google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σήμερα αποφασίζουν τα μπλόκα (photo+video) | newsontime.gr
Home » , » Σήμερα αποφασίζουν τα μπλόκα (photo+video)

Σήμερα αποφασίζουν τα μπλόκα (photo+video)

Written By news on Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 | 2:46 μ.μ.

Στις 17:00 η συνέλευση της Νίκαιας, στις 19:00 των Τεμπών. Με τρακτέρ στο υπουργείο Μακεδονίας οι αγρότες. Συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ζητούν κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας.

Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν σήμερα τα μπλόκα της Νίκαιας και των Τεμπών.

Οι αγρότες θα συνεκτιμήσουν και τα αποτελέσματα των δύο συναντήσεων που είχαν οι εκπρόσωποί τους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου της Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 και του μπλόκου των Τεμπών στις 19.00.

Τα Τέμπη, πάντως, παραμένουν ανοιχτά μετά και τη δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους πρόσφυγες στην Κοιλάδα.
Συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ζητούν και οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ζητούν και οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, οι οποίοι μάλιστα εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στις δυο συναντήσεις που είχε με αγρότες και τονίζουν ότι τα προβλήματα των κτηνοτρόφων είναι διαφορετικά από εκείνα των αγροτών.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας τονίζεται ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες, κυρίως σε ότι αφορά στο κόστος παραγωγής .

Τα επιμέρους προβλήματα του κλάδου που τίθενται είναι:
Καθυστέρηση στις υποσχόμενες πληρωμές ενισχύσεων (παλαιές και νέες) με αποτέλεσμα τον υποσιτισμό των ζώων και την θανάτωση ενός μέρους αυτών
Μείωση του ΦΠΑ στην προμήθεια κτηνοτροφικών εφοδίων
Το πρόβλημα με τα βοσκοτόπια και το τίμημα βοσκή
Κατάργηση του τιμήματος για την περισυλλογή και καύση νεκρών ζώων
Το κόστος ενέργειας το οποίο είναι μεγαλύτερο για έναν κτηνοτρόφο που εργάζεται 365 μέρες τον χρόνο
Το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων
Το θέμα της φέτας σε σχέση με την συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ
Η μεγάλη φορολόγηση και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών οπότε τόσο οι κτηνοτρόφοι όσο και οι αγρότες οδηγούνται σε ανεργία και μείωση του ζωικού κεφαλαίου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, επισημαίνεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Παλάσκας, "ζητούμε άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό όπου όλες οι κτηνοτροφικές οργανώσεις της Ελλάδας είναι ευπρόσδεκτες".

Με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στο υπουργείο Μακεδονίας


Με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα κατευθύνονται στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, αγρότες και κτηνοτρόφοι από 22 και πλέον μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Θεσσαλονίκη - ΥΜΑΘ - αγρότες - τρακτέρ - διαμαρτυρία
Θεσσαλονίκη - ΥΜΑΘ - αγρότες - τρακτέρ - διαμαρτυρία
Θεσσαλονίκη - ΥΜΑΘ - αγρότες - τρακτέρ - διαμαρτυρία
Αγρότες - Θεσσαλονίκη - πορεία
Αγρότες - Θεσσαλονίκη - πορεία
Αγρότες - Θεσσαλονίκη - πορεία
Στη σημερινή κινητοποίηση παίρνουν μέρος άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας. Σε σχέση με τη λήξη της κινητοποίησης, ο Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην αερογέφυρα Θέρμης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Κανείς δεν ξέρει πότε θα φύγουμε. Όλα είναι ανοιχτά».
Αγρότες - Θεσσαλονίκη - πορεία
Αγρότες - Θεσσαλονίκη - πορεία
Το σημερινό δελτίο κινητοποιήσεων είναι το εξής:

* Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, χωρίς ωστόσο να έχουν προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση για σήμερα.
* Υπό κατάληψη είναι η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Δεν προβλέπεται προς το παρόν να κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

* Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00- 15:00 και 20:00- 23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 23:00.

* Στα διόδια των Μαλγάρων, που είναι ανοιχτός ο δρόμος, γίνεται γενική συνέλευση και δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν και εκεί αγρότες στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης.

* Σε αποκλεισμό παραμένει για τέταρτη εβδομάδα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.


* Στον νομό Πιερίας, στο Αιγίνιο, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Οι συνάδερφοί τους, που παραμένουν στη αερογέφυρα Αλεξιάδη στην Κατερίνη συνεδριάζουν το απόγευμα για το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής. Η διέλευση στο σημείο είναι ανοικτή.Ανοιχτός από χθες το βράδυ ο Προμαχώνας

Ανοιχτό παραμένει από τις 22 χθες το βράδυ το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με τους συμμετέχοντες στο μπλόκο να έχουν γενική συνέλευση σήμερα στη μία το μεσημέρι και «όλα είναι ανοιχτά» για το τι μέλλει γενέσθαι, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Γιάννης Τουρτούρας.

Προμαχώνας - Τελωνείο - τρακτέρ - αγρότες  - μπλόκα

Όπως διευκρίνισε, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο μπλόκο, που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο του προμαχώνα για περισσότερες από 30 ημέρες, θα γίνει ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια θα ληφθεί η απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι τις προσεχείς ημέρες. Στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, ο κ. Τουρτούρας ξεκαθάρισε «δεν υπάρχει διάσπαση του μπλόκου στο τελωνείο του Προμαχώνα».

Επ' αόριστον αποκλεισμός για φορτηγά και νταλίκες στο τελωνείο της Εξοχής


Σταθεροί στο πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει για τη διευκόλυνση των οδηγών ιδιωτικών χρήσης οχημάτων και λεωφορείων, παραμένουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο μπλόκο που έχουν στήσει στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Βασίλης Καστίδης.

Προμαχώνας - αγρότες - κτηνοτρόφοι - συγκέντρωση - τρακτέρ - Σέρρες - Τελωνείο

Υπενθυμίζεται ότι επί ελληνικού εδάφους στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ αναφορικά με την κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων και των λεωφορείων, η διέλευσή τους διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15.00-17.00 και από τις 22.30 το βράδυ μέχρι και τις 10 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι. Πάντως, όπως εξήγησε ο κ. Καστίδης «διευκολύνουμε την κυκλοφορία όταν διαπιστώνουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο».

Ανοιχτοί δρόμοι σε Δυτική Μακεδονία και Αμύνταιο. Το βράδυ οι γενικές συνελεύσεις


Με παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους κατά μήκος των δρόμων, στα σημεία που για περισσότερες από 30 ημέρες είχαν αποκλεισμένα, μερικώς ή και πιο… «σφιχτά», συνεδριάζουν το βράδυ οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, όπως κοινοποίησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, Δημήτρης Μόσχος.

Προμαχώνας - Τελωνείο - τρακτέρ - αγρότες  - μπλόκα
Εκφράζοντας εκ νέου την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις, ο κ. Μόσχος επισήμανε: «Τίποτα δεν τελείωσε, παραμένουμε σε εγρήγορση και παρόντες σε όσα θα έρθουν».
Ουρές - φορτηγά - Προμαχώνας - Τελωνείο

Υπενθυμίζεται ότι στη Δυτική Μακεδονία, τα μπλόκα που έχουν στηθεί βρίσκονται στα εξής σημεία:

* Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την πΓΔΜ - Γρεβενά- πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα.
* Νεάπολη Τσοτυλίου.
* Άργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά.
* Διόδια Πολυμύλου Κοζάνης

* Αμύνταιο, στον κόμβο Αντιγόνου


Πηγή : antenna.gr
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου