google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 «Παράθυρο» Μαξίμου για αλλαγές στην κυβέρνηση | newsontime.gr
Home » , » «Παράθυρο» Μαξίμου για αλλαγές στην κυβέρνηση

«Παράθυρο» Μαξίμου για αλλαγές στην κυβέρνηση

Written By news on Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 | 10:56 π.μ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα αφήνουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές. Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου που ακολούθησαν την πρωθυπουργική αποστολή στο Πεκίνο και απαντώντας στο ερώτημα για ενδεχόμενο ανασχηματισμού εκτιμούσαν ότι δεν είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, αν και, όπως ειπώθηκε, «αλλαγές θα υπάρξουν».

Μάλιστα, στην ερώτηση αν αυτές αφορούν πιθανά πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μετάσχουν σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εξεταστεί κατά περίπτωση. Θα μπορούσαμε να βρούμε τέτοια πρόσωπα αλλά θα εξεταστεί κατά περίπτωση, σημείωναν χαρακτηριστικά.

Οι ξένοι δίνουν πλέον ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

«Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει αλλάξει τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Οι ξένοι δίνουν πλέον ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» ανέφεραν αξιολογώντας το ταξίδι στη «χώρα του Δράκου»

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση αποδίδει πλέον καρπούς, όπως έδειξαν και τα πολύ θετικά αποτελέσματα της επίσκεψης στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, αλλά και τα ανοίγματα στη Ρωσία, το Ιράν, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

«Η σημερινή πολιτική της χώρας είναι ένα δένδρο που έχει βαθιά τις ρίζες του στον δυτικό κόσμο, την Ευρώπη, αλλά τα κλαδιά του γέρνουν και προς Ανατολάς με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα» εκτιμούσαν οι ίδιες πηγές και ανέφεραν: «Αυτά που φέραμε από το Πεκίνο δεν τα είχε καν φανταστεί ο κ. Σαμαράς. Και αυτό το πετύχαμε γιατί ακριβώς βελτιώθηκε η κατάσταση της οικονομίας».

Η Cosco θα επενδύσει σχεδόν ένα δισ. ευρώ

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Κίνα, οι κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού πρακτορείου, σημείωναν: «Πετύχαμε τρία στα τρία: Σημαντικές συμφωνίες με την Cosco, τον κινεζικό κολοσσό Αlibaba και την εταιρία προηγμένης τεχνολογίας ΖΤΕ.

Μόνο η Cosco αναμένεται να επενδύσει συνολικά στην περιοχή του λιμανιού του Πειραιά σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε έργα υποδομής με στόχο την αναβάθμιση του τομέα της κρουαζιέρας, τη δραστική αύξηση του αριθμού των κοντέινερς, την ενίσχυση του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα αλλά και τη δημιουργία ενός τεράστιου χώρου στάθμευσης που θα συμβάλει σημαντικά στην επίλυση του προβλήματος στάθμευσης στον Πειραιά».


Το σημαντικότερο είναι - έλεγαν οι ίδιες πηγές - ότι «όχι μόνο ο Πειραιάς αλλά η Ελλάδα αναδεικνύεται πλέον στο "κεφάλι του δράκου" και η υπόλοιπη Ευρώπη είναι το σώμα του... Έχουμε προωθήσει μεγάλες αλλαγές, αλλά όσο πιο πολύ τρέξουμε τόσο πιο γρήγορα θα επιφέρουμε όλες τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία».

Η ενίσχυση της απασχόλησης πρώτο καθήκον

«Η δουλειά είναι το πιο σημαντικό καθήκον που έχουμε μπροστά μας» διευκρίνιζαν οι κυβερνητικές πηγές. «Στόχος μας είναι το 2021 να μπορούμε να έχουμε φέρει το ποσοστό της ανεργίας σε μια κανονικότητα» πρόσθεταν.

Αναφορικά με τα πολύ άμεσα θέματα που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, οι ίδιες πηγές εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Οκτώβριο χωρίς προβλήματα καθώς θα υπάρξει θετική εξέλιξη στα εργασιακά.

«Στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων έχουμε στο πλευρό μας όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης ενώ ουδείς συζητά ζήτημα ομαδικών απολύσεων» τόνιζαν οι κυβερνητικές πηγές εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2017 θα έχουμε περάσει ολοκληρωτικά τον κάβο.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα της καθημερινότητας, σημείωναν ότι έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά στον τομέα της υγείας παρά τις δύσκολες συνθήκες.
Για το προσφυγικό, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας είναι πολύ σημαντική και θα βρεθεί τρόπος να μην σπάσει.

Περισσότερες τηλεοπτικές άδειες αν αυξηθεί η διαφημιστική πίτα

Σε ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες, οι κυβερνητικές πηγές υποστήριξαν ότι η λύση των τεσσάρων αδειών έχει προκύψει από τη διαφημιστική πίτα. «Αν στο μέλλον αυξηθεί η διαφημιστική πίτα θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε» διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, εκτιμώντας ότι ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα φέρει περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία.


Αναφορικά με το θέμα των συζητούμενων συνταγματικών αλλαγών,οι κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι - όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - ο κόσμος βλέπει θετικά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, όπως, επίσης, και την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Θα πρέπει όμως να γίνει συζήτηση για τις αρμοδιότητες του ΠτΔ.


Πηγή : real.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου