακές δημοσιεύσεις για τους αεροψεκασμούς.... Στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας οι επιστήμονες γράφουν στο περιοδικό Environmental Research Letters ότι η αξιολόγηση φωτογραφιών και χημικών αναλύσεων απευθύνεται κυρίως σε όσους δεν είναι ακόμα σίγουροι αν θα πρέπει να πιστέψουν ή όχι τη θεωρία των αεροψεκασμών.  Από τους 77 ειδικούς μόνο ένας εντόπισε μια ένδειξη που παραπέμπει σε αεροψεκασμούς.Φωτογραφία από τον ουρανό στης Ελβετίας, ένα σούρουπο
Φωτογραφία από τον ουρανό στης Ελβετίας, ένα σούρουπο

Οι πλέον ψύχραιμοι υποστηρίζουν ότι πριν ασχοληθούμε με διάφορες θεωρίες για τις επιπτώσεις από τα κατάλοιπα των καυσαερίων στην ατμόσφαιρα, θα πρέπει να προσέξουμε την επιστημονική εξήγηση: Οι κινητήρες των τζετ από την εξάτμιση βγάζουν και πολύ ζεστό υγροποιημένο αέρα. Στο ύψος που πετούν τα αεροσκάφη η ατμόσφαιρα είναι πολύ παγωμένη –συνήθως ακόμη και -40 βαθμοί Fahrenheit. Με αποτέλεσμα το ίχνος που δημιουργείται να παραμένει και να είναι ορατό επί αρκετή ώρα.

Από τους επιστήμονες που εξέτασαν τα ίχνη συμπύκνωσης, το 37% καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα λευκά ίχνη υδρατμών των αεροσκαφών παραμένουν περισσότερη ώρα ορατά στην ατμόσφαιρα από ότι παλαιότερα διότι τα αεροσκάφη πετούν πλέον πολύ ψηλότερα και διαθέτουν ισχυρότερους κινητήρες, που εκπέμπουν περισσότερους υδρατμούς.

Το υπόλοιπο 47% των ειδικών δεν επιβεβαίωσαν καν την παρατήρηση των οπαδών της θεωρίας ότι τα ίχνη συμπύκνωσης παραμένουν περισσότερο στην ατμόσφαιρα, ενώ οι υπόλοιποι δεν πήραν καν θέση στο ερώτημα.


 Μεμονωμένη συγκέντρωση βαρίου στην ατμόσφαιρα

 Περίεργα ίχνη συμπύκνωσης στον γερμανικό ουρανό κινούν τις υποψίες των οπαδών θεωριών συνωμοσίας
Περίεργα ίχνη συμπύκνωσης στον γερμανικό ουρανό κινούν τις υποψίες των οπαδών θεωριών συνωμοσίας

Οι χημικοί που εξέτασαν τις αναλύσεις για τη σύνθεση του αέρα δεν βρήκαν ενδείξεις για αεροψεκασμούς. Μόνον ένας ειδικός κατέγραψε σε απομακρυσμένη περιοχή ασυνήθιστα υψηλή συγκέντρωση βαρίου. Δεν υπάρχουν ωστόσο ενδείξεις ότι οι τιμές αυτές σχετίζονται με αεροψεκασμούς.
\
Το συμπέρασμα των 77 ειδικών είναι σαφές: «Η παραμονή των ιχνών συμπύκνωσης οφείλεται στην νέα τεχνολογία αεροσκαφών. Παράλληλα η βιομηχανική ανάπτυξη έχει αυξήσει τις εκπομπές ρύπων σε ορισμένες περιοχές.

Όσοι επομένως εστιάζουν στην θεωρία περί γενικευμένου σχεδίου αεροψεκασμού δεν ασχολούνται με μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα για τα οποία πρέπει επειγόντως να βρεθούν λύσεις».


 Πληροφορίες από Deutsche Welle |wikipedia.org


Πηγή : zougla.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου